مقالات کامپوزیت دندان

چرا کامپوزیت دندان میریزد؟

آیا تا‌به‌حال چیزی درباره‌ی افتادن و ریختن کامپوزیت دندان شنیده‌اید، آیا می‌دانید که چرا کامپوزیت دندان میریزد؟ مسلما شل شدن و افتادن مواد کامپوزیت با مشکلاتی همراه خواهد بود که مهم‌ترین این مشکلات ایجاد نقص در زیبایی لبخند است؛

بنابراین در ادامه همراه ما باشید تا با دلایل ریختن و شل شدن کامپوزیت آشنا شوید و متوجه شوید که چه اقدامی را در صورت مواجه با این مشکل انجام دهید

پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت ونیر

یکی از دلایلی که باعث ریختن کامپوزیت دندان می‌شود، پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت ونیر است. درواقع باید گفت زمانی که دندان دچار پوسیدگی می‌شود، پیوندی که بین مینای دندان و کامپوزیت وجود دارد یا ضعیف می‌شود یا به‌طورکامل از بین می‌رود که نتیجه‌ی چنین اتفاقی، ریختن و افتادن کامپوزیت از روی دندان است.

از همین رو دندان‌پزشک باید میزان پوسیدگی و خرابی دندان را بررسی کند تا متوجه این مشکل شود. در ادامه اگر شدت پوسیدگی و خرابی زیاد بود، باید کامپوزیت با تاج دندان عوض شود. دقت داشته باشید که استحکام و طول عمر تاج دندان نسبت به کامپوزیت بیشتر است و دیگر نباید نگران افتادن یا شل شدن آن بود.

دریافت مشاوره

عفونت لثه (Periodontal Disease)

عفونت لثه (Periodontal Disease) دیگر دلیل مهمی است که باعث ریختن و افتادن کامپوزیت می‌شود. همان‌طورکه می‌دانید، عفونت لثه، التهاب و تورم لثه را به همراه دارد و همین موضوع باعث می‌شود به ونیرهای کامپوزیت فشار بیایید و این فشار می‌تواند علت افتادن کامپوزیت باشد.

حال شاید برای شما سوال پیش آید که علت عفونت لثه چیست و چه اتفاقی می‌افتد که لثه دچار عفونت می‌شود که در پاسخ باید گفت علل مختلفی نیز برای عفونت لثه وجود دارد که می‌توان به مواردی چون رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، استعمال دخانیات و تجمع باکتری اشاره کرد؛

بنابراین بهداشت را رعایت کنید و از مصرف سیگار و قلیان نیز بپرهیزید تا مشکلی برای کامپوزیت‌های شما پیش نیاید.

وارد آمدن فشار بیش از حد به کامپوزیت دندان

گاهی‌اوقات افراد پس از انجام کامپوزیت در فعالیت‌های سنگین ورزشی شرکت می‌کنند یا دچار سانحه و تصادف می‌شوند و همین موارد وارد آمدن فشار بیش از حد به کامپوزیت دندان را به همراه دارند و باعث می‌شوند که کامپوزیت بریزد یا شل شود.

البته خوردن و جویدن خوراکی‌های سفت یا عادت به دندان قروچه نیز در بروز این مشکل دخیل هستند. از همین رو پیشنهاد ما به شما این است که بعد از انجام کامپوزیت بیشتر مراقب باشید و به رژیم غذایی خود و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید دقت داشته باشید.

همچنین شما می‌توانید هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی از محافظ‌های دندانی نیز استفاده کنید تا خطری کامپوزیت‌های شما را تهدید نکند.

کیفیت نامرغوب رزین کامپوزیت

یکی از نادرترین اتفاق‌هایی که ممکن است رخ دهد، این است که کامپوزیت بعد از گذشت مدت‌زمانی کوتاه از ترمیم بریزد یا بیفتد. این اتفاق که معمولا درصد کمی احتمال رخ دادن آن وجود دارد، به‌دلیل کیفیت نامرغوب رزین کامپوزیت است.

از همین رو توصیه‌ی ما به شما این است که برای انجام کامپوزیت، کلینیک دندانپزشکی شناخته‌شده‌ای را انتخاب کنید، زیرا در این کلینیک‌ها از بهترین و مرغوب‌ترین مواد استفاده می‌شود و شما می‌توانید برای سالیان سال بدون مشکل از زیبایی و عملکرد دندان‌های خود لذت ببرید.

تجربه دندانپزشک در کاشت ونیر کامپوزیت

تجربه دندانپزشک در کاشت ونیر کامپوزیت در موفقیت این درمان بسیار تاثیرگذار است، درواقع دندانپزشک باید تکنیک‌هایی را بلد باشد تا با استفاده از آن بتواند بین کامپوزیت و مینای دندان ارتباط و پیوند محکمی را ایجاد کند.

دقت داشته باشید که اگر ونیر کامپوزیت به‌درستی روی دندان قرار نگیرد، مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. شکستگی و ترک‌خوردگی کامپوزیت و ریختن و افتادن آن از شایع‌ترین این عوارض است، بنابراین حتما انجام این درمان را به یک دندانپزشک باتجربه بسپارید تا در ادامه مشکلی ایجاد نشود.

اگر کامپوزیت دندان در کوتاه مدت افتاد چه کار کنم؟

یکی از اتفاقاتی که برخی از افراد بعد از انجام کامپوزیت تجربه می‌کنند، این است که چند روز بعد از نصب کامپوزیت، ونیرها شل می‌شوند یا به‌طورکامل از روی دندان‌ها می‌افتند؛ حال شاید از خودتان بپرسید اگر کامپوزیت دندان در کوتاه مدت افتاد چه کار کنم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که شما باید در زودترین حالت ممکن به دندانپزشکی مراجعه کنید تا اقدامات لازم توسط متخصص انجام شود؛ اما در ادامه چند راهکار را نیز به شما می‌گوییم که می‌توانید با انجام آن‌ها شرایط را به بهترین شکل کنترل کنید.

  • کامپوزیت افتاده را دوباره روی دندان برنگردانید، بلکه تنها کاری که باید انجام دهید، این است که کامپوزیت را از دهان خود خارج کنید و سپس به دندانپزشکی بروید.
  • برای جلوگیری از بروز عفونت، پس از افتادن کامپوزیت دهان و دندان خود را با محلول آب نمک ضدعفونی کنید.
  • اگر بعد از افتادن کامپوزیت احساس درد و ناراحتی کردید، از قرص‌هایی چون ایبوپروفن و استامینوفن استفاده کنید و اگر قرص آسپرین مصرف می‌کنید، بعد از افتادن کامپوزیت آن را نخورید، زیرا احتمال خونریزی بعد از افتادن کامپوزیت را افزایش می‌دهد.
  • اگر پس از افتادن کامپوزیت لثه‌ها دچار ورم شدند، می‌توانید با کمپرس یخ میزان ورم را کاهش دهید.

اگر کامپوزیت دندان افتاد ترمیم کامپوزیت دندان بهتر است یا تعویض؟

حال سوال پیش می‌آید که اگر کامپوزیت دندان افتاد ترمیم کامپوزیت دندان بهتر است یا تعویض که باید گفت پاسخ این سوال به نظر دندانپزشک و شرایط شما بستگی دارد.

گاهی‌اوقات پزشک با رزین کامپوزیت ترمیم را انجام می‌دهد و گاهی‌اوقات آن را تعویض می‌کند. بنابراین همه چیز به‌نظر پزشک بستگی دارد و شما باید حتما در ابتدا معاینه شوید.

ترمیم کامپوزیت ونیر پس از افتادن کامپوزیت دندان چگونه است؟

در رابطه با نحوه ترمیم کامپوزیت ونیر پس از افتادن کامپوزیت دندان نگران نباشید، زیرا این کار به‌سادگی قابل انجام است؛ به‌طوری‌که شما باید در ابتدا یک عکس اشعه ایکس از دندان‌های خود تهیه کنید و نزد پزشک بروید تا متخصص رزین را روی دندان شما دوباره فرم دهد.

توصیه‌ی ما به شما این است که ترمیم کامپوزیت افتاده را به همان دندانپزشکی بسپارید که در ابتدا کامپوزیت را برای شما انجام داده است، زیرا انطباق کامپوزیت ترمیمی از نظر فرم و رنگ با سایر کامپوزیت‌ها بسیار اهمیت دارد و در غیراین صورت ظاهر نامناسبی پیدا می‌کند.

جمع‌بندی

همان‌طورکه مطالعه کردید، در این مقاله در پاسخ به سوال چرا کامپوزیت دندان میریزد مواردی را موردبررسی قرار دادیم و هرآنچه باید انجام دهید را نیز گفتیم.

همچنین در نهایت توصیه‌ی ما به شما این است که انجام کامپوزیت را به یک دکتر با تجربه و ماهر بسپارید تا بهترین کیفیت را از درمان مشاهده کنید.

عارف کلینیک مجموعه‌ای است که بهترین متخصصان را در اختیار دارد و از بهترین مواد استفاده می‌کند و می‌تواند بهترین خدمات را به شما ارائه دهد. بنابراین اگر سوالی در رابطه با این موضوع دارید، اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید تا مشاوران عارف کلینیک با شما تماس بگیرند و به‌صورت رایگان به سوالات شما پاسخ دهند.

سوالات متداول

آیا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان منجر به افتادن کامپوزیت می‌شود؟

بله؛ اگر شما به بهداشت دهان و دندان خود توجه نکنید، دندان‌های طبیعی پوسیده و خراب می‌شوند که این مشکل یکی از دلایل افتادن کامپوزیت است.

آیا نوع چسب مورداستفاده در درمان کامپوزیت مهم است؟

بله؛ به‌طوری‌که اگر چسب مورداستفاده کیفیت لازم را نداشته باشد، پیوند بین کامپوزیت و مینای دندان سریعا از بین می‌رود و کامپوزیت از روی دندان شل می‌شود.

آیا ممکن است هنگام خوردن خوراکی کامپوزیت دندان بریزد؟

بله، اگر شما با دندان‌های کامپوزیت شده خوراکی‌های سفت و محکم را گاز بزنید یا بجوید، ممکن است بخشی از خوراکی پیوند بین دندان و کامپوزیت را از بین ببرد و باعث ریختن و شل شدن کامپوزیت شود.

دکتر مصطفی عارف

دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *