مقالات ایمپلنت دندان

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان، مزایا و معایب آن

همه چیز درباره پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندان دندانپزشکی مدرن را متحول کرده اند. آنها راهی موثر برای جایگزینی دندان های از دست رفته در اثر عفونت، ضربه، پوسیدگی شدید دندان یا بیماری لثه ارائه می دهند. گاهی اوقات، به خصوص زمانی که دندان‌ها از دست می‌روند و برای مدتی جایگزین نمی‌شوند، استخوان از دست رفته (محلی که دندان قبلا وجود داشت) برای حمایت از ایمپلنت نیاز به ساختن دارد. این تشکیل استخوان به عنوان پیوند استخوان نامیده می شود. اما دقیقا چه زمانی پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان ضروری است؟

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان عملی است که به­ خاطر از دست­ رفتن استخوان زیر دندان انجام می­شود تا استخوانی که تحلیل رفته بود جایگزین شده و از آسیب­ های احتمالی به لثه و سایر دندان­ها جلوگیری شود.

باید اضافه کنیم که پیوند استخوان فک مخصوص زمان­هایی است که دندان ریشه خود را از دست می­دهد و با توجه به اینکه این ریشه به ­عنوان محرک رشد استخوان عمل می­کند و نبود آن عوارض جدی به­ دنبال دارد، می­توان گفت درصورتی­که دندان­پزشک صلاح به انجام آن بداند، نباید این جراحی را به تعویق انداخت.

آیا برای ایمپلنت دندان خود به پیوند استخوان نیاز دارم؟

متأسفانه، تحلیل استخوان یکی از عوارض جانبی شایع از دست دادن دندان است و می تواند بیماران را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. قبل از اینکه جراح متخصص شما بتواند در مورد ایمپلنت دندان توصیه کند، با استفاده از اسکن ، حجم استخوان فک شما را به طور کامل ارزیابی می کند.

بنابراین با درنظرگرفتن اینکه افراد قبل از انجام پیوند استخوان به روش ایمپلنت سوال­های زیادی در رابطه با روش اجرای آن و دستورالعمل­ های مراقبتی دارند، در این مقاله با ما همراه باشید. زیرا قصد داریم علاوه بر تشریح کامل پیوند استخوان در ناحیه دندان، شما را با نکات پیش و پس از انجام ایمپلت آشنا کنیم.

منظور از پیوند استخوان فک پیش از ایمپلنت چیست؟

پیوند استخوان یک روش جراحی است (که به طور معمول توسط جراحان متخصص انجام می شود) برای جایگزینی و بازسازی حجم استخوان فک، به طوری که ایمپلنت های دندانی را می توان با موفقیت قرار داد. اگر استخوان کافی وجود نداشته باشد، ایمپلنت دندان نمی تواند به فک متصل شود و یا از کار می افتد یا تا زمانی که باید دوام نمی آورد. اگر فک خیلی نازک (باریک)، کوتاه (ارتفاع) یا در اطراف ساختارهای مهم حیاتی (مانند اعصاب یا حفره‌های سینوسی) کافی نباشد، به پیوند استخوان نیاز خواهید داشت تا یک پایه محکم برای ایمپلنت دندان جدید شما ایجاد شود.

معمولا پیوند استخوان پیش از ایمپلنت برای آماده­ سازی فک و دندان اجرا می­شود که انجام آن به 4 روش مختلف صورت می­گیرد که استفاده از هر یک از آن­ها دلیل خاص خود را دارد.[/vc_column_text][vc_column_text]

انواع پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت دندان چیست؟

روش­های پیش از کاشت ایمپلنت شامل موارد زیر می­شود:

پیوند حفره دندان:

 از این روش با هدف ایجاد یک قاعده سختی جهت ایمپلنت استفاده می­کنند. پیوند حفره دندان تمام تمرکز خود را روی محافظت از استخوان آلوئولار معطوف کرده و در آن یک سری مواد وارد حفره­ای که دندان را از آن بیرون کشیده­اند، فرو می­کنند.

پیوند قطعه استخوان:

 این جراحی زمانی انجام می­شود که فک توسط تصادف یا هر حادثه دیگری آسیب جدی دیده باشد و مشکل آن باید به­کمک پیوند استخوان جبران شود.

پیوند ستیغ فک: 

زمانی که فک پهنای کافی برای نگه­داشتن ایمپلنت را نداشته باشد، پیوند ستیغ را به­عنوان یک عمل پیش از ایمپلنت انجام می­دهند.

لیفت سینوس:

آناتومی حفره سینوس دارای حساسیت زیادی است. به همین دلیل با توجه به اینکه سختی فک بالا موجب نتیجه بهتر در پیوند استخوان ایمپلنت دندان می­شود، از لیفت سینوس استفاده می­کنند تا یک استخوان به فک بالا اضافه شود.

چرا از دست دادن دندان باعث از دست رفتن استخوان می‌شود؟

زمانی که دندان خود را می­کشید، یک حفره در جای خالی آن دندان باقی می­ماند. وجود چنین حفره­ای به­ مرور زمان باعث می­شود تا تحلیل استخوان فک رخ داده و فرد نیاز به پیوند و بازسازی فک خود پیدا کند.

چرا گاهی اوقات پیش از کاشت ایمپلنت به پیوند استخوان نیاز داریم؟

در مواقعی که فک فضای کافی برای دریافت ایمپلنت نداشته باشد، نیاز به پیوند استخوان خواهیم داشت. همچنین لازم به ذکر است درصورتی­که حین تصادف و آسیب­ های جدی ناحیه دهان و دندان ما تخریب شود، چاره ­ای به­ جز پیوند نخواهیم داشت.

علاوه بر موارد گفته­ شده هر زمان که یک دندان کشیده شود و حفره خالی آن تاثیر در تحلیل­ رفتن استخوان و آسیب­ رسیدن به لثه­ ها داشته باشد، نیاز به روش­های مختلف پیوند استخوان فک خواهیم داشت.

شایان ذکر است درصورتی­که حساسیت سینوس زیاد شود، معمولا از استخوان اسب برای پیوند استفاده می­کنند. زیرا استخوان این حیوان تشابه زیادی با انسان دارد و سرعت تحلیل­ رفتن آن کمتر از نوع انسانی است.

از این رو توجه داشته باشید درصورتی­که نیاز به ایمپلنت دندان دارید، ابتدا باید نسبت به گرفتن نوبت در مرکز ایمپلنت و دندان مصنوعی دکتر عارف اقدام کرده و مشاوره بگیرید. چون معاینه پیش از جراحی باعث می­شود که متوجه شوید نیاز خاصی به عمل پیوند استخوان دارید یا خیر.

A dental bone graft is a procedure performed to increase the amount of bone in a part of the jaw where bone has been lost or where additional support is needed.

بر اساس منبع : healthline پیوند استخوان دندانی روشی است که برای افزایش مقدار استخوان در بخشی از فک که استخوان از بین رفته است یا جایی که نیاز به حمایت اضافی است، انجام می شود.

پیوند استخوان در ایمپلنت چه زمانی و به چه منظور انجام می شود؟

هر زمان که لثه شما دچار عفونت شود، یا استخوان­ های فک تحلیل روند، برای پیاده ­سازی و اجرای ایمپلنت، هیچ چاره­ ای به­ جز جراحی پیوند استخوان لثه وجود ندارد.

ممکن است بگویید که نحوه تزریق پودر استخوان در لثه چگونه انجام می­شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که ابتدا یک بلوک استخوانی در ناحیه موردنظر قرار می­ دهند تا بتوانند استخوانی که تحلیل رفته بود را جایگزین کنند.

این بلوک­ ها نسبت به اندازه فک قابل کوچک و بزرگ­شدن هستند و در ناحیه موردنظر پیچ می­شوند. بعد از گذشت 4 الی 5 ماه می­توان این انتظار را داشت که استخوان فک ترمیم شده باشد

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان چگونه انجام می‌شود؟

قبل از شروع به پیوند استخوان فک، ابتدا شرایط سلامتی شما را در تمام طول زندگی­تان بررسی می­کنند و بعد از آن اقدام به تزریق داروی بی حسی خواهند کرد. زمانی که داروی بی حسی تاثیر خود را انجام داد، دهان را تمیز کرده و ناحیه­ای که قصد جراحی­ کردن آن را دارند، آماده می­کنند.

باید گفت که در این مرحله لثه به­ کمک تیغ جراحی برش داده می­شود تا دندانپزشک توانایی دسترسی به استخوان زیر دندان را داشته باشد.

اینکه جراح تصمیم می­گیرد از کدام روش گفته­ شده استفاده کند بستگی به شرایط فک شما دارد. اما باید گفت یک سری مواد که در پیوند استخوان مورد استفاده قرار می­گیرند توسط جراح در داخل استخوان جاگذاری خواهد شد.

بعد از اتمام این مرحله، تمام مواد جاگذاری­ شده با استفاده از پیچ یا چسب ­های مخصوص در جای خود ثابت نگه داشته می­شوند و درنهایت لثه بریده ­شده را بخیه می­زنند تا جوش بخورد و ترمیم شود.

بازسازی و پیوند استخوان فک | شرایط پیوند | شیوه های نوین

بازسازی و پیوند استخوان فک مخصوص زمان­ هایی است که نیاز به آماده­ کردن شرایط جهت پیاده ­سازی ایمپلنت وجود دارد. باید اضافه کرد که کاربرد بازسازی و پیوند این استخوان به ایمپلنت ختم نمی­شود و علاوه بر آن می­تواند تاثیر زیادی در حفظ دندان­های باقیمانده و مراقبت از سلامتی دهان و لثه بعد از کشیدن دندان داشته باشد.

شرایط پیوند استخوان در ایمپلنت دندان نیز بستگی به پهنای فک، میزان آسیب واردشده به دندان­ها، عفونت موجود در حفره لثه­ ها و حساسیت سینوس دارد.

شیوه­ های نوین برای درمان تحلیل شدید استخوان فک شامل روش­های زیادی از جمله اتوگرافت، آلوگرافت، زنو گرافت و آلوپلاست میشود که در ادامه به معرفی آن­ها می­پردازیم.

کدام نوع پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت، بهتر است؟

اینکه از بین روش­های گفته­شده کدام یک مناسب پیوند استخوان فک است، نیاز به تشخیص کلینیک دندانپزشکی دارد؛ اما دانستن تفاوت هر یک از این شیوه ­ها می­تواند پاسخ مناسبی برای سوال شما باشد:

اتوگرافت: اتوگرافت شیوه­ای است که از استخوان یک بخش دیگر از بدن خود بیمار استفاده می­کنند و آن را به فک پیوند می­زنند. این روش نیاز به 2 مرحله از جراحی دارد.

آلوگرافت: در این روش از استخوانی برای پیوند استفاده می­کنند که مدت زیادی است در بانک بافت مورد مراقبت قرار گرفته است. توجه داشته باشید که در این روش از استخوان یک فرد  اهداکننده کمک می­گیرند.

زنوگرافت: زنوگرافت شیوه­ای است که برای پیاده­سازی آن از استخوان گاو استفاده می­کنند. در این روش مواد معدنی استخوان طبیعی استرلیزه می­شود و مواد آلی آن حذف خواهد شد.

آلوپلاست: در این شیوه برای تشکیل استخوان از مواد سنتزی یا مصنوعی استفاده می­کنند. این مواد باعث می­شوند تا بدن تحریک شده و اقدام به تولید استخوان کند. هر چند تاثیر آلوپلاست به ­اندازه شیوه ­های قبلی نیست، اما نیازی به جراحی ندارد و احتمال عفونت­ کردن دندان در آن پایین­تر از سایر شیوه­های گفته­ شده است.

لازم به ذکر است بعد از نوبت ­گرفتن از کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف، این وظیفه جراح است که تشخیص دهد کدام یک از شیوه­ های شرح ­داده­ شده مناسب فک و شرایط دندان شما خواهند بود.

چگونه برای پیوند استخوان آماده شوم؟

معمولا بعد از نوبت­ دهی و معاینه­ شدن توسط دندان­پزشک، شیوه پیوند استخوان در ایمپلنت دندان مشخص خواهد شد. به همین دلیل براساس این انتخاب است که یک سری دستورالعمل در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

اما به­ صورت کلی می­توان گفت که چند ساعت قبل از عمل هیچ غذایی نخورید و نوشیدنی مصرف نکنید. در رابطه با دارویی که استفاده می­کنید به جراح خود اطلاع دهید. شرایط خود را برای استراحت بعد از جراحی به­ طور کامل مهیا کنید؛ زیرا بدن شما تحت تاثیر داروهای بی حسی خواهد بود.

برای پیوند استخوان در دهان از چه موادی استفاده می شود؟

همان­طور که پیش­تر اشاره شد، جواب این سوال بستگی به روش جراحی دارد. اما به­ طور کلی باید گفت که از استخوان بدن خود بیمار، یک فرد اهداکننده، مواد مصنوعی و سنتزی و استخوان حیواناتی نظیر اسب و گاو برای کاشت استخوان لثه و فک استفاده می­کنند.

دستورالعمل‌های مراقبت و بهبودی از پیوند دندان

در پاسخ به کسانی که در مورد عوارض پیوند استخوان فک سوالاتی دارند، باید بگوییم که دستورالعمل­های مراقبت بعد از جراحی تاثیر زیادی در کاهش عوارض این عمل خواهد داشت. در ادامه به آن­ها می­پردازیم.

مراقبت‌های لازم پس از عمل پیوند استخوان

مجموعه مراقبت­هایی که بعد از پیوند استخوان فک باید آن­ها را انجام دهید، عبارت­اند از:

  • به­ قدر کافی استراحت کنید.
  • از یک کیسه یخ در محل جراحی دهانتان کمک گرفته و آن را به­مدت 10 دقیقه روی فک­تان بگذارید.
  • داروهایی که دندانپزشک برایتان تجویز کرده را سر ساعت­های تعیین­ شده مصرف کنید.
  • به بهداشت دهان و دندان­تان رسیدگی کنید.
  • در صورت مشاهده خونریزی شدید آن را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
  • از خوردن الکل پرهیز کنید.
  • تحت هیچ شرایطی سیگار نکشید.
  • مایعات و غذا را طبق تجویز دندانپزشک مصرف کنید.

آیا همه قبل از کاشت دندان به پیوند استخوان نیاز دارند؟

پاسخ به این سوال خیر است. زیرا کسانی که حجم و تراکم کافی استخوان فک داشته باشند، می­توانند به­ صورت مستقیم اقدام به اجرای ایمپلنت کنند.

اما افرادی که مدت­ زمان زیادی از کشیدن دندان­های شان می­گذرد، یا بر اثر تصادف و ضربه فک­شان دچار آسیب شده است، باید نسبت به پیوند استخوان اقدام کنند.

همچنین لازم به ذکر است داشتن بیماری­های مربوط به لثه و مشکلاتی که افراد هنگام تولد با آن­ها زاده می­شوند نیز، مراجعه ­کننده را مجبور می­کند تا قبل از ایمپلنت، جراحی استخوان فک و لثه را انجام دهد

جمع ­بندی

همانطور که در بالا گفته شد، داشتن پیوند استخوان برای حمایت از ایمپلنت دندان نه راه حلی سریع و نه ارزان است. بلکه سرمایه گذاری روی خودتان، سلامت دندان های آینده و ظاهر کلی شماست.

اگر تصمیم دارید این مسیر را طی کنید، پس آماده باشید که چندین ماه را بین پیوند استخوان و ایمپلنت خود صرف بهبودی کنید. اما بدانید که در دراز مدت راه حل دائمی تری نسبت به دندان مصنوعی دارید.

ایمپلنت‌های دندانی که به خوبی از آنها مراقبت می‌شود می‌توانند تا آخر عمر برای شما دوام بیاورند. و مزایای ترمیمی پیوند استخوان نه تنها به دندان‌های شما کمک می‌کند، بلکه از نمایه صورت شما نیز حمایت می‌کند. اگرچه این ممکن است یک تعهد بزرگ باشد، اما می تواند برای سلامت دندان، اعتماد به نفس و ظاهر کلی شما بسیار ارزشمند باشد.شما می توانید لبخند خود را به دست آورید و احساس امنیت کنید که راه حل شما دائمی و ایمن است.

از این رو اگر در دسته افرادی قرار دارید که به­ دنبال جایگزینی دندان­های از دست­رفته ­تان به­ کمک روش ایمپلنت هستید، پیشنهاد می­کنیم که با نوبت­ گرفتن از کلینیک دندانپزشکی عارف، نسبت به دریافت مشاوره و رزرو نوبت اقدام کنید.

منبع : my.clevelandclinic

پاسخ به سوالات متداول

برای کسانی که با ایمپلنت دندان و جراحی­های استخوان پیش از آن آشنا شده­اند، پاسخ چند سوالی را آماده کرده­ایم که می­توانند تمام ابهامات را در رابطه با این عمل پیوند و بازسازی برطرف کنند.

عوارض تزریق پودر استخوان در لثه

درست است که مراقبت­های صحیح بعد از جراحی، احتمال بروز عوارض را تا حد زیادی کاهش می­دهد، اما توجه داشته باشید که این جراحی می­تواند درد، تورم، خونریزی، حساس­شدن دندان به سرما و گرما را در پی داشته باشد.

آیا پیوند استخوان برای ایمپلنت درد دارد

اگر جراحی به­ کمک مواد پیوندشده از بدن خودتان نباشد، دردهای ناشی از این جراحی تاحدودی کمتر می­شود. اما باید گفت اگر نگران دردهایی هستید که ممکن است حین جراحی به شما تحمیل شوند، بهتر است از آن­ها فاکتور بگیرید.

چه کسانی به پیوند استخوان دندان نیاز دارند؟

فردی که دچار از دست دادن استخوان در فک خود است معمولاً به پیوند استخوان دندان نیاز دارد. این روش ممکن است توصیه شود اگر:

  • در حال کشیدن دندان هستند
  • در حال برنامه ریزی برای جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان هستید.
  • قبل از گرفتن دندان مصنوعی نیاز به بازسازی فک دارید.
  • به دلیل بیماری لثه (پریودنتال) مناطق از دست رفته استخوانی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *