ارتودنسی دندان چیست؟ نامرتب و کجی‌ دندان‌ها از جمله فاکتورهایی است که می‌تواند به لبخند و درکل چهره شما ظاهری ناخوشایند ببخشد و علاوه‌بر تاثیر بر زیبایی، برای سلامت دهان و دندان و حتی سلامت عمومی بدن تاثیر منفی بگذارد.

از همین رو دندان‌پزشک برای برطرف کردن این مشکل از درمان ارتودنسی دندان استفاده می‌کند. ارتودنسی (Orthodontics) یکی از تخصص‌های دندان‌پزشکی است که به تشخیص و اصلاح ناهنجاری‌های مربوط به دندان‌ها و فک می‌پردازد.

برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید

درمان مورد نیاز شما چیست؟(ضروری)

اهمیت انجام ارتودنسی چیست و چرا باید انجام شود؟

هدف اصلی انجام ارتودنسی، زیبایی دهان و دندان است، اما باید بدانید که درمان ارتودنسی علاوه‌بر تاثیر در زیبایی، بسیاری از هنجارهای مربوط به دهان و دندان را نیز برطرف می‌کند.

دقت داشته باشید که دندان‌های نامرتب و ناهمسان به سایر دندان‌ها، لثه و مفاصل فک فشار وارد می‌کنند که این فشار می‌تواند باعث مشکلاتی چون پوسیدگی دندان‌ها، سردرد و میگرن شدید، ایجاد مشکل در لثه، مشکلات گوارشی ناشی از بد جویدن غذا، مشکلات ظاهری و تاثیر منفی در اعتمادبه‌نفس و … شود.

ارتودنتیست کیست؟

ارتودنتیست (Orthodontist) درحقیقت دندان‌پزشکی است که توانسته چند سال تجربه کاری در زمینه دندان‌پزشکی را کسب کند و سپس با شرکت در یک آزمون و گذراندن یک دوره 3 الی 4 ساله به تخصص ارتودنسی کودکان و بزرگسالان برسد.

یک ارتودنتیست حرفه‌ای و ماهر باید بتواند با تشخیص و درمان به‌موقع و اصولی، درمان ارتودنسی دندان را کوتاه‌تر کند و باعث شود بهترین نتیجه حاصل شود.

ارتودنسی برای چه افرادی مناسب است؟

تشخیص اینکه چه کسی برای انجام ارتودنسی مناسب است یا نه، برعهده‌ی متخصص ارتودنسی است و دندان‌پزشک باید معاینه‌های لازم را انجام دهد تا بهترین تصمیم را در این باره بگیرد؛

اما باید گفت که یکسری افراد که مشمول یکسری از موارد هستند، به‌عنوان کاندید ارتودنسی انتخاب می‌شوند. در ادامه این موارد را موردبررسی قرار می‌دهیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

Crossbite (کراس بایت)

کراس بایت شرایطی است که دندان‌های بالایی بیمار روی دندان‌های پایین قرار می‌گیرد. این موقعیت می‌تواند منجر به ساییدگی دندان و حتی خرد شدن دندان‌ها شود و بر زیبایی آن‌ها تاثیر منفی بگذارد.

همچنین کراس بایت خلفی یا نیش نامرتب در پشت دهان، می‌تواند مشکلاتی چون دندان قروچه و مشکلات مربوط به فک را همراه داشته باشد.

Teeth crowding (تراکم زیاد دندان‌ها)

یکی از شایع‌ترین دلایلی که باعث می‌شود افراد برای انجام ارتودنسی به دندان‌پزشکی مراجعه کنند، شلوغی و تراکم بالای دندان‌ها است. زمانی که دهان شما فضای کافی برای همه‌ی دندان‌ها نداشته باشد، این اتفاق رخ می‌دهد و باعث می‌شود که شما هنگام تمیز کردن دندان‌ها و استفاده از نخ‌دندان با سختی مواجه شوید.

حال اگر این مشکل برطرف نشود، می‌تواند پوسیدگی دندان‌ها را به همراه داشته باشد. ارتودنسی دندان بهترین راه برای درمان تراکم زیاد دندان‌ها است.

Spacing (فاصله بین دندان‌ها)

فاصله‌ی زیاد بین دندان‌ها نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود. فاصله بیشتر بین دو دندان جلویی دیده می‌شود، اما امکان دیده شدن فاصله بین دندان‌های دیگر نیز وجود دارد.

فاصله بین دندان‌ها می‌تواند منجر به التهاب لثه و پوسیدگی دندان شود، زیرا احتمال آلوده شدن لثه به باکتری‌ها وجود دارد. از همین رو برای جلوگیری از چنین مشکلی، ارتودنسی دندان انجام می‌شود تا فاصله ایجاد شده برطرف شود.

Impacted teeth (دندان‌های نهفته)

زمانی که یک دندان نتواند رشد درستی داشته باشد، نهفته می‌شود؛ درواقع باید گفت این دندان زیر دندان دیگری قرار می‌گیرد و جایگاه کافی برای رشد را در فک پیدا نمی‌کند.

دندان عقل از جمله دندان‌هایی است که تحت تاثیر چنین موضوعی قرار می‌گیرد و باعث آزار و اذیت بیمار در بزرگسالی می‌شود. دندان‌پزشک معمولا برای حل چنین مشکلی از درمان ارتودنسی دندان استفاده می‌کند.

موارد دیگری نیز وجود دارند که ارتودنتیست با مشاهده‌ی آن‌ها در بیمار تصمیم به درمان ارتودنسی می‌گیرد. از جمله این موارد می‌توان به مشکلات تنفس دهانی، بوی بد دهان و بیماری‌های لثه، ظاهر نامناسب لبخند و ظاهر، کجی دندان‌ها و … اشاره کرد.

بهترین روش انجام ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود، اما انتخاب اینکه کدام روش بهترین روش است، برعهده‌ی ارتودنتیست قرار دارد. ارتودنتیست نیز درباره‌ی این موضوع پس از انجام معاینه‌های لازم نظر می‌دهد، درواقع می‌توان گفت پاسخ به این سوال به میزان بدخیمی‌های دهان و دندان‌های شما بستگی دارد.

در ادامه لیستی از انواع روش‌های ارتودنسی در اختیارتان قرار می‌گیرد تا با آن‌ها آشنا شوید.

بهترین سن برای انجام ارتودنسی

انجام ارتودنسی دندان سن خاصی ندارد و افراد می‌توانند از 3 سالگی به بعد دندان‌های خود را ارتودنسی کنند. طبق گفته‌ی ارتودنتیست‌ها بهترین سن برای انجام این درمان کودکی است، اما این به معنای این نیست که بزرگسالان نمی‌توانند ارتودنسی انجام دهند.

در بزرگسالی به دلیل اینکه رشد کامل انجام شده، ممکن است طول درمان طولانی شود و نتیجه‌ی درمان دیرتر ظاهر شود.

چنانچه قصد دارید درباره سن مناسب برای ارتودنسی بیشتر بدانید میتوانید مقاله بهترین سن برای ارتودنسی را مطالعه کنید.

مراحل انجام ارتودنسی به چه شکل است؟

مراحل انجام ارتودنسی با معاینه و تصویربرداری آغاز می‌شود و در ادامه دیگر مراحل صورت می‏گیرند تا روند درمان مشخص شود.

  • انجام قالب‌گیری از دندان‌ها و فک
  • عکسبرداری رادیولوژی
  • تصویربرداری رنگی
  • انتخاب روش مربوط به ارتودنسی
  • براکت‌گذاری دندان‌ها
  • ادامه و بررسی روند درمان در مدت‌زمان‌های متفاوت
  • خارج کردن براکت‌ها
  • استفاده از نگهدارنده‏های مخصوص

دقت داشته باشید در طول درمان، بیمار باید چندین مرتبه برای انجام معاینه و بررسی شرایط دندان‌ها به دندان‌پزشکی مراجعه کند و مطمئن شود که همه چیز به‌خوبی پیش می‏رود.

حتی گاهی‌اوقات لازم است که بیمار پس از برداشتن براکت‌ها نیز برای انجام معاینات به ارتودنتیست مراجعه کند تا از وضعیت و سلامت دندان‌ها مطمئن شود.

هزینه ارتودنسی

در رابطه با هزینه ارتودنسی دندان نمی‌توان نظری قطعی و مشخص داد، زیرا این موضوع به میزان ناهنجاری و مشکلات دهان و دندان بستگی دارد. همچنین باید گفت هرکدام از روش‌های ارتودنسی نیز هزینه متفاوتی دارند، بنابراین لازم است برای مطلع شدن از هزینه ارتودنسی حتما توسط ارتودنتیست معاینه شوید و به قیمت‌هایی که در سایت‌های مختلف گفته می‌شود توجه نداشته باشید.

جمع‌بندی

همان‌طورکه مطالعه کردید، در این مقاله درباره‌ی ارتودنسی دندان صحبت کردیم و هرآنچه باید درباره‌ی این درمان بدانید را در اختیارتان قرار دادیم. آخرین نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم، این است که کلینیک و ارتودنتیست انتخابی شما تاثیر قابل توجهی بر کیفیت درمان دارد.

از همین رو پیشنهاد ما به شما عارف کلینیک است. در این مجموعه پزشکان حاذقی مشغول به فعالیت هستند و می‌توانند بهترین تصمیم‌گیری و درمان را برای شما درنظر بگیرند تا شما به نتیجه‌ی دلخواه برسید.

هر آنچه لازم است درباره ارتودنسی دندان بدانید…

نتیجه‌ای پیدا نشد.

سوالات متداول:

شما میتوانید از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9 الی 21 از طریق شماره تماس 33 83 00 91 – 021 با مشاوران عارف کلینیک در تماس باشید و زمان مراجعه خود را رزرو کنید.

و یا میتوانید به صورت آنلاین نوبت مراجعه خود را رزرو کنید. برای رزرو وقت آنلاین (کلیک کنید)

کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف در شهر کرج به نشانی زیر می باشد:

کرج – مارلیک – میدان گلها – ساختمان رضا – طبقه سوم

اولین و مهمترین ویژگی کلینیک دندان پزشکی دکتر عارف، پزشکان حاذق و با تجربه آن هستند. شما میتونید با خیالی راحت درمانی عالی و تضمینی را در عارف کلینیک تجربه کنید.

کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف دارای محیطی آرام و مدرن و پرسنلی دلسوز می باشد. بنابراین میتوانید درمانی بدون استرس را در این کلینیک داشته باشید.

بعد از درمان و ترک کلینیک هم تنها نیستید. مشاوران درمانی و متخصص عارف کلینیک با شما در تماس هستند.

YouTube
Instagram
WhatsApp
Telegram
نوشتهٔ پیشین
جرم گیری دندان
نوشتهٔ بعدی
ایمپلنت دندان

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.
Call Now Button