نویسنده: دکتر مصطفی عارف
ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان | انواع، مزایا، هزینه، عکس، فیلم و عوارض کاشت
ایمپلنت دندان یا درون کاشت دندانی یکی از بهترین و محبوبترین روشها برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته است. همانطورکه میدانید دندانها از فاکتورهای اصلی زیبایی چهره هستند و اگر شما به هردلیلی دندانهای خود را از دست دادهاید، میتوانید با انجام ایمپلنت دوباره دندانهای زیبا و سالمی داشته باشید.
ایمپلنت درحقیقت یک پایه از جنس تیتانیوم است که متخصص آن را درون استخوان فک، جایی که دندان شما از دست رفته قرار میدهد تا به استخوان فک جوش بخورد. دلیل انتخاب تیتانیوم این است که با بدن انسان سازگاری دارد و از تحلیل رفتن لثه جلوگیری میکند. البته باید گفت که برخی از مواقع از زیرکونیا نیز برای ساخت ایمپلنت استفاده میشود.
یک ایمپلنت از دو قسمت تشکیل شده است، یک قسمت آن مربوط به بخشی میشود که متخصص آن را داخل استخوان فک قرار میدهد که اصطلاحا به آن فیکسچر (Fixture) گفته میشود و قسمت دوم تاجی است که روی لثه گذاشته میشود و اباتمنت (Abutment) نام دارد.
پیشنهادی برای مطالعه: «راهنمای جامع و کامل ایمپلنت»
کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان
- حال شاید برای شما سوال پیش آید که چه افرادی امکان انجام ایمپلنت دارند که باید گفت کاندیدای مناسب برای این درمان عبارتند از: افرادی که دندانهای آنها بهطورکامل از بین رفته است.
- افرادی که امکان یا علاقه استفاده از دندان مصنوعی ندارند.
- افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست دادهاند.
- افرادی که لثهی سالمی دارند.
- افرادی که سیگار و سایر دخانیات را مصرف نمیکنند.
- افرادی که در دوران بارداری نیستند.
البته برای تشخیص اینکه شما کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید یا خیر باید متخصص نظر دهد؛ بنابراین اگر بهدنبال یک جایگزین برای دندان از دست رفتهی خود هستید، به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا بررسی و معاینههای لازم صورت گیرد و مشخص شود که شما کاندیدای مناسبی برای این درمان هستید یا خیر!
مزایای ایمپلنت دندان نسبت به سایر روشها
برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته روشهای دیگری نیز وجود دارد، اما باید گفت یکی از بهترین و محبوبترین روشها ایمپلنت دندان است. این روش مزایای بیشتری نسبت به سایر روشها دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
بهبود ظاهر لبخند:
ظاهر ایمپلنت دندان به ظاهر دندانهای طبیعی شبیهتر است، بنابراین اگر میخواهید که چهرهای معمولی و طبیعی داشته باشید، این روش انتخاب مناسبتری برای شما خواهد بود.
طول عمر و ماندگاری بالا: نگران مدت زمان ماندگاری این روش نباشید، زیرا اگر شما بهدرستی از آنها محافظت کنید 15 الی 20 سال سالم خواهند ماند و دردسری برای شما ایجاد نخواهند کرد.
بهبود گفتار:
نبود دندان در دهان یا استفاده از دندان مصنوعی میتواند باعث شود که نتوانید کلمات را بهطور واضح و درست ادا کنید، اما ایمپلنت این مشکل را برطرف کرده است و تاثیری روی گفتار شما نمیگذارد.
عدم آسیبرسانی به سایر دندانها:
سایر روشهایی که برای جایگزین کردن دندانها مورداستفاده قرار میگیرند، امکان آسیب رساندن به دندانهای مجاور را دارند؛ این در حالی است که انجام ایمپلنت هیچ خطر و تهدیدی را برای سایر دندانها به همراه نخواهد داشت.
انواع ایمپلنت دندان
تابهاینجا با ساختار و مزایای ایمپلنت دندان آشنا شدیم، اما باید بدانید که ایمپلنتها از نظر برند، روکش، نوع کاشت و مواردی این چنینی با یکدیگر تفاوت دارند. از همین رو تصمیم داریم در ادامه انواع ایمپلنت دندان را بر اساس موارد مختلف مورد مقایسه قرار دهیم تا با آنها آشنا شوید.
انواع ایمپلنت براساس نوع کاشت
این ایمپلنت اولین نوع و رایجترین نوع کاشت است که دندانپزشک پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار میدهد و بین 3 تا 6 ماه زمان نیاز است که پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد و در ادامه تاج دندان روی پایه قرار گیرد.
از دیگر انواع ایمپلنت میتوان به نوع فوری آن اشاره کرد که در ادامه مقاله بهطورکامل در رابطه با آن توضیح خواهیم داد؛ اما باید بدانید که این مدل ایمپلنت در مدتزمانی کوتاهتر به استخوان فک جوش میخورد و طول درمان کوتاهتری دارد. بنابراین برای افرادی که میخواهند در مدتزمانی کوتاه دندانهای از دست رفته خود را جایگزین کنند مناسب است.
این مدل کاشت ایمپلنت با کمترین میزان خونریزی، برش و درد همراه است و درصد موفقیت آن نیز نسبت به سایر مدلها بالاتر خواهد بود. در این نوع روش کاشت ایمپلنت متخصص از تجهیزات و ابزارهای دیجیتالی استفاده میکند و جراحی را انجام میدهد.
اگر شما دندانهای خود را بهطورکامل از دست دادهاید و بهدنبال جایگزینی به غیر از دندانهای مصنوعی سنتی هستید این نوع از ایمپلنت برای شما مناسب خواهد بود؛ در این درمان یک دست دندان بهطورکامل روی پایههای ایمپلنت درون دهان شما قرار میگیرد و کمک میکند تا شما دندانهای یکدست و صاف داشته باشید.
انواع ایمپلنت براساس کشور سازنده آن
زمانیکه برای انجام ایمپلنت دندان به کلینیک مراجعه میکنید متوجه خواهید شد که ایمپلنت را از نظر کشور سازنده نیز به دستههای مختلفی تقسیم میکنند. کشورهایی که تابهحال اقدام به ساخت ایمپلنت کردهاند و محصولات آنها کیفیت خوبی داشته است را میتوان آمریکا، سوئیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا درنظر گرفت.
مسلما هزینهی درنظر گرفته شده برای هرکدام از این ایمپلنتها متفاوت خواهد بود، بنابراین شما میتوانید با مراجعه به کلینیک و مشورت با متخصص بهترین انتخاب را داشته باشید.
انواع ایمپلنت براساس نوع روکش
روکشهایی که هنگام کاشت ایمپلنت دندان مورداستفاده قرار میگیرند نیز انواع مختلفی دارند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
روکش پی اف ام: این روکش از فلز و چینی تهیه میشود و افرادی که بهدنبال یک درمان با قیمت مناسب هستند میتوانند روکش پی اف ام را انتخاب کنند.
روکش زیرکونیا: اگر بهدنبال یک روکش زیبا و با استحکام بالا برای ایمپلنت خود هستید ما به شما روکش زیرکونیا را پیشنهاد میدهیم؛ این روکش بهطورکامل از سرامیک تهیه میشود و ظاهری زیبا و مقاومتی بسیار بالا دارد.
روکش ایمکس: ایمکس نیز از دیگر روکشهایی محسوب میشود که جنسی از سرامیک دارد و در ترکیبات آن از لیتیوم دی سیلیکات نیز استفاده شده و همین ویژگی زیبایی، استحکام و طول عمر بالایی را به این روکش داده است.
هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟
یکی از موضوعات حائز اهمیت که باید نسبت به آن اطلاعات کافی داشته باشید، هزینه انجام ایمپلنت دندان است. البته در رابطه با این موضوع نمیتوان قیمت دقیق و مشخصی را اعلام کرد، زیرا شرایط کاشت ایمپلنت دندان برای هرشخص متفاوت است و به موضوعات مختلفی نیز بستگی دارد. مهمترین فاکتورهایی که قیمت ایمپلنت را مشخص میکنند عبارتند از:
- تجربه و مهارت پزشک
- نوع مواد مورداستفاده
- نوع کاشت ایمپلنت
- کلینیک دندانپزشکی که انتخاب میکنید
- تعداد دندانهایی که تصمیم به ایمپلنت آنها دارید
حال اگر شما به دنبال یک کلینیک دندانپزشکی هستید که بتوانید ایمپلنت دندان را با بهترین کیفیت و مناسبترین هزینه انجام دهید، پیشنهاد ما به شما عارف کلینیک است. در این کلینیک دندانپزشکهای جوان، اما با تجربه مشغول به فعالیت هستند که بهترین خدمات را به شما ارائه میدهند.
بنابراین شما میتوانید این کلینیک را بدون نگرانی انتخاب کنید، زیرا علاوهبر آنکه یک کادر با تجربه مشغول به فعالیت در این کلینیک هستند، وسایل و ابزار نیز یکبار مصرف انتخاب میشوند و ابزارهایی که ثابت هستند به بهترین شکل استریل خواهند شد.
مراحل ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان یک درمان با مراحل یکسان است، اما اگر فرد متقاضی مشکل دیگری نیز داشته باشد که برای رفع مشکل به درمانهای جانبی نیاز باشد، ممکن است این مراحل افزایش پیدا کنند؛ اما بهطورکلی در ادامه با مراحل ایمپلنت دندان آشنا خواهیم شد.
اولین کاری که شما باید انجام دهید انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی و متخصص ایمپلنت است. پیشنهاد ما به شما در این رابطه عارف کلینیک است. شما میتوانید به این مرکز مراجعه کنید تا تمام بررسیها و معاینههای لازم انجام شود و یک عکس رادیوگرافی اشعه ایکس از دهان و دندان شما گرفته شود تا پزشک بتواند با بررسی آن تشخیص دهد که آیا به جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس نیاز دارید یا خیر. در ادامه اگر مشکلی وجود نداشته باشد، وقت درمان برای شما مشخص خواهد شد.
اگر عکس رادیوگرافی دهان و دندان شما نشان دهد به پیوند استخوان نیاز دارید پزشک باید پیش از انجام ایمپلنت، این درمان را برای شما انجام دهد. البته اگر به پیوند استخوان نیاز باشد باید بدانید که دورهی نقاهت آن بین چهار تا دوازده ماه طول میکشد و تا پایان دوره امکان انجام ایمپلنت وجود نخواهد داشت.
در این مرحله متخصص پیچ فلزی ایمپلنت که معمولا از جنس تیتانیوم است را در استخوان فک بیمار قرار میدهد. پیچ فلزی که در استخوان فک قرار میگیرد در حقیقت همان ریشه و پایه دندان از دست رفته شما است.
پس از آنکه کاشت پایه ایمپلنت انجام شد به 5 الی 7 ماه زمان نیاز است تا پایه فلزی ایمپلنت به استخوان فک شما جوش بخورد. البته این مدت زمان میتواند با توجه به شرایط فرد تغییر کند؛ بنابراین باید در زمانهایی که متخصص برای شما مشخص میکند به کلینیک مراجعه کنید تا بررسیهای لازم صورت گیرد و مشخص شود که پایه ایمپلنت به استخوان فک شما جوش خورده است یا خیر!
پس از آنکه متخصص تشخیص داد پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده است، مرحله بعدی درمان آغاز خواهد شد. در این مرحله متخصص ایمپلنت تاج موقت یا هیلینگ کپ را روی پایه ایمپلنت قرار میدهد. دلیل انجام این کار این است که تاج موقت به ترمیم و بهبود بافت لثه کمک میکند و باید 10 الی 14 روز روی ایمپلنت باشد.
پنجمین مرحله ایمپلنت دندان، قرار دادن اباتمنت روی ایمپلنت است. Abutment بخشی است که دندانپزشک آن را روی ایمپلنت پیچ میکند و در ادامه تاج موقت را روی آن میگذارد. از این مرحله نیز باید 4 الی 6 هفته بگذرد تا متخصص بتواند مرحلهی بعدی از درمان را انجام دهد.
این مرحله آخرین مرحلهی مربوط به ایمپلنت دندان است و در آن متخصص تاج دندانی که بهصورت اختصاصی طراحی و ساخته شده است را روی اباتمنت ایمپلنت قرار میدهد. با انجام این کار مراحل درمان به پایان میرسند و از این پس شما باید از دندانهای خود به بهترین شکل مراقبت کنید تا عمر آنها طولانیتر شود.
عوارض ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان یک نوع عمل جراحی محسوب میشود، بنابراین با یکسری عوارض و ریسک همراه خواهد بود که بیمار باید قبل از این درمان در رابطه با آنها اطلاعات لازم را بهدست آورد تا بتواند با در نظر گرفتن آنها تصمیم نهایی خود را برای انجام این درمان بگیرد.
یکی از عوارض ایمپلنت دندان که بسیاری از افراد به آن دچار میشوند آسیبدیدگی بافت لثه است. دلیل این موضوع در اکثر مواقع عدم مهارت دندانپزشک است، بنابراین توصیه میشود این درمان را به دست یک متخصص بسپارید تا از بهترین روشها و ابزارها استفاده شود و احتمال بروز این مشکل به حداقل برسد.
از دیگر عوارضی که احتمال بروز آن وجود دارد عفونت دندان است. اگر شما بعد از انجام ایمپلنت به بهداشت دهان و دندان خود توجه نداشته باشید یا سیگار و سایر دخانیات را مصرف کنید احتمال بروز عفونت افزایش پیدا میکند و میتواند مشکلات جدیتری را برای شما ایجاد کند.
ایمپلنت معمولا از جنس تیتانیوم ساخته میشود و بدن کمتر کسی نسبت به این ماده واکنش منفی نشان میدهد، اما با این حال برخی از افراد هستند که دچار واکنشهای آلرژیک میشوند و لثهی آنها ملتهب و متورم خواهد شد.
حفره سینوسی و استخوان فک با یکدیگر ارتباط دارند، از همین رو اگر در هنگام کاشت ایمپلنت مشکلاتی مانند عفونت و التهاب پیش آید امکان آسیب دیدن حفرههای سینوسی نیز وجود دارد.
تابهاینجا عوارضی را موردبررسی قرار دادیم که احتمال بروز آنها کم است و کمتر کسی آنها را تجربه میکند. اما باید بدانید که یکسری عوارض شایع نیز برای این درمان وجود دارد که معمولا برای هرشخصی پیش میآیند. این عوارض شایع عبارتند از:
احساس درد و ناراحتی یکی از طبیعیترین و شایعترین عوارض بعد از کاشت ایمپلنت است که شما میتوانید آن را با مصرف داروهای مسکن تسکین دهید. همچنین توصیه میشود که از مصرف نوشیدنیهای بسیار سرد و بسیار داغ نیز خودداری کنید، زیرا این کار درد و ناراحتی بعد از کاشت ایمپلنت را افزایش میدهد.
بعد از گذشت یک الی دو ساعت بعد از درمان لثه و صورت شما ورم خواهد کرد. این مشکل بهطورطبیعی بعد از چند روز برطرف میشود، اما شما میتوانید از کمپرس یخ برای رفع این مشکل استفاده کنید تا ورم صورت و لثهی شما هرچه سریعتر بهبود پیدا کند.
کبودی آبی رنگ یا سیاه رنگ در ناحیهای که کاشت ایمپلنت انجام شده است کاملا طبیعی خواهد بود و زمانیکه بافت لثه ترمیم شود این کبودی از بین خواهد رفت.
خونریزی خفیف نیز از دیگر عوارض معمول این جراحی است؛ بنابراین شما چند روز اول خونریزی کمی خواهید داشت که این مشکل با گذر زمان برطرف خواهد شد. البته حتما به توصیههای پزشک در رابطه با این موضوع گوش کنید تا خونریزی کنترل شود و منجر به عفونت لثه و دندان شما نشود.
مراقبت بعد از ایمپلنت
همانطور که گفته شد ایمپلنت دندان به دندانهای طبیعی شما شباهت زیادی دارد، اما نکتهای که وجود دارد این است که شما باید از دندانهای ایمپلنت شده نسبت به دندانهای طبیعی بیشتر مراقبت کنید. اهمیت مراقبت بعد از ایمپلنت به قدری زیاد است که اکثر دندانپزشکها آن را یکی از عوامل موفقیت این درمان میدانند.
همچنین باید گفت که عدم توجه به نکات مراقبتی میتواند احتمال بروز عوارض ناشی از کاشت ایمپلنت را نیز افزایش دهد و باعث شود که شما به درمانهای اضافیتری نیازمند شوید که این موضوع علاوهبر اتلاف وقت باعث هزینهی بیشتر نیز برای شما خواهد شد. از همین رو در ادامه مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت را موردبررسی قرار میدهیم تا با آنها آشنا شوید.
مراقبتهای مربوط به دو روز اول جراحی
48 ساعت اولیه بعد از جراحی مهمترین زمان است و شما باید مراقبتهای اصلی را در این بازه زمانی انجام دهید.
- گاز پانسمان را که درون دهانتان قرار دارد جابهجا نکنید. این گاز را بهآرامی با دندانهای خود در محلی که قرار گرفته است فشار دهید و بدانید که خارج کردن گاز از داخل دهان خونریزی بعد از جراحی را تشدید میکند..
- زمانی که خونریزی محل جراحی تمام شد گاز استریل را بردارید. دقت داشته باشید که ناحیه جراحی را با زبان یا دست خود تحریک نکنید تا دوباره خونریزی شروع نشود.
- تا 8 ساعت بعد از جراحی از شستن دهان خود خودداری کنید.
- در این مدتزمان کمتر صحبت کنید و هنگامی که دراز میکشید سر خود را کمی بالاتر از سطح بدنتان قرار دهید.
- تازمانیکه محل جراحی کاملا بهبود پیدا نکرده است از انجام حرکات ورزشی و فعالیتهای سنگین خودداری کنید.
- میتوانید در این بازه زمانی برای کاهش تورم و درد از کمپرس یخ استفاده کنید. دقت داشته باشید که کمپرس یخ تنها در 48 ساعت اول موثر است و بعد از آن باید کمپرس گرم جایگزین آن شود تا تورم و درد کاهش پیدا کند.
- اگر متخصص برای شما آنتیبیوتیک یا مسکن تجویز کرد حتما آن را در زمانهای مناسب مصرف کنید تا مشکلی پیش نیاید. همچنین اگر درد شما با مصرف مسکن بهتر نشد، موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
- اگر تصمیم به مسواک زدن دندانهای خود دارید دقت داشته باشید که روی محل جراحی را مسواک نزنید، زیرا این ناحیه با مسواک زدن دچار خونریزی خواهد شد.
- بعد از گذشت روز اول شما باید طی روز 3 الی 4 بار داخل دهان خود را با آب نمک بشویید. این کار از ایجاد عفونت جلوگیری میکند و درد و تورم را نیز کاهش میدهد.
- بعد از گذشت 24 ساعت عصب دندان شما در ضعیفترین حالت ممکن قرار میگیرد، بنابراین باید به تغذیهی خود دقت کامل داشته باشید. توصیه میشود در این بازهی زمانی از نوشیدنیهای بسیار داغ یا بسیار سرد استفاده نکنید.
- بههیچعنوان سیگار و سایر دخانیات را مصرف نکنید. نوشیدن الکل میتواند روند بهبود زخم را دچار اختلال کند و باعث خونریزی و عفونت شود.
- میتوانید با مشورت پزشک از یک دهانشویه مناسب استفاده کنید. دهانشویه علاوهبر آنکه بوی بد دهان شما را رفع میکند از بروز عفونت نیز جلوگیری خواهد کرد.
مراقبتهای مربوط به روز سوم و چهارم کاشت ایمپلنت
پس از گذشتن 48 ساعت از این جراحی باید به یکسری دیگر از موارد توجه داشته باشید. برای مثال در این بازه زمانی علائمی مانند تب و عفونت غیرعادی هستند و نباید بیشتر از دو روز ادامه پیدا کنند. بنابراین اگر با چنین مشکلاتی روبرو شدید، با پزشک خود مشورت کنید.
شما در این بازه زمانی همچنان تورم و قرمزی را نیز روی صورت خود حس خواهید کرد؛ بنابراین از کمپرس گرم استفاده کنید تا این علائم کاهش پیدا کنند. به بهداشت دهان و دندان نیز توجه داشته باشید، زیرا درغیراینصورت مشکلاتی چون عفونت بروز پیدا خواهند کرد.
مراقبتهای دائمی ایمپلنت دندان
مراقبتهای دائمی و بلند مدت از ایمپلنت دندان نیز حائز اهمیت هستند، زیرا به افزایش دوام و ماندگاری این درمان کمک میکنند. بنابراین شما باید اول از هرچیزی به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشید و حتما بعد از هربار غذا خوردن دندانهای خود را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
دهانشویه مناسب نیز میتواند به افزایش ماندگاری این درمان کمک کند. از شستن دهان خود با آب نمک غافل نشوید، زیرا نمک خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و از بروز عفونت و مشکل جلوگیری میکند.
اگر پزشک برای شما زمانهایی را برای ویزیت مشخص کرد حتما نسبت به این موضوع حساس باشید و برای کنترل و معاینه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
به رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت نیز توجه داشته باشید. در 24 ساعت اول بعد از جراحی بههیچوجه از غذاهای سفت که به دندانها آسیب میرسانند استفاده نکنید. توصیهی ما به شما این است که 3 الی 4 ماه به این رژیم عمل کنید تا مشکلی پیش نیاید.
ماست، آبمیوه، پودینگ، پوره، کمپوت، شیک، ماهی آبپز، سبزیجات بخارپز، لوبیای پخته شده، برنج، مرغ آبپز شده و … از بهترین موادغذایی هستند که میتوانید بعد از کاشت ایمپلنت مصرف کنید. قند، آجیل، چیپس، نوشیدنیهای الکلی، نوشیدنیهای گازدار، آبنبات، پاپ کورن و غذاهای سفت نیز از خوراکیهای نامناسب هستند که توصیه میشود از مصرف آنها خودداری کنید.
ایمپلنت قسطی
کاشت ایمپلنت دندان یک درمان محبوب اما پر هزینه است و همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد نسبت به انجام آن خودداری کنند؛ اما باید گفت که شما میتوانید با ایمپلنت قسطی این مشکل را برطرف کنید و دندانهایی زیبا داشته باشید.
حال شاید برای شما سوال پیش آید که شرایط انجام ایمپلنت قسطی به چه شکل است که در پاسخ به این سوال باید گفت برخی از کلینیکها هزینهی درمان را برای شما طی دو الی سه قسط مشخص میکنند و شما میتوانید در هر مرحله از درمان بخشی از هزینه را بپردازید.
دقت داشته باشید که هیچگاه بهسراغ ایمپلنتهای ارزانقیمت نروید، زیرا این درمان باید در بالاترین کیفیت انجام شود تا مشکلی را برای شما ایجاد نکند. از همین رو اگر نگران هزینهی این درمان هستید، میتوانید ایمپلنت قسطی را انتخاب کنید. کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف از جمله کلینیکهای دندانپزشکی است که این درمان را بهصورت اقساطی برای شما انجام میدهد و شما میتوانید بهراحتی دوباره دندانهایی زیبا داشته باشید و به زیبایی لبخند بزنید.
کجا ایمپلنت کنم؟
مورد بعدی که برای داوطلبان ایمپلنت سوال ایجاد میکند این است که این درمان را در کدام کلینیک انجام دهند؟! پیش از آنکه پاسخ به این سوال را بدهیم باید بدانید که انتخاب کلینیک و متخصص در موفقیت این درمان بسیار موثر است.
بنابراین مرکزی را انتخاب کنید که مطمئن هستید بهترین متخصصها و تکنولوژی را در اختیار دارد. پیشنهاد ما به شما کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف است؛ در این مجموعه یک تیم از بهترین متخصصها مشغول به فعالیت هستند که بهترین درمان را به شما ارائه میدهند.
علاوه بر کیفیت کار متخصصین، میتوان به محیط بینظیر این کلینیک نیز اشاره کرد. کادر مشغول به کار در این کلینیک بسیار صمیمی هستند و بهترین برخورد را با شما خواهند داشت.
بابت بهداشت کلینیک نیز نگران نباشید، زیرا در این مجموعه یکسری از وسایل کاملا بهصورت یکبار مصرف هستند که در اختیار بیمار قرار میگیرند و سایر وسایل که ثابت هستند پس از هربار استفاده بهطورکامل استریل میشوند و هیچ مشکلی را برای شما ایجاد نخواهند کرد. در نتیجه اگر بهدنبال یک انتخاب کامل و حرفهای هستید، این کلینیک میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
ایمپلنت فوری چیست؟
آیا تا به حال چیزی در رابطه با ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روز شنیدهاید؟ این روش یکی از مدلهای مختلف برای کاشت ایمپلنت دندان است که محبوبیت بسیار زیادی دارد، زیرا کمک میکند تا شما بتوانید در مدتزمانی کوتاه دندانهای ایمپلنت را جایگزین دندانهای از دست رفته خود کنید.
ایمپلنت فوری، درحقیقت همان ایمپلنت ساده است، اما زمانی که در استخوان فک قرار میگیرد با سرعت بیشتری به استخوان جوش میخورد و طول درمان آن کوتاهتر است. البته برای آنکه یک شخص بتواند از این درمان استفاده کند باید یکسری شرایط خاص و ویژه را نیز داشته باشد.
ایمپلنت فوری چگونه انجام میشود؟
مراحل کاشت ایمپلنت فوری مانند ایمپلنت سنتی است و پزشک همان مراحل را انجام میدهد؛ اما بزرگترین فرقی که بین این دو روش وجود دارد این است که تاج موقت نیز در همان روز که پایه ایمپلنت کاشته میشود روی دندان قرار میگیرد.
البته پیش از آنکه این درمان انجام شود شما باید چندین تصویربرداری انجام دهید تا متخصص تشخیص دهد که آیا کاندیدای مناسبی برای این درمان هستید یا خیر؟ اگر این درمان برای شما مناسب باشد میتوانید با کاهش تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی یک درمان با کیفیت و خوب را تجربه کنید.
مزایای ایمپلنت فوری در مقایسه با ایمپلنت سنتی چیست؟
- ایمپلنت فوری برای افرادی که دندانهای جلویی خود را از دست دادهاند و نگران بیدندانی هستند بسیار مناسب خواهد بود، زیرا میتواند جایگزینی زیبا و مستحکم باشد.
- در این روش بیمار درد و ناراحتی کمتری را تجربه میکند و طول دورهی بهبود نیز کوتاهتر خواهد بود.
- انجام این درمان مانع از تحلیل رفتن بافت لثه و استخوان میشود.
- طول دورهی درمان کوتاهتر است، بنابراین شما بار روانی کمتری را تحمل خواهید کرد، زیرا درمان طی یک جلسه انجام خواهد شد.
هزینه ایمپلنت فوری دندان
بهطورکلی باید گفت که قیمت ایمپلنت فوری دندان در مقایسه با ایمپلنت سنتی بیشتر است، زیرا درمان طی یک روز انجام میشود. البته نمیتوان قیمت دقیق و مشخصی را اعلام کرد، زیرا هزینه این درمان نیز به برند، جنس روکش و شرایط خود فرد بستگی دارد.
ایمپلنت دندان جلو
دندانهای سالم و سفید در زیبایی و جذابیت لبخند شما تاثیر قابلتوجهی دارند؛ حال از آنجایی که هنگام خندیدن دندانهای جلویی شما بیشتر به نمایش در میآیند، بسیاری از افراد بهدنبال انجام ایمپلنت دندان جلو هستند. همچنین دندانهای جلویی نسبت به سایر دندانها آسیبپذیرتر هستند و امکان آسیب دیدن آنها در اثر انجام یکسری از فعالیتها بیشتر است.
در نتیجه اگر دندانهای جلویی خود را از دست دادهاید، نگران نباشید، زیرا متخصص با قرار دادن ایمپلنت این مشکل را برطرف میکند. باید گفت ایمپلنت به دندانهای مجاور که طبیعی هستند نیز آسیبی نمیرساند و شخص میتواند با دندان ایمپلنت شده مانند دندان طبیعی برخورد کند.
از طرفی شاید فکر کنید که ایمپلنت دندان جلو روند سخت و پیچیدهای دارد، درحالیکه این چنین نیست و متخصص درمان را به مراحل مختلف تقسیم میکند تا درمان بهخوبی انجام شود. این درمان نسبت به ایمپلنت سایر دندانها سریعتر انجام میشود و یک روش غیرتهاجمی است؛ بنابراین پس از اتمام کار متخصص شما میتوانید در مدتزمانی کوتاه فعالیتهای روزمره خود را شروع کنید و با اعتمادبهنفس بالا لبخند بزنید!
آیا کاشت ایمپلنت دندان نیاز به بیهوشی دارد؟
کاشت ایمپلنت دندان یک نوع جراحی محسوب میشود و از آنجایی که طولانیمدت است، به بیهوشی نیاز خواهد داشت تا بیمار هنگام انجام جراحی راحت و آرام باشد. البته نوع بیهوشی که مورداستفاده قرار میگیرد به شرایط درمان و شخص نیز بستگی خواهد داشت.
برای مثال اگر بیمار به یک الی دو ایمپلنت دندان نیاز داشته باشد، از بیهوشی عمومی استفاده نخواهد شد و متخصص با انجام بیحسی موضعی درمان را انجام خواهد داد. از طرفی اگر بیمار به پیوند استخوان نیاز داشته باشد، متخصص از بیهوشی عمومی استفاده میکند و درمان را انجام میدهد.
گاهیاوقات پزشک از آرامبخش نیز در کنار بیحسی موضعی استفاده میکند. در چنین حالتی شما هوشیاری کامل خواهید داشت و متوجه محیط اطراف خود خواهید بود؛ اما هیچ دردی را هنگام کاشت ایمپلنت حس نخواهید کرد. بنابراین اگر میخواهید بدانید که چه نوع بیهوشی برای شما هنگام انجام این درمان استفاده میشود، میتوانید با پزشک خود مشورت کنید.
فرق کامپوزیت و ایمپلنت دندان
کامپوزیت و ایمپلنت هردو از جمله روشهایی هستند که به زیبایی لبخند شما کمک میکنند، اما باید بدانید که این دو روش با یکدیگر تفاوتهای بسیاری دارند. ایمپلنت دندان همانطورکه گفته شد، یک روش برای جایگزینی دندانهای از دسته رفته است، بهطوریکه ایمپلنت درون استخوان فک قرار میگیرد و جوش میخورد و مانند ریشه دندان خواهد بود.
فرق ایمپلنت و کامپوزیت در این است که کامپوزیت، یک روکش است که دندانپزشک آن را روی دندانهای بیمار میکشد تا دندانها رنگ و ظاهر بهتری پیدا کنند. در نتیجه نمیتوان از آن برای پر کردن جای خالی یک دندان استفاده کرد.
کامپوزیت بیشتر برای دندانهای جلویی مورداستفاده قرار میگیرد، زیرا هنگام لبخند زدن دندانهای جلویی شما بیشتر مشخص خواهند شد. بنابراین اگر دندانهای شما تغییر رنگ دادهاند یا بد فرم هستند، میتوانید کامپوزیت دندان انجام دهید، اما اگر دندانتان را کلا از دست دادهاید، ایمپلنت درمان مناسبتری برای شما خواهد بود.
از دیگر تفاوتهای میان کامپوزیت و ایمپلنت دندان باید به هزینه درمان اشاره کرد. بهطورکلی هزینه کامپوزیت دندان نسبت به ایمپلنت کمتر است، اما ماندگاری آن نیز کمتر خواهد بود و شما باید مراقبت بیشتری از کامپوزیت انجام دهید. حال شما میتوانید به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا بررسیهای لازم صورت گیرد و مشخص شود کدام درمان برای شما مناسبتر است.
اگر شما هم به فکر انجام درمان ایمپلنت هستید بهتر است بدانید به چه نکاتی باید توجه کنید تا دچار اشتباه در انتخابتان نشوید .
ایمپلنت های دندانی امروزه کاربرد وسیعی پیدا کرده اند و طیف بسیاری از افراد که دندانهایشان به دلایل مختلف از دست رفته است تمایل دارند تا جای دندان از دست رفته را با ایمپلنت جایگزین کنند.
اما متاسفانه بسیار پیش می آید که به علتهای متفاوت درمان با شکست مواجه می شود . در این مقاله قصد داریم تا شما را با فاکتورهای مهم در باب ایمپلنت های دندانی آشنا کنیم.
به ترتیبی که در انتهای این مقاله بدانید که برای انجام این درمان به چه نکاتی باید توجه کنید و چطور انتخاب درستی داشته باشد.
ایمپلنت چیست و از چه اجزائی تشکیل شده است ؟
ایمپلنت یک سیستم است و برای آنکه دید خوبی نسبت به یک سیستم داشته باشد باید اجزاء آن را بشناسید . مثلاً می دانید لجزای اصلی یک خودرو شاسی ، بدنه ، موتور، قطعات فنی و برقی تشکیل است .
ایمپلنت های دندانی نیز از 3 قطعه اصلی بسیاز مهم تشکیل شده اند :
- فیکسچر : قطعه ای که درون استخوان فک و لثه قرار می گیرد .
- اباتمنت : قطعه ای که نقش یک تاج مصنوعی را بازی می کند و روی فیکسچر بسته می شود .
- روکش : که روی اباتمنت چسبانده و یا پیچ می شود
توضیح تکمیلی اینکه فیکسچر توسط جراح در یک جلسه داخل استخوان فک کاشته می شود و اباتمنت طی 1 الی 3 ماه بعد روی آن سوار شده و پس از قالب گیری روکش در لابراتوار ساخته می شود .
ایمپلنت از منظر کشورهای سازنده چه انواعی دارد؟ کدام یک برتری دارد ؟
باید بدانید که ایمپلنت های دندانی در جهان 2022 یک صنعت بسیار بزرگی است و غالب کشورهای صنعتی دنیا در این صنعت دستی بر آتش دارند.
کشور آمریکا و برخی کشورهای اروپائی از قبیل آلمان ، سوئیس ، فرانسه ، اتریش ، ایرلند ، ایتالیا و کشورهای آسیایی مانند کره ، تایوان ، چین ، هند و اخیراً کشور عزیزمان ایران تولید کننده ایمپلنت های دندانی می باشند .
اطلاعات مختصری که از این مقاله تاکنون دریافت کردید مبنی بر اینکه ایمپلنت مانند خودرو یک صنعت است شاید بتوانید حدس بزنید که برخی کشورها که از نظر صنعتی بودن شهرت بیشتری دارند .
همانطور که در مثال مطرح شدۀ خودرو شاید یک خودرو آلمانی نسبت به همتای کره ای طراحی خاص تری داشته باشد ، این امر می تواند در عرصه های دیگر نیز تعمیم داده شود و یکی از دلایل بالاتر بودن هزینۀ تمام شده ایمپلنت های آمریکائی و اروپائی نسبت به دیگرکشورها همین مسئله است.
از بین کشورهای نام برده شده آمریکا ، آلمان ، سوئیس جزء بهترین تولید کننده های ایمپلنت هستند و برنده های کره ای نیز در مرتبۀ بعدی قرار دارند.
خبر خوب آن است که امروزه به لطف تکنولوژی غالب ایمپلنت هایی که در دنیا تولید می شود استانداردهای لازم را بدست می آورند و پس از تائید وزارت بهداشت هر کشور وارد درمان در حوزۀ بیمارستان ها و کلینیک ها می شود .
تفاوت یک ایمپلنت خوب با نامرغوب بر سر چیست ؟
همۀ داستان ایمپلنت که بتوانیم آن را به خوب و بد تقسیم کنیم بر سر قدرت جوش خوردن ( Integration ) آن با استخوان است .
ایمپلنت های مرغوب آنهایی هستند که سریع تر و بهتر با استخوان اطراف جوش می خورند و باعث استخوان سازی در محیط اطرافشان میشوند و همچنین در بلندمدت نیز این خاصیت خود را حفظ می کنند.
فاکتورهای دیگری از جمله استحکام بدنه و قطعات پروتزی ، قدرت پیچ ها نیز جزء فاکتورهایی هستند که دندانپزشکان به آنها دقت زیادی دارند .
مهمترین عوامل در موفقیت یک ایمپلنت چیست ؟
عوامل مهم در موفقیت ایمپلنت سه ضلع مثلث را تشکیل می دهند:
- استخوان و شرایط فکی بیمار
- تیم پزشکی ( جراح ، متخصص پروتز ، لابراتوار سازنده روکش )
- جنس ایمپلنت
اگر بخواهیم اولویّت بندی کنیم مهم ترین عامل شرایط سیتمی و فک بیمار می باشد چرا که اگر هر چه قدر استخوان ها قوی تر باشند شانس موفقیت درمان بالاتر است .
معمولاً افراد جوان ( زیر 45 سال ) استخوان خوبی دارند و یا چنانچه مدت زمان زیادی از کشیدن دندان ها نگذشته باشد استخوان توانایی بالایی دارد . به غیر از استخوان بیماری های احتمالی هم مهّم است مثلاً بیماری قند یا پوکی استخوان هر دو شانس موفقیّت را کم می کند .
بررسی این مسئله جزء تشخیص یک پزشک قهار می باشد . اینکه می گویند در علم پزشکی تشخیص نیمی از درمان است به راستی درست می گویند ، چرا که اگر استخوان و شرایط فک مناسب این درمان نباشد به احتمال زیاد درمان شکست میخورد و تشخیص این موضوع با پزشک است .
در مرتبۀ بعدی اهمیّت تیم پزشکی است . یک جراح ذبده می تواند ایمپلنت های شما را با زاویۀ درست و در مکان درست قرار دهد . جال این زاویۀ درست چه اهمیتی دارد ؟ اینکه توجّه داشته باشید که شما قرار است با این ایمپلنت ها غذا بخورید !
یعنی قرار است به آنها فشار وارد شود اگر زاویۀ ایمپلنت ها مطلوب نباشد این فشار به مرور زمان به استخوان وارد می شود و استخوان ها تحلیل می روند . در کنار جراح متخصص پروتز و لابراتواری که روکش را می سازند در عمر طولانی مدت ایمپلنت ها بسیار تاثیر گذارند .
روکش به درستی ساخته شود و سوار شود علاوه بر اینکه بر زیبائی درمان تاثیرگذار است قدرت جوندگی بالاتری دارد و آثار مخرب روی استخوان ندارد .
اینکه شما تیم پزشکی خوبی داشته باشید بر عمر طولانی مدت درمان شما بسیار تاثیرگذار است .
برای تحقق این امر نیاز به پزشکانی است که هم دانش خوب و هم تجربۀ عملی کافی دارند تا بتوانند معیارهای لازم را برای انجام یک درمان مناسب اجرایی کنند .
پزشکانی که برای این درمان مناسب تر هستند کسانی هستند که دانش تخصصی داشته باشند ، دوره های مؤثر و متعددی را گذرانده باشند ، مهارت کاری و عملی داشته باشند که بتوانند در محیط کوچک دهان این مهم را محقق کنند . می توانید با بررسی سابقۀ پزشک و نظر بیماران قبلی این اطلاعات را بدست آورید .
از بررسی 2 عامل فوق ( شرایط فکی و سیستمی ، تیم پزشکی ) حتماً به این نتیجه رسیده اید که نگران بودن راجع به جنس ایمپلنت اینکه کره ای باشد یا آمریکائی خیلی محلی از اعراب ندارد .
البته مهم است امّا نباید نگرانی اوّلتان باشد . بررسی شرایط پزشکی و استخوان و تیم پزشکی باید بیشتر توجهتان را به خود اختصاص دهند .
انواع جراحی های تکمیلی برای انجام درمان ایمپلنت
یکی دیگر از فاکتورهایی که حین گذاشتن ایمپلنت باید به آن توجه کنید این است که آیا نیاز به جراحی تکمیلی دارید یا خیر ؟
حتماً شنیده اید که می گویند هر کاری یک سنی دارد. در علم دندانپزشکی هم این قضیه صدق می کند . بگذارید منظورم را شفاف تر کنم منظور این نیست که در بعضی از سن ها نمی شود ایمپلنت گذاشت.
آنچه که در عمل پیش می آید بسیاری از مراجعین ایمپلنت دارای شرایط مطلوب استخوانی نیستند . یعنی استخوانشان ضعیف است و یا ناکافی است به ترتیبی که نمی توان برایشان به روش های ساده ایمپلنت قرار داد . مثلاً افرادی که مدت زیادی از کشیدن دندان هایشان گذشته است ( بیش از 4 سال ) احتمالاً نیاز به پیوند استخوان دارند .
در خلف فک بالا چنانچه دندان ها از دست روند سینوس به سرعت رشد می کند و فضای فک را اشغال می کند . در این مورد برای کاشت ایمپلنت نیاز به جراحی سینوس لیفت است .
جراحی های تکمیلی ایمپلنت انواع متفاوتی دارند ، بعضاً همراه با جراحی ایمپلنت انجام می شوند و بعضی موارد باید پیش از آن انجام شوند این جراحی ها طول درمان را 2 الی 6 ماه افزایش می دهند و همچنین باعث افزایش هزینۀ تمام شدۀ درمان می شوند .
برای بعضی از افراد با استخوان های به شدت تحلیل رفته گذاشتن ایمپلنت شاید با چالش های زیادی مواجه باشد و یا شاید حتی در بعضی موارد نتوان ایمپلنت گذاشت و طرح درمان از ایمپلنت به روش های دیگر مثلاً بریج یا دندان مصنوعی تغییر کند .
باز آنچه که اهمیت دارد تشخیص صحیح پزشک است که البته این مرحله با بررسی عکس های رادیوگرافی بیمار انجام می شود تا مطمئن شویم که نیاز به جراحی های تکمیلی دارد یا خیر .
در خصوص این جراحی ها باید به شما بگویم بعضی مواقع اینکه نیاز به جراحی باشد یا خیر هر دو امکان پذیر است ! زمانی که میزان استخوان در یک حالت مرزی است مثلاً اگر شما در فک بالا 8mm استخوان تا سینوس داشته باشید می توان هم جراحی تکمیلی انجام داد ، هم بدون جراحی از ایمپلنت کوتاه تری استفاده کرد اما اینکه کدام یک به صلاح شماست به پزشکتان و نظر شما بستگی دارد .
ویژگی های یک مرکز خوب درمانی برای انجام جراحی ایمپلنت چیست ؟
اگر می خواهید ایمپلنت انجام دهید یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنید مرکز درمانی است که قصد دارید آنجا ایمپلنت انجام دهید .
اول اینکه آیا آن مرکز مکان معتبری است یعنی پروانه های لازم را دارد . اگر در یک مرکز کلینیکی درمان انجام میدهید حتماً باید پروانۀ درمانگاه پروانه کلینیک دندانپزشکی را ببنید .
این پروانه نشان می دهد شما با مرکز معتبری روبرو هستید . ( مراکزی که پروانه دارند آن را روی دیوار نصب می کنند )
همچنین پروانۀ مسئول فنی در مراکز کلینیکی نشان دهنده پزشکی است که کنترل کنندۀ درمان های بیماران
است . و شما می تواند خیالتان راحت باشد تا اینکه فردی در این مکان درمان های شما را کنترل می کند .
در مطب های دندانپزشکی پروانۀ طبابت مورد نیاز است .
تعداد پزشکان :
اگر در کلینیکی درمان انجام میدهید که به واسطۀ همکاری پزشکان مختلف و متخصص درمان های تخصصی انجام می شود به مرکز مناسبی رجوع کرده اید ، چرا که وقتی هر پزشکی یک قسمتی از کار را انجام می دهد چون روی همان قسمت تمرکز دارد معمولاً کیفیت درمان بالا می رود .
در این مراکز معمولاً تعداد پرسنل هم بیشتر می باشد و هر کسی وظیفۀ خاصی را به عهده دارد . مثلاً متخصص جراح – متخصص پروتز – مسئول فنی نرس اتاق عمل ، کارمندان پذیرش ، دستیار اتاق استریل و … بعلاوه اینکه در این مرکز حتی اگر روزی پزشک خودتان دیگر نباشد پزشک دیگری وجود دارد که درمان شما را انجام دهد .
قدمت مرکز درمانی و تعداد مراجعین
این فاکتورها نیز می تواند بیانگر این نکته باشند که شما مرکز معتبری را یافته اید به علاوه می توانید از بیماران قبلی در خصوص چگونگی انجام درمان و مراحل درمان پرس و جو کنید و تجربۀ آنها را بشنوید .
باید بدانید وقتی درمان ایمپلنت انجام میدهید نیاز هست سالهای بعد به پزشکتان مراجعه کنید و چکاپ های لازم را انجام دهید . مرکز درمانی که قدمت داشته باشد می تواند تکیه گاههتان باشد .
پیگیری درمان و خدمات پس از درمان
اینکه مرکزی را پیدا کنید که برای شما وقت بگذارند و به خوبی شرایط را به شما توضیح دهند و مراحل درمانتان را پیگیری کنند می تواند فاکتور بسیار مهمی باشد .
به هر حال وقتی جراحی می کنید شاید در روزهای اول سؤالاتی ذهن شما را مشغول کند یا اینکه نیاز باشد به صورت اورژانسی با کسی صحبت کنید . آیا کسی پاسخگوی شما هست .
معمولاً مراکزی که تعداد بیماران زیادی دارند میتوانند خدمات پس از درمان بهتری را ارائه دهند چرا که حجم گردش مالی این مراکز باعث آن می شود شرکت های تولید کننده و فروشنده توجه بیشتری به آنها داشته باشند و متقابلاً این مراکز هم برای بیمارانشان امتیازهای بهتری را فراهم می کنند مثلاً تعویض ایمپلنت ها بدون هزینه حتی در صورت پس زدن پیوند که بدن بیمار عامل آن باشد جزء تعهداتی است که عارف کلینیک به بیمارانش می دهد .
لابراتوار :
از آنجا که روکش ایمپلنت توسط لابراتوار ساخته می شود ، کیفیت لابراتواری که با مرکز درمانی همکاری می کند تاثیر به سزایی روی نتیجه نهایی درمان شما دارد مراکز معتبر درمانی با لابراتوارهای معتبر همکاری می کنند شکل و فرم روکش را خوب و دقیق که می توانند طراحی کنند البته این فاکتور بهای تمام شده درمان را افزایش می دهد اما ارزشش را دارد .
هزینه ایمپلنت چه میزان است ؟
نکتۀ مهم دیگری که برای انجام درمان ایمپلنت باید به آن توجه کنید هزینه است اما اکثراً افراد در این مورد دچار اشتباه می شوند زمانی که دنبال پایین ترین هزینه باشند .
شما باید دقت کنید هزینه ای که می پردازید با خدمتی که دریافت می کنید متناسب باشد . از آنجا که در این مقاله با جنبه های مختلف بررسی ایمپلنت دندانی آشنا شدید می پردازیم به جمع بندی فاکتورهایی که در بهای تمام شده تاثیرگذار است.
- اجرت جراح ( متخصص باشد یا دندانپزشک عمومی )
- تیم پزشکی ( یک فرد جراحی را انجام دهد یا یک تیم )
- برند ایمپلنت و کشور سازنده
( دقت کنید اینکه صرفاً کشور سازنده را ملاک قرار دهیم اشتباه است چرا که به عنوان مثال در همان دسته برندهای کره ای از ایمپلنت های ارزان تا ایمپلنت های گران موجود است ) .
- لابراتواری که روکش شما را می سازد
- قطعات پروتزی ( ساده باشد یا دارای ویژگی ها و طرح های اختصاصی باشد )
- جراحی های تکمیلی ( اینکه آیا به جراحی تکمیلی نیاز باشد یا خیر )
- مکان کلینیک ( بسیاری از کلینیک ها چون در مناطق گران جغرافیایی هستند بهای تمام شدۀ بیشتری خواهند داشت . به همین دلیل است که در سال های اخیر توریست های درمانی به قصد درمان ایمپلنت زیاد شده است . افرادی که از شهرهای بزرگ و مناطق گران به کلینیک معتبر در مناطق حاشیه ای جهت انجام درمان می روند ) .
- ویژگی داخلی یک کلینیک ( مثلاً خدمات پس از درمان )
دریافت مشاوره
Dental Implants: What You Should Know
Dental implants FAQs. American College of Prosthodontists. https://www.gotoapro.org/dental-implants-faq/. Accessed Nov. 7, 2018.
Carr AB, et al. Early implant failure associated with patient factors, surgical manipulations, and systemic conditions. Journal of Prosthodontics. In press. Accessed Nov. 8, 2018.
Dental implants: How they work. American Academy of Implant Dentistry. https://www.aaid-implant.org/dental-implants/what-are-dental-implants/. Accessed Nov. 8, 2018.
Monje A, et al. Impact of maintenance therapy for the prevention of peri-implant diseases: A systematic review and meta-analysis. Journal of Dental Research. 2016;95:372.
Papageorgiou SN, et al. Comparative effectiveness of natural and synthetic bone grafts in oral and maxillofacial surgery prior to insertion of dental implants: Systematic review and network meta-analysis of parallel and cluster randomized controlled trials. Journal of Dentistry. 2016;48:1.
Zhou W, et al. Feasibility of dental implant replacement in failed sites: A systematic review. International Journal of Oral and Maxillofacial Implants. 2016;31:535.
Oral and craniomaxillofacial implant surgery 2017. American Association of Oral and Maxillofacial Surgeons. https://www.aaoms.org/practice-resources/aaoms-advocacy-and-position-statements/clinical-resources. Accessed Nov. 9, 2018.
آنچه در این مطلب خواهیم خواند
- کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان
- مزایای ایمپلنت دندان
- انواع ایمپلنت بر اساس نوع کاشت
- انواع ایمپلنت بر اساس کشور سازنده آن
- انواع ایمپلنت بر اساس نوع روکش
- هزینه ایمپلنت دندان
- مراحل ایمپلنت دندان
- عوارض ایمپلنت دندان
- مراقبت بعد از ایمپلنت
- مهم ترین عوامل موفقیت در ایمپلنت
- انواع جراحی های تکمیلی برای انجام ایمپلنت