نویسنده: دکتر مصطفی عارف
بلیچ دندان در خانه
از نظر کلی دو روش بلیچینگ دندان وجود دارد.1) بلیچینگ دندان در خانه (هوم بلیچینگ) 2) بلیچینگ یا سفید کردن دندان در مطب.
سفید کردن یا بلیچ دندان درخانه روشی ساده است که پس از مشاوره مقدماتی با دندانپزشک , یک تری برای بیمار تهیه می شود تا به وسیله آن در خانه عمل سفید کردن انجام دهد. همچنین به این بیمار مواد سفید کننده (غالبا کاربامید پراکساید 10 درصد) داده می شود تا طبق برنامه از آن استفاده کند.
مواد سفید کننده درون تری گذاشته می شود که باید چند ساعت در طول روز در دهان بیمار باشد. (با توجه به برنامه زندگی , بیمار می تواند هنگام شب نیز از آن استفاده کند. این روش قابل پیش بینی و درصد موفقیت آن زیاد است)
از مزایای این روش باید گفت که آسان و سریع می باشد و می توان زمان را مطابق برنامه و دلخواه بیماران تنظیم کرد.
از معایب این روش می توان گفت در این روش بیمار باید به صورت فعالانه در روند درمان شرکت کند و میزان تغییر رنگ وابسته به مدت زمانی است که فرد از تری استفاده می کند. پس عدم استفاده کافی از تری باعث کندی روند تغییر رنگ می شود و همچنین برخی از افراد نمی توانند مداوم از تری استفاده کنند و برای برخی دیگر تحمل تری مشکل است.
بر اساس مطالعات انجام شده تقریبا 50 درصد بیماران این روش را نیمه راه رها می کنند. این بیماران نیاز به تشویق های پیاپی برای ادامه کار دارند. در این روش متاسفانه احتمال استفاده زیاد از ماده سفید کننده از سوی بیمار وجود دارد که باعث بی نظمی در درمان می شود.
موارد مصرف و تجویز
لکه های متعدد خفیف
تغییر رنگ زرد به علت افزایش سن
فلوئوروزیس بسیار خفیف
تغییر رنگ سطحی اکتسابی
لکه های ناشی از مصرف چای و قهوه و تنباکو
بیماران جوانی که دندان هایشان ته رنگ زرد یا خاکستری دارند و از ظاهر خود ناراضی هستند
موارد عدم تجویز
لکه های شدید ناشی از فلوئوروزیس
دندان های آسیب دیده در اثر سایش
دندان هایی با ترک سطحی و عمیق و خطوط شکستگی
بیمارانی با انتظار و توقع بالا
دندان هایی که مینا کافی ندارند
دندان هایی با ترمیم قدامی وسیع
بیمارانی که تمایل چندانی به استفاده از تری در زمان معینی ندارند
افراد حامله و شیرده
بیماران سیگاری نمی توانند همزمان هم سیگار بکشند و هم از مواد سفید کننده استفاده کنند زیرا در این صورت اثرات سرطان زایی سیگار تشدید می شود
دندان هایی که نسبت به سرما و گرما و شیرینی حساس اند
دندان هایی با ضایعات پاتولوژیک
دندان هایی با ترمیم ناکافی یا معیوب که باید از مصرف مواد سفیدکننده دندان ها اجتناب کرد
تغییر رنگ در نوجوانان با پالپ وسیع
نحوه استفاده بلیچ دندان در خانه
در روش بلیچینگ خانگی شما یکبار به مطب دندان پزشک مراجعه می کنید و دندانپزشک برای ساخت تری مطابق سایز فک و دندان هایتان از هر دو فک شما قالب گیری میکند و در این تری ها فاصله ای برای قرارگرفتن ماده ی بلیچینگ در نظر گرفته شده است که دندانپزشک این تری ها رو با مواد بلیچینگ به شما تحویل می دهد.
به یاد داشته باشید که ساخت تری های بلیچینگ خانگی و انتخاب بهترین نوع ماده بلیچینگ حتما باید زیر نظر یک دندانپزشک صورت گیرد.
تفاوت هوم بلیچینگ و بلیچینگ دندان در مطب چیست؟
طول مدت استفاده
معمولا بلیچینگ دندان در خانه ، 2 هفته به طول می انجامد ولی در بلیچینگ دندان در مطب 1 – 2 جلسه طول می کشد. در نتیجه روش بلیچینگ دندان در خانه سریعتر از روش بلیچیگ دندان در منزل نتیجه می دهد ولی بهتر است جهت ماندگاری سفیدی بدست آمده از آن ، در ادامه از روش بلیچینگ دندان در خانه استفاده شود، تا برای مدت طولانی دندانها سفید باقی بمانند.
هزینه
هزینه بلیچینگ دندان در خانه کمتر از هزینه بلیچینگ در مطب می باشد.
چنانچه قصد دارید درباره هزینه بلیچینگ دندان بیشتر بدانید میتوانید ویدئو قيمت بليچينگ كردن دندان را مشاهده کنید.
نوع وسایل و غلظت مواد مورد استفاده
بلیچینگ در مطب با ابزار های خاصی انجام می گیرد و نوع ماده بلیچ متفاوت است و غلظت مواد مورد استفاده در آن بیشتر می باشد.
قیمت بلیچینگ دندان در خانه
با توجه به برند های مختلف بلیچینگ داخلی، قیمت بلیچینگ خانگی در تاریخ نگارش این مقاله بین 1 تا 3 میلیون می باشد. البته این هزینه میتواند با توجه به شرایط مختلف تا 20درصد افزایش داشته باشد.
آیا بلیچینگ در خانه ایمن است؟
غلظت مواد بلیچینگ در خانه از مطب کم تر است بنابراین هیچ خطری شما را تهدید نمی کند و حساسیت دندان ها را به حداقل می رساند بنابراین روشی مناسب برای افرادی است که دندان های حساسی دارند.
به طور خلاصه:
تصمیم برای درمان بلیچینگ در خانه یا در مطب به چند عامل بستگی دارد:
ترجیح بیمار
قیمت درمان
همکاری بیمار (در درمان بلیچینگ در خانه بسیار مهم است و اگر بیمار همکاری نمی کند باید درمان بلیچینگ در مطب کرد)
شدت تغییر رنگ (برای تغییر رنگ های خیلی شدید هر دو روش استفاده می شود)
مزایای درمان بلیچینگ در مطب:
1- استفاده از غلظت بالای هیدروژن پراکساید 2- محافظت بیشتر لب و لثه ها توسط دندانپزشک
معایب درمان بلیچینگ در مطب:
1- گران تر می باشد
2- نتیجه غیرقابل پیش بینی (کلا در هیچ بیماری در یک جلسه رنگ سفید عالی بدست نمی آید و این مسئله باید به بیمار گفته شود که 2 الی 6جلسه نیاز است)
3- لزوم ایزولیشن با رابردم یا جینجیوال دم که در ناحیه لثه بیمار قرار گرفته و کیور می شود؛ سپس لب و لثه بیمار وازلین زده می شود. اما باید توجه داشت که بهترین پروتکشن با رابردم است
مزایای درمان بلیچینگ در خانه:
1- قیمت کمتر می باشد.
2- نتیجه درمان مشخص تر است (چون طولانی مدت تر انجام می شود)
3- عوارض جانبی کمتر (به دلیل غلظت ماده کمتر: غلظت 10الی 15درصد کاربامید پروکساید که دارای 3درصد هیدروژن پروکساید است.
4- اجباری برای رجوع به مطب نیست .(در خانه انجام می شود)
معایب درمان بلیچینگ در خانه:
1- نیاز به همکاری بیمار برای استفاده تری بلیچ
2- امکان آسیب زدن به لثه ها اگر ماده زیادی در تری ریخته شود
چنانچه قصد دارید اطلاعات جامعی درباره معایب درمان بلیچینگ به دست آورید میتوانید مقاله معایب بلیچینگ دندان را مطالعه کنید.
کلام آخر
در جمع بندی مطالب گفته شده باید بگویم در متن هوم بلیچینگ یا بلیچینگ دندان در خانه یکی از روش های سفید کردن دندان است که روشی بسیار کاربردی، ساده و کم هزینه نسبت به روش های دیگر می باشد و یک درمان به شدت عالی و کارآمد است که آگر به خوبی انجام شود به اندازه درمان بلیچینگ در مطب اثر گذار می باشد و با انجام این درمان می توانید از زیبایی دندان ها و لبخند خود کمال لذت را ببرید.
همانطور که گفته شد این درمان نیاز به تشخیص و تجویز دقیق دارد و باید مثل هر درمان دیگری از مراجعه به مراکز یا افراد نامعتبر خودداری کنیم.
ما در عارف کلینیک تمام تلاش خود را می کنیم تا بهترین خدمات بلیچینگ دندان در کرج را به شما عزیزان ارائه دهیم. اگر همچنان در انتخاب درمان خود مردد هستید میتوانیم با مراجعه به مرکز ما از مشاوره و معاینه رایگان متخصصین زیبایی ما بهره مندشوید و با اطمینان خاطر درمان خود را انتخاب بفرمایید.
سوالات متداول:
هر چند خیلی به ندرت رخ می دهد ولی باید گفت درمان بلیچینگ چه نوع در منزل و چه نوع در مطب اگر به درستی و طبق قواعد علمی انجام نشوند می توانند آسیب زا باشد و عملا باعث تضعیف ساختار دندانی می شود و این درمان هر چند به ظاهر باعث سفید شدن و زیبایی موقت دندان ها شده ولی شاهد این خواهیم بود که بیمار بعد از مدت کوتاهی با دندان های رنگ گرفته (شدید تر از حالت اولیه) دوباره به مطب بر میگردد.
خیر متاسفانه مواد شیمیایی مورد استفاده در بلیچینگ قادر به تاثیر گذاری روی روکش یا دندان های ترمیم شده نیست و فقط در صورت تداوم استفاده از مواد بلیچینگ در طولانی مدت شاید رنگ روکش ها دست خوش تغییر شود.
به همین دلیل به این بیماران توصیه می شود که در صورتی که برای بیمار زیبایی دندان ها اهمیت زیادی دارد و دندان های قدامی روکش شده دارند بعد از انجام درمان بلیچینگ اقدام به تعویض روکش های خود بنماید.
حد الامکان از درمان بلیچینگ دندان ها به دلیل کاربرد مواد شیمیایی باید پرهیز کرد چون در صورت جذب این مواد در بدن مادر امکان انتقال آن ها به کودک وجود دارد حتی در دوران شیردهی به دلیل آلوده شدن شیر مادر با این مواد و امکان انتقال آن ها باید از درمان بلیچینگ دوری کرد تا سلامت نوزاد به خطر نیفتد. ( قطعا این کنترااندیکاسیون مطلق نیست و ((نسبی است)) و بیشتر حالت توصیه دارد)
برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید
اطلاعات خود را درباره بلیچینگ دندان افزایش دهید
دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”