مقالات

نحوه غذا خوردن با دندان مصنوعی

آشنایی با نحوه استفاده از دندان مصنوعی برای افرادی که تصمیم دارند از این درمان به‌عنوان یک جایگزین برای دندان‌های از دست رفته خود استفاده کنند یا در حال استفاده از دندان مصنوعی هستند بسیار اهمیت دارد؛ چرا که روش صحیح استفاده از دندان مصنوعی مشخص‌کننده میزان موفقیت درمان و ماندگاری دندان‌های مصنوعی خواهد بود.

همان‌طور که می‌دانید دندان‌های مصنوعی از جمله درمان‌هایی هستند که افراد می‌توانند از آن به عنوان جایگزین دندان‌های از دست رفته خود استفاده کنند.

لازم است بدانید که نبود دندان می‌تواند علاوه‌بر آنکه مشکلاتی را در زیبایی ایجاد می‌کند، باعث اختلال در صحبت کردن و جویدن نیز شود؛ در نتیجه اعتماد به نفس فرد پایین خواهد آمد.

البته دندان مصنوعی یک درمان دائمی نیست و شما باید هر چند سال یکبار نسبت به تعویض آن اقدام کنید. دندان‌های مصنوعی معمولا 5 سال دوام می‌آورند، اما نحوه مراقبت از آن‌ها و نظافت‌شان نیز بسیار اهمیت دارد تا شما بتوانید در این پنج سال بدون هیچ مشکلی از آن‌ها استفاده کنید.

 

دریافت مشاوره

نحوه غذا خوردن با دندان مصنوعی

امروزه دندان‌های مصنوعی دیگر مانند گذشته نیستند و از کیفیت بالایی برخوردارند و هم از نظر ظاهر و هم عملکرد شبیه دندان‌های طبیعی هستند، اما با این حال نمی‌توان با آن‌ها به‌طور صددرصد همان‌گونه که با دندان‌های طبیعی کار می‌کردیم استفاده کنیم.

بنابراین شما باید هنگام جویدن با دندان‌های مصنوعی به برخی از نکات توجه داشته باشید و برخی از اصول را رعایت کنید تا دندان‌ها آسیبی نبینند و شما شرایط سختی را نیز تجربه نکنید. حال در ادامه به برخی از این نکات اشاره خواهیم کرد.

  • از مایعات و غذاهای نرم استفاده کنید؛ پوره سیب‌زمینی، تخم‌مرغ آب پز، سوپ، آبگوشت و ماست از بهترین غذاهایی هستند که می‌توانید استفاده کنید.
  • زمانی‌که آماده جویدن غذاهای سفت شدید، توصیه می‌شود غذا را به قطعات کوچک تقسیم کنید و لقمه‌های کوچکی را داخل دهان بگذارید و بجوید.
  • مایعاتی که می‌نوشید را داخل دهان برای مدت‌زمان زیاد نگه ندارید، چراکه این کار باعث می‌شود دندان‌های مصنوعی شل شوند.
  • غذا را به‌طور مساوی در دو طرف دهان تقسیم کنید، این کار باعث می‌شود که فشار به‌طور یکسان به دندان‌های مصنوعی وارد شود و ثبات خود را حفظ کنند.
  • مصرف خوراکی‌هایی که ممکن است به دندان‌ها بچسبند را به حداقل برسانید یا درصورتی که لازم است آن‌ها را مصرف کنید، حتما از مایعات کنار آن خوراکی کمک بگیرید و مانع از چسبیدن خوراکی به لثه شوید.
  • شما می‌توانید برای خوردن غذاهای نسبتا سفت از چسب دندان مصنوعی استفاده کنید، اما با این حال توصیه می‌شود از خوردن خوراکی‌های خیلی سفت و چسبنده خودداری کنید.

چنانچه قصد دارید درباره طرز استفاده از چسب دندان مصنوعی اطلاعات بیشتری را به دست آورید میتوانید مقاله نحوه استفاده از چسب دندان مصنوعی را مطالعه کنید.

 

انجام مراقبت‌های لازم از دندان‌های مصنوعی

در راستای بررسی روش صحیح استفاده از دندان مصنوعی، توجه به نکات مراقبتی نیز اهمیت دارد، زیرا اگر شما این مراقبت‌ها را به‌درستی انجام ندهید، ممکن است به دندان‌های مصنوعی آسیب وارد شود.

از همین رو در ادامه به برخی از مهم‌ترین روش‌های مراقبتی اشاره خواهیم کرد تا با نحوه استفاده از دندان مصنوعی آشنا شوید.

با خشونت با دندان‌های مصنوعی برخورد نکنید

دندان‌های مصنوعی بسیار ظریف و حساس هستند، از همین رو به‌سادگی و با کمترین خشونتی تاب برمی‌دارند و می‌شکنند؛ بنابراین مواظب باشید که حتی از فاصله‌ی کم نیز نیفتند.

از طرفی هیچ‌وقت آن‌ها را خم نکنید یا فشار ندهید، زیرا ممکن است بعد از انجام این کارها دیگر نتوانید دندان را داخل دهان بگذارید.

بعد از هروعده غذایی دندان‌ها را بشویید

یکی از مهم‌ترین نکات مربوط به نحوه استفاده از دندان مصنوعی، تمیز کردن و شستن دندان‌های مصنوعی بعد از هروعده غذایی است. شما باید بعد از هربار غذا خوردن دندان‌ها را از داخل دهان خارج کنید و آن‌ها را در یک کاسه پر از آب شستشو دهید و سپس خشک کنید.

چنانچه قصد دارید درباره شستن دندان مصوعی اطلاعات بیشتری را به دست آورید میتوانید مقاله بهترین روش شستن دندان مصنوعی را مطالعه کنید.

یکی از روش های تمیز کردن دندان مصنوعی استفاده از قرص دندان مصنوعی می باشد. چنانچه علاقه مند هستید اطلاعات بیشتری درباره این موضوع به دست آورید میتوانید مقاله قرص دندان مصنوعی چیست را مطالعه کنید.

دندان‌های مصنوعی را به‌درستی از دهان خارج کنید

نحوه خارج کردن دندان مصنوعی یک موضوع حائز اهمیت است و اکثرا افراد از آن اطلاعی ندارند. شما برای انجام این کار باید از دو انگشت شست و انگشت اشاره خود استفاده کنید.

سپس لبه‌های دندان مصنوعی را بگیرید و نواحی صورتی رنگ دندان مصنوعی را به بیرون بکشید.

دندان‌های مصنوعی ردیف بالا باید به‌آرامی به سمت پایین کشیده شوند و دندان‌های مصنوعی ردیف پایین باید به سمت بالا هدایت شوند. دقت داشته باشید که حین انجام این کار به دندان‌های مصنوعی فشار وارد نکنید و از به‌زور خارج کردن دندان مصنوعی نیز جدا خودداری کنید، زیرا این کار تنها باعث کج شدن و شکستن دندان مصنوعی خواهد شد.

در طول شب دندان مصنوعی را از دهان خارج کنید

نکته‌ی دیگری که در راستای روش صحیح استفاده از دندان مصنوعی باید به آن اشاره کرد، این است که دندان‌های مصنوعی نباید شب و هنگام خواب داخل دهان بمانند.

بنابراین آن‌ها را هنگام خواب از دهان خارج کنید و در یک ظرف که حاوی آب ولرم است قرار دهید. شما می‌توانید از قرص دندان مصنوعی نیز استفاده کنید تا دندان‌ها کاملا تمیز و ضدعفونی شوند.

جمع‌بندی

همان‌طورکه مطالعه کردید، در این مقاله در رابطه با نحوه استفاده از دندان مصنوعی صحبت کردیم و نکاتی که باید در رابطه با روش صحیح استفاده از دندان مصنوعی توجه داشته باشید و آن‌ها را درنظر بگیرید نیز گفتیم. البته شما می‌توانید با یک دندان‌پزشک نیز در این رابطه صحبت کنید تا توصیه‌های لازم به شما گفته شود.

عارف کلینیک مجموعه‌ای است که می‌تواند به شما کمک کند؛ بنابراین اگر سوالی درباره قیمت دندان مصنوعی در کرج دارید، اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید تا مشاوران این مجموعه با شما تماس بگیرند و به‌صورت رایگان به شما مشاوره دهند.

سوالات متداول

هر چند وقت یکبار باید دندان‌های مصنوعی را تمیز کرد؟

طبق توصیه‌ی دندان‌پزشک‌ها، دندان‌های مصنوعی باید حداقل یک بار در روز کاملا تمیز شوند؛ اما برای آنکه دندان‌های مصنوعی ماندگاری بیشتری پیدا کنند، توصیه می‌شود بعد از هربار غذا خوردن آن‌ها را با مسواک تمیز کنید.

هنگام شل شدن دندان مصنوعی چه باید کرد؟

در چنین موقعیتی هیچ کاری را بدون مشورت با پزشک انجام ندهید، بلکه باید با کلینیک دندان‌پزشکی تماس بگیرید و مشکل پیش آمده را مطرح کنید تا به شما گفته شود که چه کاری انجام دهید.

برای درمان زخم لثه که به‌دلیل استفاده از دندان مصنوعی ایجاد شده چه کاری باید انجام دهیم؟

زمانی که دندان‌های مصنوعی برای لثه و دهان مناسب نباشند، باعث ایجاد زخم خواهند شد؛ بنابراین این موضوع باید با پزشک در میان گذاشته شود. اما برای بهبود شرایط استفاده از محلول آب نمک و مسکن می‌تواند مناسب باشد.

دکتر مصطفی عارف

دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”

2 دیدگاه در “نحوه غذا خوردن با دندان مصنوعی

  1. سایری گفت:

    سلام من چند روزی هست که دندان مصنوعی گذاشتم فک پایین طوری اذیت می‌کرد که گاهی گریه میکردم وبخاطردردزیادحتی فشارم افتادبیرون اوردم چکار باید بکنم

    1. reyhane zolfaghari گفت:

      سلام پس از تحویل دندان نیازمند رجوع مجدد جلساتی جهت اصلاح نقاط فشار است حتما جهت اصلاح مراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *