مقالات

آیا دندان خراب را میشود کامپوزیت کرد؟

همان‌طورکه می‌دانید، برای درمان دندان‌های پوسیده روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از آن‌ها را می‌توان کامپوزیت درنظر گرفت؛ اما آیا دندان خراب را میشود کامپوزیت کرد یا خیر؟!

در پاسخ به این سوال باید گفت بله، امکان کامپوزیت کردن دندان‌های خراب نیز وجود دارد. بنابراین در ادامه همراه ما باشید تا با مراحل انجام این کار و مزایایی که دارد آشنا شوید.

کامپوزیت دندان‌های خراب و پوسیده

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که امکان دارد هرکسی آن را تجربه کند، پوسیدگی دندان است که باید گفت علل متعددی برای بروز آن نیز وجود دارد. حال تصور کنید این مشکل برای یکی از دندان‌های جلویی شما رخ دهد و هنگام خندیدن و صحبت کردن مشخص شود.

مسلما چنین موضوعی باعث ناراحتی شما خواهد شد، زیرا در زیبایی شما تاثیرگذار است، اما نگران نباشید، زیرا شما می‌توانید با استفاده از کامپوزیت این مشکل را برطرف کنید؛

به‌طوری‌که نه اثری از پوسیدگی و نه اثری از ترمیم آن باقی بماند. بنابراین اگر متوجه پوسیدگی دندان‌های خود، به‌ویژه دندان‌های جلویی شدید، به یک متخصص مراجعه کنید تا مراحل کامپوزیت دندان پوسیده به بهترین شکل انجام شود.

دریافت مشاوره

مراحل کامپوزیت دندان پوسیده

تابه‌اینجا متوجه شدیم که یکی از بهترین روش‌ها برای درمان دندان‌های خراب و پوسیده، انجام کامپوزیت است، بنابراین زمانی که شما با این مشکل به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کنید، متخصص در ابتدا با روش‌های دیگر پزشکی جلوی پیشرفت سطح خرابی و پوسیدگی را می‌گیرد.

سپس دندانپزشک به شما پیشنهاد می‏کند که از روش کامپوزیت دندان نیز استفاده کنید، زیرا این روش هم دندان‌های شما را ترمیم می‏کند و هم باعث افزایش طول عمر دندان شما خواهد شد. اما مراحل کامپوزیت دندان پوسیده به چه شکل است؟

برداشتن قسمت پوسیده دندان

برداشتن قسمت پوسیده دندان اولین کاری است که دندانپزشک باید انجام دهد؛ بنابراین متخصص از ابزارهای مخصوص برای این کار، یعنی مته یا لیزر پزشکی استفاده می‌کند تا قسمت پوسیده را به‌طورکامل از روی دندان جدا کند.

باید گفت که در این مرحله دندان دچار یک حفره می‌شود که باید بررسی‌های تکمیلی صورت گیرد تا هیچ اثری از پوسیدگی باقی نماند.

ضد عفونی کردن حفره دندان

همان‌طورکه گفته شد، بعد از برداشتن قسمت پوسیده دندان، حفره‌ای روی دندان ایجاد خواهد شد و احتمال اینکه داخل این حفره پوسیدگی و باکتری باقی بماند وجود دارد؛

بنابراین دندانپزشک باید نسبت به ضد عفونی کردن حفره دندان اقدام کند که معمولا این کار با استفاده از مواد ضد عفونی‌کننده انجام می‌شود. باید گفت که ضد عفونی کردن حفره دندان در پیشگیری از مشکلات بعد از ترمیم نیز موثر خواهد بود.

پر کردن حفره دندان

این مرحله را می‌توان از آخرین مراحل کامپوزیت دندان پوسیده درنظر گرفت. در این مرحله از رزین کامپوزیت استفاده می‌شود تا حفره دندان پر شود، البته پزشک در ادامه قسمت رویی دندان را نیز به‌صورت طبیعی فرم می‌دهد تا ظاهر طبیعی دندان حفظ شود.

پس از انجام این مرحله می‌توان گفت که مراحل کامپوزیت دندان پوسیده به پایان می‌رسد.

کامپوزیت دندان خراب چه مزایایی دارد؟

در پاسخ به سوال آیا دندان خراب را میشود کامپوزیت کرد اعلام کردیم که امکان انجام این درمان وجود دارد، همچنین در ادامه به بررسی مراحل این درمان پرداختیم؛ اما کامپوزیت دندان خراب چه مزایایی دارد؟ باید گفت که این روش با فواید و مزایای بسیاری همراه است که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

کمک به زیبایی بیشتر لبخند شما

ماده کامپوزیت به‌گونه‌ای است که استفاده از آن باعث می‌شود دندان‌ کامپوزیت شده ظاهری شبیه به دندان‌های طبیعی پیدا کند و از نظر رنگ نیز مشابه دندان‌های دیگر باشد.

در نتیجه می‌توان گفت این روش یکی از بهترین راه‌ها برای درمان و ترمیم دندان‌های پوسیده و خراب جلویی است و کمک می‌کند که شما لبخندی زیباتر داشته باشید.

انتخابی مناسب و به‌صرفه

از دیگر مزیت‌های کامپوزیت کردن دندان خراب و پوسیده، قیمت مناسب این درمان است. بنابراین افراد با وضعیت مالی متوسط نیز می‌توانند از این درمان استفاده کنند و دندان‌هایی سالم و زیبا داشته باشند.

امکان ترمیم

گاهی‌اوقات دندان پوسیده‌ای که کامپوزیت می‌شود، در اثر ضربه یا یک حادثه دچار آسیب‌دیدگی می‌شود که باید گفت جای هیچ نگرانی وجود ندارد، زیرا شما می‌توانید دندان آسیب‌دیده را ترمیم کنید.

آیا بعد از کامپوزیت دندان خراب به مراقبت خاصی نیاز است؟

شما می‌توانید با رعایت برخی از نکات و مراقبت‌ها احتمال بروز هرگونه مشکل مانند پوسیدگی را کاهش دهید؛ از همین رو در ادامه به مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از کامپوزیت دندان خراب اشاره خواهیم کرد تا با انجام آن‌ها ماندگاری کامپوزیت دندان خود را افزایش دهید.

  • به‌طور مرتب بعد از هر بار غذا خوردن دندان‌های خود را مسواک بزنید.
  • از نخ دندان و دهانشویه مناسب استفاده کنید.
  • از خوردن و جویدن غذاها و خوراکی‌های سفت خودداری کنید تا مشکلی برای کامپوزیت پیش نیاید.
  • از خوردن خوراکی و نوشیدنی‌های رنگی مانند چای، قهوه و … پرهیز کنید و درصورتی که از این خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده کردید، حتما دندان‌ها را مسواک بزنید.
  • از مصرف هرگونه دخانیات، اعم از سیگار و قلیان خودداری کنید.
  • نسبت به معاینه و چکاپ‌های دوره‌ای بی‌تفاوت نباشید.

جمع‌بندی

در این مقاله اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم تا به پاسخ سوال آیا دندان خراب را میشود کامپوزیت کرد برسید. همچنین به بررسی مراحل انجام این درمان و مزیت‌هایی که دارد نیز پرداختیم.

بنابراین اکنون شما می‌توانید با اطلاعاتی که دارید، تصمیم نهایی خود را در رابطه با انجام کامپوزیت دندان خراب و پوسیده بگیرید. همچنین شما می‌توانید عارف کلینیک را برای انجام این درمان انتخاب کنید.

در این مجموعه کادر حرفه‌ای مشغول به فعالیت است که می‌تواند درمان را در بهترین کیفیت برای شما انجام دهید، بنابراین اگر سوالی دارید، می‌توانید اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید تا مشاوران کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف با شما تماس بگیرند و به سوالات شما به‌صورت رایگان پاسخ دهند.

سوالات متداول

آیا کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی دندان‌های طبیعی می‌شود؟

خیر. ماده مورداستفاده برای کامپوزیت رزین است و باید گفت که یک ماده کاملا بی‌ضرر و بی‌خطر است؛ درنتیجه هیچ خطری برای دندان‌های طبیعی ندارد.

کدام افراد برای انجام کامپوزیت کاندیدای مناسبی نیستند؟

اگر دچار بیماری‌های شدید لثه و دندان هستید یا عادت‌های بدی چون رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، مصرف دخانیات و دندان قروچه دارید، کاندیدای مناسبی برای کامپوزیت نخواهید بود.

آیا امکان ترمیم کامپوزیت دندان پوسیده وجود دارد؟

بله؛ اگر برای کامپوزیت دندان‌های شما به‌دلیل حادثه و ضربه مشکلی پیش آمد، می‌توانید نسبت به ترمیم کامپوزیت اقدام کنید تا دوباره دندانی زیبا و سالم داشته باشید.

دکتر مصطفی عارف

دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *