مقالات, مقالات ایمپلنت دندان

علائم پس زدن ایمپلنت

چه عواملی باعث پس زدن ایمپلنت دندان می شوند؟

عوامل بسیار زیادی می توانند بر موفقیت کاشت دندان تاثیر بگذارند و موجب پس زدن ایمپلنت دندان شوند.  این عوامل عبارت هستند از:

یکی از مهمترین علت هایی که موجب پس زدن ایمپلنت دندان می شود، بیماری های مربوط به لثه می باشد. در واقع سالم بودن لثه، معیار بسیار مهمی جهت جراحی ایمپلنت دندان می باشد. اگر لثه های شما دچار مشکل باشند، امکان موفقیت ایمپلنت دندان برای شما بسیار پایین خواهد بود و استفاده از ایمپلنت دندان برای شما مناسب نمی باشد.

بیماری لثه یک نوع بیماری التهابی است که به عوامل زیادی از جمله مشکلات ژنتیکی،تجمع پلاک و باکتری بستگی دارد و ایجاد تورم و خونریزی و قرمزی لثه و در صورت عدم درمان لثه منجر به از بین رفتن استخوان و بافت نگهدارنده دندان ها می شود. در نتیجه اهمیت ندادن به درمان بیماری لثه، موجب ایجاد مشکلات در اطراف ایمپلنت شده و در نهایت باعث شکت آن شود. پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت، بهتر است ابتدا به دندانپزشک خود مراجعه کرده و در صورت وجود بیماری لثه، درمان مناسب را انجام دهید.

دریافت مشاوره

سیگار کشیدن

از دیگر مواردی که موجب پس زدن ایمپلنت دندان می شود، مصرف دخانیات می باشد. سیگار موجب محدود شدن جریان خون در لثه ها می شود. در نتیجه روند بهبود را کند می کند. مطالعات تحقیقاتی متعدد نشان می دهد که علایم شکست ایمپلنت در افراد سیگاری حدود 20 درصد بیشتر از سایر افراد می باشد. بنابراین افراد سیگاری  باید یک هفته قبل از کاشت ایمپلنت دندان تا حدود دو ماه پس از کاشت آن، از مصرف سیگار خودداری کنند.

کافی نبودن استخوان فک

داشتن استخوان فک سالم از دیگر شرایط مهم جهت موفقیت ایمپلنت دندان می باشد. به عبارت دیگر، جهت ایجاد یک پایه قوی برای ایمپلنت دندان، استخوان فک باید از تراکم کافی برخوردار باشد.

در صورت کمبود تراکم یا تحلیل رفتن و ضعف استخوان فک، ممکن است ایمپلنت در مدت زمان کوتاهی شکسته شود. بنابراین، تقویت و حفظ استخوان فک از طریق تدابیر پیشگیرانه یا روش ‌های درمانی، از جمله مراجعه به دندانپزشک و متخصصان مرتبط، به شدت اهمیت دارد. تحلیل رفتن استخوان فک می تواند به دلیل پوکی استخوان باشد. این وضعیت هنگامی رخ می دهد که تراکم استخوان کاهش یابد.و عوامل متعدد دیگری از جمله داشتن فضای بی دندانی برای مدت زمان زیاد و طولانی مدت باعث از بین رفتن استخوان و تحلیل فک می شود. در نتیجه استخوان ها شکننده و ضعیف شده و احتمال شکستگی زیاد می شود

احتمال پس زدن ایمپلنت دندان در افرادی که به بیماری های خود ایمنی یا بیماری هایی از جمله دیابت مبتلا می باشند، وجود دارد. بنابراین بهبود سریع می تواند از می تواند به جوش زدن کمک جلوگیری کند.

از دیگر مواردی که باعث شکستن ایمپلنت می شود، مصرف برخی از دارو ها می باشد. بنابراین باید در مورد هر دارویی که در حال حاضر مصرف می کنید به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

در سال 2016، محققان دانشگاه مک گیل به این نتیجه رسیدند که دارو هایی که مخصوص رفع سوزش معده استفاده می شوند، باعث کاهش رشد استخوان خواهند شد. بنابراین می تواند بر نحوه اتصال ایمپلنت با استخوان فک اثر بگذارد. همچنین در همان سال، محققان دانشگاه بوفالو اعلام کردند که تاثیر دارو های ضد افسردگی بر ایمپلنت، همانند دارو های سوزش معده می باشد

مراقبت نامناسب از دندان

پس از انجام فرایند کاشت ایمپلنت، مراقبت مناسب و صحیح دندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. بنابراین اگر شما فردی می باشید که به بهداشت دهانی خود اهمیت نمی دهید و مراقبت از دندان برای شما کار دشواری محسوب می شود، گزینه مناسبی برای کاشت دندان نخواهید بود.زیرا از ایمپلنت های دندانی باید همچون دندان های خود مراقبت کرد و داشتن پوسیدگی دندان های اطراف و مجاور ایمپلنت به طول عمر مفید و ناموفق بودن ایمپلنت تاثیرگذار است.

تخصص و تجربه جراح

تجربه و تخصص جراح دندان پزشک در زمینه ایمپلنت، عامل بسیار مهمی در موفقیت و کیفیت درمان روند جراحی محسوب می شود. یک جراح با تجربه، از دانش و مهارت ‌های تخصصی برای انجام ایمپلنت دندان استفاده می ‌کند. همچنین یک جراح متخصص دندان و فک و صورت می داند که باید تعداد و موقعیت قرارگیری ایمپلنت ‌ها را با دقت محاسبه کرده و از تعامل مناسب ایمپلنت ها با بافت‌ های اطراف دندان ‌ها و لثه استفاده کند.

در نتیجه دندانپزشک می تواند به صورت دقیق و حرفه ‌ای ایمپلنت ‌ها را در محل مناسب فک بیمار قرار دهد. بنابراین یک جراح با تجربه انتخاب کنید و از آن بخواهید که روند کاری خود را برای شما شرح دهد. همچنین می توانید در حین جلسه مشاوره سوالاتی مشابه به سوالات زیر را از تیم دندانپزشکی مورد نظر خود داشته باشید.

  • جراح چند سال سابقه کار دارد؟
  • جراح در سال چند عمل کاشت دندان را انجام می دهد؟
  • میزان موفقیت جراح چقدر است؟
  • تخصص پزشک ایمپلنت چیست؟

برنامه ریزی قبل از عمل ایمپلنت دندان

یکی از مراحل مهم اقدام به درمان ایمپلنت برنامه ریزی و بررسی درست وضعیت فک و لثه است.

عدم برنامه ریزی دقیق، از عواملی می باشد که می تواند نقش بسزایی در پس زدن ایمپلنت دندان داشته باشد. در واقع برنامه ریزی مرتب و دقیق از جمله مراحل حیاتی در فرآیند ایمپلنت‌ گذاری است. در این مرحله، جراح با انجام معاینه دقیقی از وضعیت لثه و استخوان فک بیمار، به ارزیابی سلامت عمومی دهان و دندان می ‌پردازد. اشعه‌ ی ایکس دندان به پزشک اطلاعات مهمی درباره سلامت دهان و اطراف آن ارائه می ‌دهد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده، پزشک برنامه ‌ای دقیق برای ایمپلنت ‌گذاری ترسیم می ‌کند که این برنامه شامل تعیین تعداد ایمپلنت ها و مکان دقیق آن ها، انتخاب مواد مناسب و نیاز به اجرای مراحل تجهیزی قبل از عمل می ‌شود. این برنامه ‌ریزی دقیق موجب بهبود کیفیت جراحی می شود، عوارض احتمالی را کاهش می ‌دهد و از تداخل‌ پایه های فلزی با عوامل داخلی و خارجی جلوگیری می‌ کند.

عوارض و علایم شکست ایمپلنت دندان در کوتاه مدت

پس از مدتی از جراحی ایمپلنت، ممکن است شاهد بروز عوارض و علایم شکست ایمپلنت دندان باشیم. در بازه زمانی سه تا چهار ماه اول پس از جراحی ایمپلنت، این مشکلات ممکن است ظاهر شوند. در این دوره، نه تنها باید به درد و تورم ‌های طبیعی پس از جراحی توجه کرد، بلکه از علائم و عوارض غیر معقول نباید غافل شد. در صورتی که درد پس از پنج تا هفت روز بهبود پیدا نکرد باید به دندانپزشک خود اطلاع دهید. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین عوارض و علایم شکست ایمپلنت یا پس زدن ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت

عفونت در محل ایمپلنت

عفونت در محل ایمپلنت، یکی از جدی ‌ترین و مهم‌ترین عوارض ایمپلنت دندان است که می‌ تواند در حین یا پس از جراحی ایجاد شود. این وضعیت می‌ تواند باعث التهاب، تورم و درد شدید در محل ایمپلنت گردد و التهاب و تورم در روزهای اول پس از جراحی کاملا طبیعی است اما در صورت تداوم داشتن می تواند به مشکلات جدی ‌تری مانند تخریب استخوان و پس زدن ایمپلنت دندان منجر شود. برای جلوگیری از این عارضه، رعایت بهداشت دهانی دقیق، پیروی از دستورات پزشک و مراقبت ‌های لازم در طول فرآیند جراحی و دوره بهبود بسیار اهمیت دارد.

حرکت ایمپلنت

از مهمترین عوارض و علایم شکست ایمپلنت تکان خوردن ایمپلنت است .سست شدن ایمپلنت تحت هیچ شرایطی طبیعی نیست، حرکت ایمپلنت زمانی رخ می دهد که ایمپلنت دندانی پس از کاشت ناپایدار شده و از محل خود جا به‌ جا می ‌شود. این اتفاق ممکن است باعث ایجاد عدم راحتی، درد یا ایجاد مشکلات دیگری در منطقه ایمپلنت گردد.

عدم حمایت کافی از استخوان فک

از دیگر عوارض و علایم شکست ایمپلنت دندان، نداشتن استخوان فک می باشد در مراحل اولیه کاشت دندان می باشد. این وضعیت می ‌تواند از مهمترین علایم شکست ایمپلنت محسوب شود. برای جلوگیری از این عارضه، لازم است که استخوان فک قوی باشد و دندانپزشک مهارت کافی برای انجام درمان ایمپلنت را داشته باشد، تا ایمپلنت به خوبی در آن قرار گیرد و با استخوان فک ادغام شود.

حساسیت

حساسیت داشتن به آلیاژ تیتانیوم از دیگر عوارض ایمپلنت های دندان می باشد. بنابراین تیتانیوم می ‌تواند باعث ظهور علائمی مانند تورم، از دست دادن حس چشایی و احساس سوزش در لثه شود. در صورتی که به این آلیاژ حساسیت دارید، به دندانپزشک خود اعلام کنید تا از ایمپلنت‌ هایی که فاقد تیتانیوم هستند، استفاده کند.

عدم رعایت دستورات دندانپزشک

رعایت نکردن از دستورات و راهنمایی ‌هایی که توسط دندانپزشک شما پس از جراحی ایمپلنت دندان توصیه می ‌شود، می‌تواند منجر به پس زدن ایمپلنت دندان یا بروز مشکلات جدی شود. این دستورات معمولا شامل مراقبت‌ های دهانی و تغذیه مناسب در دوره یبهبودی و نقاهت درمان می‌ شوند.

ایمپلنت های دندانی درصد موفقیت بالایی دارند، اما به دلایل مختلفی ممکن است با شکست مواجه شوند

بر اساس منبع: healthline دانستن خطرات احتمالی بسیار مهم است تا بتوانید برای بهبود شانس موفقیت خود قدم بردارید. این شامل جستجوی درمان برای هر گونه مشکل لثه یا استخوان قبل از جراحی، انتخاب یک جراح با تجربه، و رعایت بهداشت دهان و دندان قبل و بعد از جراحی است.

عوارض بلند مدت و علائم شکست ایمپلنت دندان

عوارض بلند مدت از دیگر دلایل پس زدن ایمپلنت دندان هستند که باعث ایجاد پیامد هایی می شوند که می توانند تاثیرات جدی بر روی سلامت دهان و دندان داشته باشند. برخی از مهمترین عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان عبارت هستند از:

  • آسیب رساندن به عصب ‌ها یا بافت ‌های نزدیک ایمپلنت.
  • ورود ایمپلنت به حفره سینوسی از طریق فک بالا.
  • از مهمترین عوارض بلند ایمپلنت می توان به شل شدن ایمپلنت ها و پس زدن ایمپلنت دندان اشاره کرد.
  • برخورد جسم خارجی که باعث التهاب و عفونت در محل ایمپلنت می‌ شود.

برای پیشگیری از عوارض بلند مدت کاشت دندان و جلوگیری از بروز علایم شکست ایمپلنت باید دستور العمل ‌های پزشک را با دقت عمل کنید. بنابراین حفظ بهداشت دهان و دندان و انجام معاینات منظم توسط دندانپزشک ضروری است.

علایم شکست ایمپلنت دندان چیست؟

برخی از مهمترین علایم شکست ایمپلنت دندان عبارت هستند از:

  • مشکلات مربوط به جویدن
  • التهاب لثه عفونت
  • تحلیل لثه
  • تورم و قرمزی لثه دور دندان
  • لق شدن ایمپلنت و حرکت آن
  • درد یا ناراحتی شدید
  • حساسیت به سرما و گرما در نواحی اطراف ایمپلنت

اقدامات لازم جهت نگهداری از ایمپلنت دندان

برای جلوگیری از پس زدن ایمپلنت دندان، باید با دقت از ایمپلنت ها نگهداری کنید. برخی از مهمترین اقداماتی که جهت نگهداری از ایمپلنت دندان باید انجام دهید عبارت هستند از:

  • مسواک‌زدن روزانه و حفظ رعایت بهداشت دهان
  •  استفاده از نخ دندان و دهانشویه
  • مراجعه منظم به دندانپزشک هر شش ماه یکبار
  • ترک سیگار و تنباکو مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم و مواد مغذی
  •  جلوگیری از برخورد اجسام سخت و گاز گرفتن غذاهای سفت مانند خوردن یخ

روش های درمانی جایگزینی مناسب برای ایمپلنت دندان

بریج دندان یکی از روش‌ های درمانی جایگزین ایمپلنت دندان است که به چهار نوع سنتی، معلق یا کانتی لور، مریلند و پشتیبانی شده با ایمپلنت تقسیم می ‌شود. پل سنتی به عنوان روشی متداول و کلاسیک جهت جایگزینی دندان ‌های از دست رفته به کار می‌ رود. در این روش، دندان ‌های مصنوعی به دندان ‌های مجاور اتصال می یابند و برای نصب پل، تراش دندان‌ های مجاور ضروری است.

پل معلق یا کانتی لور برای جایگزینی یک دندان از دست رفته با یک دندان مصنوعی به کار می ‌رود. در این روش، دندان پایه یا پانیک تراش داده شده و پل به آن متصل می‌ شود. پل مریلند با اتصال به دندان‌ های طبیعی مجاور، دندان مصنوعی را در مکان خالی قرار می ‌دهد، اما مزیت آن این است که نیازی به تراش دندان ‌های مجاور ندارد.

در پل پشتیبانی شده با ایمپلنت، ایمپلنت ‌ها به عنوان تثبیت کننده‌ ها استفاده می ‌شوند و بیمار باید بیش از یک دندان را از دست داده باشد. این ایمپلنت ‌ها از طریق پل حمایت می شوند و نیازی به تراشیدن دندان ‌های اطراف نمی باشد.

منبع: verywellhealth

آیا عفونت ایمپلنت دندان یک عارضه شایع است؟

بسیاری از کسانی که قصد کاشت ایمپلنت را دارند، نگران رخ دادن عفونت ایمپلنت دندان هستند. باید بگوییم که علائم عفونت ایمپلنت دندان تنها در 4 الی 10 درصد از افرادی که کاشت ایمپلنت را انجام می دهند رخ می دهد. از طرفی با انجام برخی اقدامات ساده، تا حد زیادی امکان پیشگیری از عفونی شدن ایمپلنت وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *