ایمپلنت دندان یکی از بهترین و محبوب‌ترین روش‌ها برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته است. همان‌طورکه می‌دانید دندان‌ها از فاکتورهای اصلی زیبایی چهره هستند و اگر شما به‌ هردلیلی دندان‌های خود را از دست داده‌اید، می‌توانید با انجام ایمپلنت دوباره دندان‌های زیبا و سالمی داشته باشید.

ایمپلنت درحقیقت یک پایه از جنس تیتانیوم است که متخصص آن را درون استخوان فک، جایی که دندان شما از دست رفته قرار می‌دهد تا به استخوان فک جوش بخورد. دلیل انتخاب تیتانیوم این است که با بدن انسان سازگاری دارد و از تحلیل رفتن لثه جلوگیری می‌کند. البته باید گفت که برخی از مواقع از زیرکونیا نیز برای ساخت ایمپلنت استفاده می‌شود.

یک ایمپلنت از دو قسمت تشکیل شده است، یک قسمت آن مربوط به بخشی می‌شود که متخصص آن را داخل استخوان فک قرار می‌دهد که اصطلاحا به آن فیکسچر (Fixture) گفته می‌شود و قسمت دوم تاجی است که روی لثه گذاشته می‌شود و اباتمنت (Abutment) نام دارد.

برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید

درمان مورد علاقه شما چیست؟(ضروری)

کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان

حال شاید برای شما سوال پیش آید که چه افرادی امکان انجام ایمپلنت دارند که باید گفت کاندیدای مناسب برای این درمان عبارتند از:

  • افرادی که دندان‌های آن‌ها به‌طورکامل از بین رفته است.
  • افرادی که امکان یا علاقه استفاده از دندان مصنوعی ندارند.
  • افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند.
  • افرادی که لثه‌ی سالمی دارند.
  • افرادی که سیگار و سایر دخانیات را مصرف نمی‌کنند.
  • افرادی که در دوران بارداری نیستند.

کاندیدا مناسب ایمپلنت دندان

البته برای تشخیص اینکه شما کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید یا خیر باید متخصص نظر دهد؛ بنابراین اگر به‌دنبال یک جایگزین برای دندان از دست رفته‌ی خود هستید، به یک کلینیک دندان‌پزشکی مراجعه کنید تا بررسی و معاینه‌های لازم صورت گیرد و مشخص شود که شما کاندیدای مناسبی برای این درمان هستید یا خیر!

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش‌ها

برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته روش‌های دیگری نیز وجود دارد، اما باید گفت یکی از بهترین و محبوب‌ترین روش‌ها ایمپلنت دندان است. این روش مزایای بیشتری نسبت به سایر روش‌ها دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

بهبود ظاهر لبخند:

ظاهر ایمپلنت دندان به ظاهر دندان‌های طبیعی شبیه‌تر است، بنابراین اگر می‌خواهید که چهره‌ای معمولی و طبیعی داشته باشید، این روش انتخاب مناسب‌تری برای شما خواهد بود.

طول عمر و ماندگاری بالا: نگران مدت زمان ماندگاری این روش نباشید، زیرا اگر شما به‌درستی از آن‌ها محافظت کنید 15 الی 20 سال سالم خواهند ماند و دردسری برای شما ایجاد نخواهند کرد.

بهبود گفتار:

نبود دندان در دهان یا استفاده از دندان مصنوعی می‌تواند باعث شود که نتوانید کلمات را به‌طور واضح و درست ادا کنید، اما ایمپلنت این مشکل را برطرف کرده است و تاثیری روی گفتار شما نمی‌گذارد.

عدم آسیب‌رسانی به سایر دندان‌ها:

سایر روش‌هایی که برای جایگزین کردن دندان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند، امکان آسیب رساندن به دندان‌های مجاور را دارند؛ این در حالی است که انجام ایمپلنت هیچ خطر و تهدیدی را برای سایر دندان‌ها به همراه نخواهد داشت.

انواع ایمپلنت دندان

تابه‌اینجا با ساختار و مزایای ایمپلنت دندان آشنا شدیم، اما باید بدانید که ایمپلنت‌ها از نظر برند، روکش، نوع کاشت و مواردی این چنینی با یکدیگر تفاوت دارند. از همین رو تصمیم داریم در ادامه انواع ایمپلنت دندان را بر اساس موارد مختلف مورد مقایسه قرار دهیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

انواع ایمپلنت براساس نوع کاشت

ایمپلنت معمولی:

این ایمپلنت اولین نوع و رایج‌ترین نوع کاشت است که دندانپزشک پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می‌دهد و بین 3 تا 6 ماه زمان نیاز است که پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد و در ادامه تاج دندان روی پایه قرار گیرد.

ایمپلنت فوری:

از دیگر انواع ایمپلنت می‌توان به نوع فوری آن اشاره کرد که در ادامه مقاله به‌طورکامل در رابطه با آن توضیح خواهیم داد؛ اما باید بدانید که این مدل ایمپلنت در مدت‌زمانی کوتاه‌تر به استخوان فک جوش می‌خورد و طول درمان کوتاه‌تری دارد. بنابراین برای افرادی که می‌خواهند در مدت‌زمانی کوتاه دندان‌های از دست رفته خود را جایگزین کنند مناسب است.

ایمپلنت دیجیتال:

این مدل کاشت ایمپلنت با کمترین میزان خونریزی، برش و درد همراه است و درصد موفقیت آن نیز نسبت به سایر مدل‌ها بالاتر خواهد بود. در این نوع روش کاشت ایمپلنت متخصص از تجهیزات و ابزارهای دیجیتالی استفاده می‌کند و جراحی را انجام می‌دهد.

اوردنچر:

اگر شما دندان‌های خود را به‌طورکامل از دست داده‌اید و به‌دنبال جایگزینی به‌ غیر از دندان‌های مصنوعی سنتی هستید این نوع از ایمپلنت برای شما مناسب خواهد بود؛ در این درمان یک دست دندان به‌طور‌کامل روی پایه‌های ایمپلنت درون دهان شما قرار می‌گیرد و کمک می‌کند تا شما دندان‌های یکدست و صاف داشته باشید.

انواع ایمپلنت براساس کشور سازنده آن

زمانی‌که برای انجام ایمپلنت دندان به کلینیک مراجعه می‌کنید متوجه خواهید شد که ایمپلنت را از نظر کشور سازنده نیز به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌کنند. کشورهایی که تابه‌حال اقدام به ساخت ایمپلنت کرده‌اند و محصولات آن‌ها کیفیت خوبی داشته است را می‌توان آمریکا، سوئیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا درنظر گرفت.

مسلما هزینه‌ی درنظر گرفته شده برای هرکدام از این ایمپلنت‌ها متفاوت خواهد بود، بنابراین شما می‌توانید با مراجعه به کلینیک و مشورت با متخصص بهترین انتخاب را داشته باشید.

انواع ایمپلنت براساس نوع روکش

روکش‌هایی که هنگام کاشت ایمپلنت دندان مورداستفاده قرار می‌گیرند نیز انواع مختلفی دارند که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

روکش پی اف ام: این روکش از فلز و چینی تهیه می‌شود و افرادی که به‌دنبال یک درمان با قیمت مناسب هستند می‌توانند روکش پی اف ام را انتخاب کنند.

روکش زیرکونیا: اگر به‌دنبال یک روکش زیبا و با استحکام بالا برای ایمپلنت خود هستید ما به شما روکش زیرکونیا را پیشنهاد می‌دهیم؛ این روکش به‌طورکامل از سرامیک تهیه می‌شود و ظاهری زیبا و مقاومتی بسیار بالا دارد.

روکش ایمکس: ایمکس نیز از دیگر روکش‌هایی محسوب می‌شود که جنسی از سرامیک دارد و در ترکیبات آن از لیتیوم دی سیلیکات نیز استفاده شده و همین ویژگی زیبایی، استحکام و طول عمر بالایی را به این روکش داده است.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

یکی از موضوعات حائز اهمیت که باید نسبت به آن اطلاعات کافی داشته باشید، هزینه انجام ایمپلنت دندان است. البته در رابطه با این موضوع نمی‌توان قیمت دقیق و مشخصی را اعلام کرد، زیرا شرایط کاشت ایمپلنت دندان برای هرشخص متفاوت است و به موضوعات مختلفی نیز بستگی دارد. مهم‌ترین فاکتورهایی که قیمت ایمپلنت را مشخص می‌کنند عبارتند از:

  • تجربه و مهارت پزشک
  • نوع مواد مورداستفاده
  • نوع کاشت ایمپلنت
  • کلینیک دندانپزشکی که انتخاب می‌کنید
  • تعداد دندان‌هایی که تصمیم به ایمپلنت آن‌ها دارید

حال اگر شما به دنبال یک کلینیک دندانپزشکی هستید که بتوانید ایمپلنت دندان را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین هزینه انجام دهید، پیشنهاد ما به شما عارف کلینیک است‌. در این کلینیک دندان‌پزشک‌های جوان، اما با تجربه مشغول به فعالیت هستند که بهترین خدمات را به شما ارائه می‌دهند.

بنابراین شما می‌توانید این کلینیک را بدون نگرانی انتخاب کنید، زیرا علاوه‌بر آنکه یک کادر با تجربه مشغول به فعالیت در این کلینیک هستند، وسایل و ابزار نیز یکبار مصرف انتخاب می‌شوند و ابزارهایی که ثابت هستند به بهترین شکل استریل خواهند شد.

مراحل ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان یک درمان با مراحل یکسان است، اما اگر فرد متقاضی مشکل دیگری نیز داشته باشد که برای رفع مشکل به درمان‌های جانبی نیاز باشد، ممکن است این مراحل افزایش پیدا کنند؛ اما به‌طورکلی در ادامه با مراحل ایمپلنت دندان آشنا خواهیم شد.

1.مراجعه به متخصص

اولین کاری که شما باید انجام دهید انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی و متخصص ایمپلنت است. پیشنهاد ما به شما در این رابطه عارف کلینیک است.

شما می‌توانید به این مرکز مراجعه کنید تا تمام بررسی‌ها و معاینه‌های لازم انجام شود و یک عکس رادیوگرافی اشعه ایکس از دهان و دندان شما گرفته شود تا پزشک بتواند با بررسی آن تشخیص دهد که آیا به جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس نیاز دارید یا خیر. در ادامه اگر مشکلی وجود نداشته باشد، وقت درمان برای شما مشخص خواهد شد.

2.پیوند استخوان

اگر عکس رادیوگرافی دهان و دندان شما نشان دهد به پیوند استخوان نیاز دارید پزشک باید پیش از انجام ایمپلنت، این درمان را برای شما انجام دهد. البته اگر به پیوند استخوان نیاز باشد باید بدانید که دوره‌ی نقاهت آن بین چهار تا دوازده ماه طول می‌کشد و تا پایان دوره امکان انجام ایمپلنت وجود نخواهد داشت.

3.کاشت ایمپلنت در استخوان فک

در این مرحله متخصص پیچ فلزی ایمپلنت که معمولا از جنس تیتانیوم است را در استخوان فک بیمار قرار می‌دهد. پیچ فلزی که در استخوان فک قرار می‌گیرد در حقیقت همان ریشه و پایه دندان از دست رفته شما است.

پس از آنکه کاشت پایه ایمپلنت انجام شد به 5 الی 7 ماه زمان نیاز است تا پایه فلزی ایمپلنت به استخوان فک شما جوش بخورد‌. البته این مدت زمان می‌تواند با توجه به شرایط فرد تغییر کند؛ بنابراین باید در زمان‌هایی که متخصص برای شما مشخص می‌کند به کلینیک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم صورت گیرد و مشخص شود که پایه ایمپلنت به استخوان فک شما جوش خورده است یا خیر!

4.قرار دادن تاج موقت دندان

پس از آنکه متخصص تشخیص داد پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده است، مرحله بعدی درمان آغاز خواهد شد. در این مرحله متخصص ایمپلنت تاج موقت یا هیلینگ کپ را روی پایه ایمپلنت قرار می‌دهد. دلیل انجام این کار این است که تاج موقت به ترمیم و بهبود بافت لثه کمک می‏کند و باید 10 الی 14 روز روی ایمپلنت باشد.

5.جایگذاری اباتمنت (Abutment) روی ایمپلنت

پنجمین مرحله ایمپلنت دندان، قرار دادن اباتمنت روی ایمپلنت است. Abutment بخشی است که دندانپزشک آن را روی ایمپلنت پیچ می‌کند و در ادامه تاج موقت را روی آن می‌گذارد. از این مرحله نیز باید 4 الی 6 هفته بگذرد تا متخصص بتواند مرحله‌ی بعدی از درمان را انجام دهد.

6.قرار دادن تاج دائمی دندان

این مرحله آخرین مرحله‌ی مربوط به ایمپلنت دندان است و در آن متخصص تاج دندانی که به‌صورت اختصاصی طراحی و ساخته شده است را روی اباتمنت ایمپلنت قرار می‏دهد. با انجام این کار مراحل درمان به پایان می‌رسند و از این پس شما باید از دندان‌های خود به بهترین شکل مراقبت کنید تا عمر آن‌ها طولانی‌تر شود.

عوارض ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان یک نوع عمل جراحی محسوب می‌شود، بنابراین با یکسری عوارض و ریسک همراه خواهد بود که بیمار باید قبل از این درمان در رابطه با آن‌ها اطلاعات لازم را به‌دست آورد تا بتواند با در نظر گرفتن آن‌ها تصمیم نهایی خود را برای انجام این درمان بگیرد.

آسیب‌دیدگی بافت لثه:

یکی از عوارض ایمپلنت دندان که بسیاری از افراد به آن دچار می‌شوند آسیب‌دیدگی بافت لثه است. دلیل این موضوع در اکثر مواقع عدم مهارت دندانپزشک است، بنابراین توصیه می‌شود این درمان را به دست یک متخصص بسپارید تا از بهترین روش‌ها و ابزارها استفاده شود و احتمال بروز این مشکل به حداقل برسد.

عفونت:

از دیگر عوارضی که احتمال بروز آن وجود دارد عفونت دندان است. اگر شما بعد از انجام ایمپلنت به بهداشت دهان و دندان خود توجه نداشته باشید یا سیگار و سایر دخانیات را مصرف کنید احتمال بروز عفونت افزایش پیدا می‌کند و می‌تواند مشکلات جدی‌تری را برای شما ایجاد کند.

واکنش آلرژیک:

ایمپلنت معمولا از جنس تیتانیوم ساخته می‌شود و بدن کمتر کسی نسبت به این ماده واکنش منفی نشان می‌دهد، اما با این حال برخی از افراد هستند که دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند و لثه‌ی آن‌ها ملتهب و متورم خواهد شد.

آسیب‌های سینوسی:

حفره سینوسی و استخوان فک با یکدیگر ارتباط دارند، از همین رو اگر در هنگام کاشت ایمپلنت مشکلاتی مانند عفونت و التهاب پیش آید امکان آسیب دیدن حفره‌های سینوسی نیز وجود دارد.

تابه‌اینجا عوارضی را موردبررسی قرار دادیم که احتمال بروز آن‌ها کم است و کمتر کسی آن‌ها را تجربه می‌کند. اما باید بدانید که یکسری عوارض شایع نیز برای این درمان وجود دارد که معمولا برای هرشخصی پیش می‌آیند. این عوارض شایع عبارتند از:

درد:

احساس درد و ناراحتی یکی از طبیعی‌ترین و شایع‌ترین عوارض بعد از کاشت ایمپلنت است که شما می‌توانید آن را با مصرف داروهای مسکن تسکین دهید. همچنین توصیه می‌شود که از مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد و بسیار داغ نیز خودداری کنید، زیرا این کار درد و ناراحتی بعد از کاشت ایمپلنت را افزایش می‌دهد.

ورم کردن لثه و صورت:

بعد از گذشت یک الی دو ساعت بعد از درمان لثه و صورت شما ورم خواهد کرد. این مشکل به‌طورطبیعی بعد از چند روز برطرف می‌شود، اما شما می‌توانید از کمپرس یخ برای رفع این مشکل استفاده کنید تا ورم صورت و لثه‌ی شما هرچه سریع‌تر بهبود پیدا کند.

کبودی:

کبودی آبی رنگ یا سیاه رنگ در ناحیه‌ای که کاشت ایمپلنت انجام شده است کاملا طبیعی خواهد بود و زمانی‌که بافت لثه ترمیم شود این کبودی از بین خواهد رفت.

خونریزی:

خونریزی خفیف نیز از دیگر عوارض معمول این جراحی است؛ بنابراین شما چند روز اول خونریزی کمی خواهید داشت که این مشکل با گذر زمان برطرف خواهد شد. البته حتما به توصیه‌های پزشک در رابطه با این موضوع گوش کنید تا خونریزی کنترل شود و منجر به عفونت لثه و دندان شما نشود.

مراقبت بعد از ایمپلنت

همان‌طور که گفته شد ایمپلنت دندان به دندان‌های طبیعی شما شباهت زیادی دارد، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که شما باید از دندان‌های ایمپلنت شده نسبت به دندان‌های طبیعی بیشتر مراقبت کنید‌. اهمیت مراقبت بعد از ایمپلنت به‌ قدری زیاد است که اکثر دندان‌پزشک‌ها آن را یکی از عوامل موفقیت این درمان می‌دانند.

همچنین باید گفت که عدم توجه به نکات مراقبتی می‌تواند احتمال بروز عوارض ناشی از کاشت ایمپلنت را نیز افزایش دهد و باعث شود که شما به درمان‌های اضافی‌تری نیازمند شوید که این موضوع علاوه‌بر اتلاف وقت باعث هزینه‌ی بیشتر نیز برای شما خواهد شد. از همین رو در ادامه مراقبت‌های بعد از کاشت ایمپلنت را موردبررسی قرار می‌دهیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

مراقبت‌های مربوط به دو روز اول جراحی

48 ساعت اولیه بعد از جراحی مهم‌ترین زمان است و شما باید مراقبت‌های اصلی را در این بازه زمانی انجام دهید.

  1. گاز پانسمان را که درون دهان‌تان قرار دارد جابه‌جا نکنید. این گاز را به‌آرامی با دندان‌های خود در محلی که قرار گرفته است فشار دهید و بدانید که خارج کردن گاز از داخل دهان خونریزی بعد از جراحی را تشدید می‌کند..
  2. زمانی که خونریزی محل جراحی تمام شد گاز استریل را بردارید. دقت داشته باشید که ناحیه جراحی را با زبان یا دست خود تحریک نکنید تا دوباره خونریزی شروع نشود.
  3. تا 8 ساعت بعد از جراحی از شستن دهان خود خودداری کنید.
  4. در این مدت‌زمان کمتر صحبت کنید و هنگامی که دراز می‌کشید سر خود را کمی بالاتر از سطح بدن‌تان قرار دهید‌.
  5. تازمانی‌که محل جراحی کاملا بهبود پیدا نکرده است از انجام حرکات ورزشی و فعالیت‌های سنگین خودداری کنید.
  6. می‌توانید در این بازه زمانی برای کاهش تورم و درد از کمپرس یخ استفاده کنید. دقت داشته باشید که کمپرس یخ تنها در 48 ساعت اول موثر است و بعد از آن باید کمپرس گرم جایگزین آن شود تا تورم و درد کاهش پیدا کند.
  7. اگر متخصص برای شما آنتی‌بیوتیک یا مسکن تجویز کرد حتما آن را در زمان‌های مناسب مصرف کنید تا مشکلی پیش نیاید. همچنین اگر درد شما با مصرف مسکن بهتر نشد، موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
  8. اگر تصمیم به مسواک زدن دندان‌های خود دارید دقت داشته باشید که روی محل جراحی را مسواک نزنید، زیرا این ناحیه با مسواک زدن دچار خونریزی خواهد شد.
  9. بعد از گذشت روز اول شما باید طی روز 3 الی 4 بار داخل دهان خود را با آب نمک بشویید. این کار از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند و درد و تورم را نیز کاهش می‌دهد.
  10. بعد از گذشت 24 ساعت عصب دندان شما در ضعیف‌ترین حالت ممکن قرار می‌گیرد، بنابراین باید به تغذیه‌ی خود دقت کامل داشته باشید. توصیه می‌شود در این بازه‌ی زمانی از نوشیدنی‌های بسیار داغ یا بسیار سرد استفاده نکنید.
  11. به‌هیچ‌عنوان سیگار و سایر دخانیات را مصرف نکنید. نوشیدن الکل می‌تواند روند بهبود زخم را دچار اختلال کند و باعث خونریزی و عفونت شود.
  12. می‌توانید با مشورت پزشک از یک دهانشویه مناسب استفاده کنید. دهانشویه علاوه‌بر آنکه بوی بد دهان شما را رفع می‌کند از بروز عفونت نیز جلوگیری خواهد کرد.

مراقبت‌های مربوط به روز سوم و چهارم کاشت ایمپلنت

پس از گذشتن 48 ساعت از این جراحی باید به یکسری دیگر از موارد توجه داشته باشید. برای مثال در این بازه زمانی علائمی مانند تب و عفونت غیرعادی هستند و نباید بیشتر از دو روز ادامه پیدا کنند. بنابراین اگر با چنین مشکلاتی روبرو شدید، با پزشک خود مشورت کنید.

شما در این بازه زمانی همچنان تورم و قرمزی را نیز روی صورت خود حس خواهید کرد؛ بنابراین از کمپرس گرم استفاده کنید تا این علائم کاهش پیدا کنند. به بهداشت دهان و دندان نیز توجه داشته باشید، زیرا درغیراین‌صورت مشکلاتی چون عفونت بروز پیدا خواهند کرد.

مراقبت‌های دائمی ایمپلنت دندان

مراقبت‌های دائمی و بلند مدت از ایمپلنت دندان نیز حائز اهمیت هستند، زیرا به افزایش دوام و ماندگاری این درمان کمک می‌کنند. بنابراین شما باید اول از هرچیزی به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشید و حتما بعد از هربار غذا خوردن دندان‌های خود را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.

دهانشویه مناسب نیز می‌تواند به افزایش ماندگاری این درمان کمک کند. از شستن دهان خود با آب نمک غافل نشوید، زیرا نمک خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و از بروز عفونت و مشکل جلوگیری می‌کند.

اگر پزشک برای شما زمان‌هایی را برای ویزیت مشخص کرد حتما نسبت به این موضوع حساس باشید و برای کنترل و معاینه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.

به رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت نیز توجه داشته باشید. در 24 ساعت اول بعد از جراحی به‌هیچ‌وجه از غذاهای سفت که به دندان‌ها آسیب می‌رسانند استفاده نکنید. توصیه‌ی ما به شما این است که 3 الی 4 ماه به این رژیم عمل کنید تا مشکلی پیش نیاید.

ماست، آب‌میوه، پودینگ، پوره، کمپوت، شیک، ماهی آب‌پز، سبزیجات بخارپز، لوبیای پخته شده، برنج، مرغ آب‌پز شده و … از بهترین موادغذایی هستند که می‌توانید بعد از کاشت ایمپلنت مصرف کنید. قند، آجیل، چیپس، نوشیدنی‌های الکلی، نوشیدنی‌های گازدار، آب‌نبات، پاپ کورن و غذاهای سفت نیز از خوراکی‌های نامناسب هستند که توصیه می‌شود از مصرف آن‌ها خودداری کنید.

ایمپلنت قسطی

کاشت ایمپلنت دندان یک درمان محبوب اما پر هزینه است و همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد نسبت به انجام آن خودداری کنند؛ اما باید گفت که شما می‌توانید با ایمپلنت قسطی این مشکل را برطرف کنید و دندان‌هایی زیبا داشته باشید.

ایمپلنت اقساطی

حال شاید برای شما سوال پیش آید که شرایط انجام ایمپلنت قسطی به چه شکل است که در پاسخ به این سوال باید گفت برخی از کلینیک‌ها هزینه‌ی درمان را برای شما طی دو الی سه قسط مشخص می‌کنند و شما می‌توانید در هر مرحله از درمان بخشی از هزینه را بپردازید.

دقت داشته باشید که هیچگاه به‌سراغ ایمپلنت‌های ارزان‌قیمت نروید، زیرا این درمان باید در بالاترین کیفیت انجام شود تا مشکلی را برای شما ایجاد نکند. از همین رو اگر نگران هزینه‌ی این درمان هستید، می‌توانید ایمپلنت قسطی را انتخاب کنید. کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف از جمله کلینیک‌های دندانپزشکی است که این درمان را به‌صورت اقساطی برای شما انجام می‌دهد و شما می‌توانید به‌راحتی دوباره دندان‌هایی زیبا داشته باشید و به زیبایی لبخند بزنید.

کجا ایمپلنت کنم؟

مورد بعدی که برای داوطلبان ایمپلنت سوال ایجاد می‌کند این است که این درمان را در کدام کلینیک انجام دهند؟! پیش از آنکه پاسخ به این سوال را بدهیم باید بدانید که انتخاب کلینیک و متخصص در موفقیت این درمان بسیار موثر است.

بنابراین مرکزی را انتخاب کنید که مطمئن هستید بهترین متخصص‌ها و تکنولوژی را در اختیار دارد. پیشنهاد ما به شما کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف است؛ در این مجموعه یک تیم از بهترین متخصص‌ها مشغول به فعالیت هستند که بهترین درمان را به شما ارائه می‌دهند.

علاوه بر کیفیت کار متخصصین، می‌توان به محیط بی‌نظیر این کلینیک نیز اشاره کرد. کادر مشغول به کار در این کلینیک بسیار صمیمی هستند و بهترین برخورد را با شما خواهند داشت.

بابت بهداشت کلینیک نیز نگران نباشید، زیرا در این مجموعه یکسری از وسایل کاملا به‌صورت یکبار مصرف هستند که در اختیار بیمار قرار می‌گیرند و سایر وسایل که ثابت هستند پس از هربار استفاده به‌طورکامل استریل می‌شوند و هیچ مشکلی را برای شما ایجاد نخواهند کرد. در نتیجه اگر به‌دنبال یک انتخاب کامل و حرفه‌ای هستید، این کلینیک می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

ایمپلنت فوری چیست؟

آیا تا به حال چیزی در رابطه با ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روز شنیده‌اید؟ این روش یکی از مدل‌های مختلف برای کاشت ایمپلنت دندان است که محبوبیت بسیار زیادی دارد، زیرا کمک می‌کند تا شما بتوانید در مدت‌زمانی کوتاه دندان‌های ایمپلنت را جایگزین دندان‌های از دست رفته خود کنید.

ایمپلنت فوری، درحقیقت همان ایمپلنت ساده است، اما زمانی‌ که در استخوان فک قرار می‌گیرد با سرعت بیشتری به استخوان جوش می‌خورد و طول درمان آن کوتاه‌تر است. البته برای آنکه یک شخص بتواند از این درمان استفاده کند باید یکسری شرایط خاص و ویژه را نیز داشته باشد.

ایمپلنت فوری چگونه انجام می‌شود؟

مراحل کاشت ایمپلنت فوری مانند ایمپلنت سنتی است و پزشک همان مراحل را انجام می‌دهد؛ اما بزرگ‌ترین فرقی که بین این دو روش وجود دارد این است که تاج موقت نیز در همان روز که پایه ایمپلنت کاشته می‌شود روی دندان قرار می‌گیرد.

ایمپلنت فوری چگونه انجام میشود

البته پیش از آنکه این درمان انجام شود شما باید چندین تصویربرداری انجام دهید تا متخصص تشخیص دهد که آیا کاندیدای مناسبی برای این درمان هستید یا خیر؟ اگر این درمان برای شما مناسب باشد می‌توانید با کاهش تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی یک درمان با کیفیت و خوب را تجربه کنید.

مزایای ایمپلنت فوری در مقایسه با ایمپلنت سنتی چیست؟

  • ایمپلنت فوری برای افرادی که دندان‌های جلویی خود را از دست داده‌اند و نگران بی‌دندانی هستند بسیار مناسب خواهد بود، زیرا می‌تواند جایگزینی زیبا و مستحکم باشد.
  • در این روش بیمار درد و ناراحتی کمتری را تجربه می‌کند و طول دوره‌ی بهبود نیز کوتاه‌تر خواهد بود.
  • انجام این درمان مانع از تحلیل رفتن بافت لثه و استخوان می‌شود.
  • طول دوره‌ی درمان کوتاه‌تر است، بنابراین شما بار روانی کمتری را تحمل خواهید کرد، زیرا درمان طی یک جلسه انجام خواهد شد.

هزینه ایمپلنت فوری دندان

به‌طورکلی باید گفت که قیمت ایمپلنت فوری دندان در مقایسه با ایمپلنت سنتی بیشتر است، زیرا درمان طی یک روز انجام می‌شود. البته نمی‌توان قیمت دقیق و مشخصی را اعلام کرد، زیرا هزینه این درمان نیز به برند، جنس روکش و شرایط خود فرد بستگی دارد.

ایمپلنت دندان جلو

دندان‌های سالم و سفید در زیبایی و جذابیت لبخند شما تاثیر قابل‌توجهی دارند؛ حال از آنجایی که هنگام خندیدن دندان‌های جلویی شما بیشتر به نمایش در می‌آیند، بسیاری از افراد به‌دنبال انجام ایمپلنت دندان جلو هستند. همچنین دندان‌های جلویی نسبت به سایر دندان‌ها آسیب‌پذیرتر هستند و امکان آسیب دیدن آن‌ها در اثر انجام یکسری از فعالیت‌ها بیشتر است.

در نتیجه اگر دندان‌های جلویی خود را از دست داده‌اید، نگران نباشید، زیرا متخصص با قرار دادن ایمپلنت این مشکل را برطرف می‌کند. باید گفت ایمپلنت به دندان‌های مجاور که طبیعی هستند نیز آسیبی نمی‌رساند و شخص می‌تواند با دندان ایمپلنت شده مانند دندان طبیعی برخورد کند.

از طرفی شاید فکر کنید که ایمپلنت دندان جلو روند سخت و پیچیده‌ای دارد، درحالی‌که این چنین نیست و متخصص درمان را به مراحل مختلف تقسیم می‌کند تا درمان به‌خوبی انجام شود. این درمان نسبت به ایمپلنت سایر دندان‌ها سریع‌تر انجام می‌شود و یک روش غیرتهاجمی است؛ بنابراین پس از اتمام کار متخصص شما می‌توانید در مدت‌زمانی کوتاه فعالیت‌های روزمره خود را شروع کنید و با اعتمادبه‌نفس بالا لبخند بزنید!

آیا کاشت ایمپلنت دندان نیاز به بیهوشی دارد؟

کاشت ایمپلنت دندان یک نوع جراحی محسوب می‌شود و از آنجایی که طولانی‌مدت است، به بیهوشی نیاز خواهد داشت تا بیمار هنگام انجام جراحی راحت و آرام باشد. البته نوع بیهوشی که مورداستفاده قرار می‌گیرد به شرایط درمان و شخص نیز بستگی خواهد داشت.

ایمپلنت دندان با بیهوشی

برای مثال اگر بیمار به یک الی دو ایمپلنت دندان نیاز داشته باشد، از بیهوشی عمومی استفاده نخواهد شد و متخصص با انجام بی‌حسی موضعی درمان را انجام خواهد داد. از طرفی اگر بیمار به پیوند استخوان نیاز داشته باشد، متخصص از بیهوشی عمومی استفاده می‌کند و درمان را انجام می‌دهد.

گاهی‌اوقات پزشک از آرام‌بخش نیز در کنار بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند. در چنین حالتی شما هوشیاری کامل خواهید داشت و متوجه محیط اطراف خود خواهید بود؛ اما هیچ دردی را هنگام کاشت ایمپلنت حس نخواهید کرد. بنابراین اگر می‌خواهید بدانید که چه نوع بیهوشی برای شما هنگام انجام این درمان استفاده می‌شود، می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید.

فرق کامپوزیت و ایمپلنت دندان

کامپوزیت و ایمپلنت هردو از جمله روش‌هایی هستند که به زیبایی لبخند شما کمک می‌کنند، اما باید بدانید که این دو روش با یکدیگر تفاوت‌های بسیاری دارند. ایمپلنت دندان همان‌طورکه گفته شد، یک روش برای جایگزینی دندان‌های از دسته رفته است، به‌طوری‌که ایمپلنت درون استخوان فک قرار می‌گیرد و جوش می‌خورد و مانند ریشه دندان‌ خواهد بود.

فرق ایمپلنت و کامپوزیت در این است که کامپوزیت، یک روکش است که دندان‌پزشک آن را روی دندان‌های بیمار می‌کشد تا دندان‌ها رنگ و ظاهر بهتری پیدا کنند. در نتیجه نمی‌توان از آن برای پر کردن جای خالی یک دندان استفاده کرد.

کامپوزیت بیشتر برای دندان‌های جلویی مورداستفاده قرار می‌گیرد، زیرا هنگام لبخند زدن دندان‌های جلویی شما بیشتر مشخص خواهند شد. بنابراین اگر دندان‌های شما تغییر رنگ داده‌اند یا بد فرم هستند، می‌توانید کامپوزیت دندان انجام دهید، اما اگر دندان‌تان را کلا از دست داده‌اید، ایمپلنت درمان مناسب‌تری برای شما خواهد بود.

از دیگر تفاوت‌های میان کامپوزیت و ایمپلنت دندان باید به هزینه درمان اشاره کرد. به‌طورکلی هزینه کامپوزیت دندان نسبت به ایمپلنت کمتر است، اما ماندگاری آن نیز کمتر خواهد بود و شما باید مراقبت بیشتری از کامپوزیت انجام دهید. حال شما می‌توانید به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم صورت گیرد و مشخص شود کدام درمان برای شما مناسب‌تر است.

جمع‌بندی

همان‌طورکه مطالعه کردید، در این مقاله در رابطه با ایمپلنت دندان به‌طورکامل صحبت کردیم و از مزایا و عوارض آن گفتیم. بنابراین اکنون شما می‌توانید با درنظر گرفتن نکاتی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، تصمیم نهایی خود را در رابطه با انجام این درمان بگیرید.

برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید

درمان مورد علاقه شما چیست؟(ضروری)

اطلاعات خود را درباره ایمپلنت دندان افزایش دهید

این محتوا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”

فهرست