چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم؟

در این مقاله یاد میگیریم چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم و درمان خانگی لقی دندان مصنوعی را بررسی میکنیم تا از شل شدن دندان مصنوعی جلوگیری کنیم.

بعضی از افراد شاید این موضوع را خیلی دقیق متوجه نشوند اما بسیار حائز اهمیت است این را بدانید که لق بودن دندان مصنوعی، تنها از جهت عدم راحتی با آن‌ها، موضوع مهمی نمی‌باشد؛

بلکه موضوع مهمتر آن است که در اثر لق بودن این دندان‌ها و حرکت بیش از اندازه و فشارهای نا متوازن روی لثه افراد، ایجاد مشکلاتی در لثه می‌کنند، که در سنین بالاتر نیاز به جراحی های پیچیده دارند.

بسیاری از افراد در سنین بالاتر و برخی از افراد جوان تر دندان‌های خود را به علل مختلف از جمله پوسیدگی ها، بیماری‌ها و حوادث از دست می‌دهند و این دسته از افراد به سمت استفاده از دندان‌های مصنوعی می‌روند.

دندان‌های مصنوعی متحرک، گزینه مناسبی برای جایگزینی دندان ها و بالاخص گزینه بسیار مناسب‌تری از نظر جایگزینی دندان ها به روش اقتصادی می‌باشد.

اما مشکلی که برای اینگونه از دندان‌ها وجود دارد و بیشتر بیمارانی که از دندان‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، با آن چالش مواجه می‌شوند،چالش لق شدن دندان‌های مصنوعی است که در این مقاله می‌خواهیم با هم به بررسی این چالش و راه حل‌های آن بپردازیم.

پزشک
پزشک

دکتر مصطفی عارف

null
مدت زمان

حدود 2 دقیقه

null
میزان حجم

52 مگابایت

چرا دندان های مصنوعی شل می شوند؟

به طور کلی اگر بخواهیم علت اصلی لق شدن دندان‌های مصنوعی را با هم بررسی کنیم، باید بگوییم همان طور که می‌دانید، دندان مصنوعی، یک جسم جامد و غیر قابل تغییر است، اما استخوان فک انسان همانند دیگر اعضای بدن، به مرور زمان دچار تحلیل می شود یا اصطلاحاً  استخوان فک لاغر تر می‌شود.

چرا دندان های مصنوعی شل می شوند

این کاهش حجم استخوان باعث می‌شود دندان مصنوعی قبلی مناسب فک فعلی در گذر زمان نبوده و همین عدم تناسب اندازه ها باعث لق شدن دندان مصنوعی می‌شود و بیمار با آن احساس راحتی ندارد؛ به طوری که در  سال های اولیه بسیار راحت می‌توانست از دندان مصنوعی خود استفاده کند ولی اخیرا متوجه می‌شود دندان‌های مصنوعی در داخل دهان حرکت بیش از اندازه دارند.

در این دسته از افراد، استفاده از دندان‌های لق مخصوصا در فک پایین، می‌تواند دچار عارضه دنچر پاپیلوما یا به گفته ساده تر، گوشت اضافه در لثه شود که در برخی از موارد این ضایعات همراه با بیماری‌های قارچی و دیگر بیماری‌های بدخیم می‌توانند همراه شوند.

چنانچه علاقه مند هستید میتوانید مقاله علت سیاه شدن لثه دندان مصنوعی را مطالعه کنید.

عارضه دنچر پاپیلوما (گوشت اضافه در لثه)

لذا بسیار مهم است که دندان‌های مصنوعی در داخل دهان بیماران بعد از گذشت مدت زمان کافی بین ۳ تا ۵ سال تعویض و یا ترمیم گردند تا میزان لقی آنها در حد استاندارد باشد.

چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره تجربه گذاشتن دندان مصنوعی به دست آورید میتوانید مقاله تجربه گذاشتن دندان مصنوعی را مطالعه کنید.

رفع شل شدن دندان مصنوعی:

سوال اصلی اینجاست که برای دندان‌های مصنوعی که سالهای پیش ساخته شده‌اند و اکنون بیماران با آن احساس لق شدگی می‌کنند، چه کار می‌توان انجام داد؟

آیا باید یک دندان مصنوعی جدید درست شود یا آیا می‌توان آن‌ها را به روشی مثل روز اول مجدد اصلاح نمود؟! به صورت کلی گزینه بهتر و صحیح تر آن است که دندان‌های مصنوعی هر ۴ الی ۵ سال با توجه به وضعیت فک بیمار تعویض شوند.

رفع شل شدگی دندان مصنوعی

این تعویض حتی می‌تواند زودتر، مثلاً هر ۳ سال نیز انجام شود. در این صورت دندان‌ها با فک و لثه بیمار تطابق خواهند داشت و این تطابق می‌تواند از عارضه های بعدی در بیمار پیشگیری کند.

اگر بخواهیم مثالی بیاوریم، دندان‌های مصنوعی نیز مانند کفش می‌باشند. همانطور که نیاز است تا هرچند سالی کفش ها عوض شوند، دندان‌های مصنوعی باید حتما تعویض گردند و کما اینکه این نوع از پروتزها در داخل بدن قرار دارند و بهداشت و تنظیم بودن آن‌ها بسیار مهمتر می‌باشد.

پس درمان قطعی شل شدگی دندان‌های مصنوعی، تعویض آنها در موعد مقرر می‌باشد اما در برخی از مواقع نیز می‌توان لقی دندان‌های مصنوعی را با استفاده از تکنیکی لابراتواری به نام ریلاین برطرف نمود.

این تکنیک ها به این صورت است که از دندان مصنوعی فرد در دهان خودش قالبی گرفته می‌شود و محل این قالب توسط آکریل پر می‌شود و  لذا با این تکنیک دندان مصنوعی از داخل مقداری تنگ تر می‌شود و لقی آن گرفته می‌شود.

اما دقت این روش به اندازه قالب گیری اولیه و ساخت دندان مصنوعی جدید نیست. این روش می تواند ۶ ماه الی ۱ سال برای بیماران کارکرد مناسبی ایجاد بکند.

چنانچه قصد دارید درباره طرز استفاده از دندان مصنوعی اطلاعات بیشتری به دست آورید میتوانید مقاله روش صحیح استفاده از دندان مصنوعی را مطالعه کنید.

استفاده از چسب برای رفع مشکل لقی بودن دندان مصنوعی

بسیاری از افراد در حین لق بودن دندان‌های مصنوعی به سراغ چسب دندان‌های مصنوعی می‌روند و این چسب ها را که اغلب از داروخانه تهیه می‌کنند به عنوان درمانی برای دندان‌های لق به حساب می‌آورند.

رفع لق بودن دندان مصنوعی با استفاده از چسب

عموما استفاده از چسب ها می‌تواند برای جلوگیری از دندان‌های لق  کمک کننده باشد اما همان طور که مستحضر هستید علت لق بودن دندان طبق آنچه که در قسمت فوقانی این مقاله مطرح شد، عدم تناسب استخوان فک و دندان مصنوعی می‌باشد و استفاده از چسب تنها مشکل را پنهان می‌کند و به عنوان یک درمان قطعی نمی‌باشد.

چنانچه قصد دارید درباره طرز استفاده از چسب دندان مصنوعی اطلاعات بیشتری را به دست آورید میتوانید مقاله نحوه استفاده از چسب دندان مصنوعی را مطالعه کنید.

لذا بیماران می‌توانند تا زمانیکه دندان مصنوعی خود را سفارش می‌دهند، از این چسب ها برای حرکت کمتر دندان‌ها استفاده نمایند.

چنانچه علاقه مند هستید میتوانید مقاله عوارض چسب دندان مصنوعی را نیز مطالعه کنید.

ایمپلنت، جایگزینی برای ریشه دندان

گزینه کاشت ایمپلنت برای افرادی که دندان مصنوعی استفاده می‌کنند، گزینه بسیار مطلوبی است و این افراد می‌توانند از این دندان‌ها با خیال راحت استفاده نمایند.

همچنین این گزینه از جهت هزینه‌ای نیز مقرون به صرفه اند؛ چون علاوه بر آنکه مشکل بیماران را حل می‌کنند، با تعداد کم ایمپلنت، نهایتا ۲ الی ۳ ایمپلنت، می توان این طرح درمان را پیاده سازی کرد.

در افرادی با سابقه استفاده بالاتر از دندان مصنوعی، به طور مثال کسانی که ۱۵ سال به بالا از دندان‌های مصنوعی استفاده کرده‌اند، استخوان‌های فک آن‌ها و بخصوص استخوان فک پایین دچار تحلیل زیادی می‌شود.

ایمپلنت جایگزینی برای ریشه دندان

این تحلیل زیاد، منجر به لق شدن دندان‌های مصنوعی می‌شود. همچنین در برخی از این افراد، ساخت دندان مصنوعی جدید نیز تفاوتی در کیفیت استفاده این افراد از دندان مصنوعی و رفع مشکل آن‌ها نمی‌کند و حتی با ساخت دندان مصنوعی جدید نیز، این بیماران مشکل لقی دارند.

چرا که فک آن‌ها به قدری تحلیل رفته است که هیچ گونه دندان مصنوعی روی آن سوار نمی‌شود. برای برطرف کردن این چالش، درصورتی که استخوان‌ها حداقل ضخامت مطلوب را برخوردار باشند، می‌توان درون استخوان‌ها از پایه‌های ایمپلنت استفاده کرد.

یعنی برای این افراد معمولا در فک پایین از ۲ الی ۳ ایمپلنت استفاده می‌کنیم. کاشت ایمپلنت درون فک آنها، باعث می‌شود که دندان‌های مصنوعی دیگر لق زدگی بسیار کمتری داشته باشد. چرا که این دندان‌های مصنوعی، همانند یک کلیپس به این ایمپلنت های وصل می‌شوند و تکان نمی‌خورند.

چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره این موضوع به دست آورید میتوانید مقاله دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت را مطالعه کنید.

استفاده از آستر نرم

 پروتزهای متحرک دارای ۳ ماه ضمانت بی قید و شرط می باشند. این ضمانت به جهت آن است تا بیماران با خیال راحت و بدون استرس، پروتزهای جدید خود را تحویل بگیرند و از آن استفاده کند و رضایت جدید خود را اعلام دارند.

یک روش در رفع شل شدگی و لقی دندان‌های مصنوعی، بکارگیری  آستر ها می‌باشد. آستر یا ریلاین به دو نوع سخت و نرم تقسیم بندی می‌شود.

آستر یا ریلاین به معنای آن است که یک لایه از مواد پر کننده فضا که معمولا از جنس آکریل هستند، زیر دندان‌ها گذاشته می‌شود و دندان‌های مصنوعی از داخل تنگ‌تر می‌شود.

استفاده از آستر نرم برای دندان مصنوعی

آستر های نرم همانطور که از اسمشان مشخص است، انعطاف پذیری بیشتری دارند و بیماران با آن انعطاف پذیری بیشتری می‌کنند اما از معایب این آستر ها آن است که به مرور زمان در مدت ۶ ماه الی ۱ سال پوست پوست شده و مجدد نیاز به ترمیم دارند.

آستر های سخت یا ریلاین سخت نیز به گونه ای می‌باشد که پس از قالب گیری از دندان‌های مصنوعی، از داخل آن‌ها را تنگ‌تر می‌کنیم.

 نتیجه گیری

 همانطور که در ابتدای مقاله چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم اشاره شد، استفاده از روش‌هایی ریلاین طول عمر بلندمدتی ندارند و بهترین راه برای رفع لقی دندان مصنوعی به صورت بلند مدت آن است که دندان مصنوعی جدید ساخته شود و یا از ایمپلنت های دندانی استفاده شود.

چنانچه علاقه مند هستید میتوانید مقاله دندان مصنوعی برای افراد جوان را نیز مطالعه کنید.

اینکه کدامیک از این روش‌ها برای بیماران مناسب می‌باشد در هر شخص متفاوت است. شما می‌توانید با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف، با مشاوره رایگان از وضعیت فک خود و بهترین گزینه‌های موجود، مطلع شوید.

سپس برای درمان مناسب خود اقدام کنید. عموم پروتزهای متحرک که در کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف ساخته می‌شوند، دارای ضمانت حداکثری می‌باشند تا بیماران با خیال راحت بتوانند آنها را استفاده کنند.

به صورتی که پروتزی های متحرک دارای 3 ماه ضمانت بی قید و شرط می باشند. این ضمانت به جهت آن است که بیماران با خیال راحت و بدون استرس پروتز های جدید خود را تحویل بگیرند و از آن استفاده کنند.

برای اطلاع از قیمت دندان مصنوعی در کرج و رزرو وقت مشاوره کافی است اطلاعات خود را وارد کنید تا مشاوران عارف کلینیک در سریع ترین زمان ممکن با شما هماهنگی های لازم را انجام دهند. برای رزرو وقت کلیک کنید.

سوالات متداول:

برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید

درمان مورد علاقه شما چیست؟(ضروری)

اطلاعات خود را درباره دندان مصنوعی افزایش دهید

این محتوا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”

۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مهتاب نجد عزت شعار
    ۱۴۰۱/۱۱/۰۴ ۰۷:۴۱

    سلام میخواستم بدونم متحرکه ثابت بشه هزینه اش چقدر میشه من۴۱سالمه فکه بالا۵ماه کشیدم متحرک دارم خواستم بدونم متحرکه ثابت بشه هزینه اش چقدر میشه ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر .‌‌وقتیمیخواستم‌برای گذاشتن دندان مصنوعی بالا و پایین و کشیدن چندتا در فک پایین و ترمیم پروتز فک‌بالا.. ممنونم

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      مشاوران درمان ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر ..دکتر تهرانم .. وقت برای ما دارید تشریف بیارم؟ کشیدن چندتا دندان فک پایین و قالب گذاشتن فک پایین و گرفتن لقی فک بالا کارامه.. عکس دندون هم جدید گرفتم.. باتشکر. هزینه ۵ تا دندون چقدره دکتر؟ و پروتز فک پایین مصنوعی هزینه ش؟ و هرینه گرفتن لقی فک بالا؟ممنونم

        پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست