نویسنده: دکتر مصطفی عارف
طرز استفاده از چسب دندان مصنوعی
چرا باید نحوه استفاده و طرز استفاده از چسب دندان مصنوعی را بدانیم؟ دندان های مصنوعی از دیر باز مورد استقبال گروه هایی از افراد قرار گرفته است که به علل مختلف دندان های طبیعی خود را از دست داده اند. از دست دادن دندان ها می تواند به علت عواملی از قبیل پوسیدگی دندان، مشکلات ژنتیکی و یا تروما و تصادفات صورت بگیرد.
در گذر زمان، با توجه به این که تمام بدن انسان دچار تحلیل می شود، استخوان فک نیز از این تحلیل مستثنی نیست و در بعضی مواقع، افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند، دچار عارضه لقی دندان مصنوعی می شوند.
به گونه ای که دندان های مصنوعی آنها، سر جای خودشان همانند روز اول فیت نمی مانند و داخل دهان آن ها حرکت می کنند.
روش های مختلفی برای بر طرف کردن این چالش در دندان های مصنوعی وجود دارد ازجمله: ساخت دندان مصنوعی جدید، ریلاین کردن دندان های مصنوعی یا ایجاد آستر در زیر دندان های قدیمی، کاشت ایمپلنت و سوار کردن دندان مصنوعی بر روی ایمپلنت ها و استفاده از چسب های دندانی.
در این مقاله می خواهیم با انواع چسب های دندانی و نحوه استفاده از آنها آشنا شویم و به مزایا و معایب آن ها بپردازیم.
استفاده از چسب دندان مصنوعی از نوع خمیری
چسب دندان مصنوعی عمومأ به صورت تیوبی در داروخانه ها موجود می باشد. نوع دیگری از این چسب ها به صورت پودری می باشند که البته کمتر رایجند.
آن دسته از چسب های دندانی که به صورت تیوب یا همانند خمیر دندان مورد استفاده قرار می گیرند، باید به این صورت به کار برده شوند که دندان های مصنوعی کاملاً خشک باشند و بیمار لثه خود را قبل از استفاده از آنها آب بگیرد.
در واقع ما دارای یک سطح خشک در دندان های مصنوعی و لثه های مرطوب هستیم. این چسب ها می توانند پس از قرار گرفتن در زیر دندان ها، نقش یک آستر را بازی کنند و باعث شوند لقی دندان ها تا حدودی گرفته شود.
چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره لقی دندان مصنوعی به دست آورید میتوانید مقاله چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم؟ را مطالعه کنید.
استفاده از چسب دندان مصنوعی از نوع پودری
هنگام چسباندن دندان مصنوعی با چسب پودری، دندان های خود را به طور کامل شسته اما خشک نکنید. مرطوب بودن دندان مصنوعی سبب چسبیدن کامل پودر به دندان ها می شود.
پودر را به طور کامل و یکسان روی سطح دندان مصنوعی ریخته و سپس دندان ها را داخل دهان گذاشته و با انگشت محکم کنید. به دلیل اینکه چسب دندان مصنوعی پودری قدرت چسبندگی کمتری نسبت به چسب خمیری دارد، در دندانپزشکی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
نکات مهم هنگام استفاده از چسب دندان مصنوعی
ممکن است این سوال ذهنتان را درگیر کند که آیا می توان بصورت دائم از این چسب های دندانی استفاده نمود؟ همان طور که اشاره شد، بیماران زمانی به سمت چسب های دندان می روند که دندان های مصنوعی آنها لق شده باشد.
چنانچه به دندان مصنوعی ثابت چسبی علاقه مند هستید میتوانید مقاله دندان مصنوعی چسبی چیست را مطالعه کنید.
بنابراین با این عمل ما تنها مشکل موضعی را برطرف می کنیم نه ایراد اصلی موجود را. و این مثال مانند این است که فردی به خاطر عفونت و درد ناشی از آن، روی به داروهای مسکن آورد.
در این صورت بیمار درمان نشده و فقط علائم آن برطرف می شود. استفاده از چسب های دندانی نیز، راه کاری موقت و گذرا می باشد و به عنوان یک درمان دائمی تلقی نمی شود. بسیاری از بیماران از این چسب ها در مواقع خاص، مجالس، مهمانی ها استفاده می کنند.
نکته مهم در هنگام استفاده از چسب های دندانی، رعایت بهداشت دندان مصنوعی می باشد. چرا که این چسب ها بعد از مقداری استفاده، بزاق و مواد غذایی که زیر دست دندان می رود را به خود جذب می کنند و می توانند باعث تجمع باکتری ها و همچنین عوارضی ناشی از بیماری های قارچی بوی بد دهان می شوند.
چنانچه علاقه مند هستید میتوانید مقاله قارچ دندان مصنوعی را مطالعه کنید.
البته، انواع جدید چسب های دندانی خود به عنوان نوعی آنتی بیوتیک نیز، عمل می کنند تا اینگونه چالش ها کمتر به وجود آید. اما رعایت بهداشت امری حیاتی در استفاده از چسب های دندانی می باشد.
چنانچه قصد دارید درباره استفاده از دندان مصنوعی اطلاعات بیشتری را به دست آورید میتوانید مقاله نحوه غذا خوردن با دندان مصنوعی را مطالعه کنید.
چسب دندان مصنوعی چقدر دوام دارد؟
بسته به میزان لقی دندان ها، چسب های دندانی می توانند از چند ساعت تا یک روز، روی لثه ها باقی بمانند و دندان را در محل خود ثابت و بدون حرکت نگه دارند.
در فک پایین که معمولا بیماران با آن مشکل بیشتری از لحاظ لقی دارند، چسب دوام کمتری دارد و در فک پایین معمولاً طی چند ساعت الی نیم روز، به واسطه جریان بزاق چسب دندان مصنوعی شسته شده و مجدّداً لقی دندان نمایان می گردد.
چیزی که اهمیت دارد این است که چسب دندان مصنوعی راه کاری کمک کننده برای زنان های کوتاه و برهه های خاص و مقطعی باشد. اما نمیتواند راه کاری دائم برای رهایی از لق بودن دندان های مصنوعی شود.
بعلاوه، استفاده از چسب های دندانی می تواند باعث افزایش هزینه بیماران در استفاده از دست دندان شود و چنانچه دندان ها به روش مطلوب مجدد اصلاح گردند، می توانند هزینه های درمان را به مراتب کاهش داده و راحتی بیماران را افزایش دهند.
چنانچه علاقه مند هستید میتوانید مقاله عوارض چسب دندان مصنوعی را نیز مطالعه کنید.
در نهایت اگر شما دچار عارضه لقی دندان هستید و می خواهید این مشکل را به روشی بهتر درمان کنید، باید به شما بگوییم که دندان های مصنوعی نیاز دارند که هر ۴ الی ۵ سال و یا دفعه اول بعد از کشیدن دندان ها، شاید تا ۳ سال، تعویض گردند.
برای آنکه مطمئن شوید که آیا دندان مصنوعی خود را می توانید با آستر یا چسب دندان مصنوعی استفاده کنید یا بهتر است که از دندان مصنوعی جدید و یا ایمپلنت برای لقی دندان های خود بهره ببرید، می توانید از کلینیک دندان پزشکی دکتر عارف، مشاوره رایگان دریافت کنید تا بهترین انتخاب را متناسب با بودجه خود داشته باشید.
چنانچه قصد دارید درباره چسب دندان مصنوعی اطلاعات بیشتری را کسب کنید میتوانید مقاله بهترین چسب دندان مصنوعی را مطالعه کنید.
چرا باید از چسب دندان استفاده کرد؟
پروتزهای ایمن و مناسب می توانند به شما در زندگی روزمره، مثل قبل کمک کنند ، اما چسب های مصنوعی نیز می توانند در موارد زیر کمک کننده باشند:
در طول روز پروتزهای خود را محکم در محل خود نگه می دارند، بنابراین می توانید مطمئن باشید که آنها در دهان شما حرکت نمی کنند یا جابجا نمی شوند. این به شما امکان می دهد بدون نگرانی در مورد پروتزهای خود ، واضح صحبت کنید و لبخند بزنید.
قدرت جویدن را افزایش می دهد و از گیر افتادن ذرات غذا بین لثه و دندان مصنوعی جلوگیری می کند. این امر می تواند به جلوگیری از درد و سوزش و راحتی شما کمک کند ، و به شما در به اشتراک گذاشتن لذت غذا با خانواده و دوستانتان کمک کند.
جمع بندی
در این مقاله درباره نحوه و طرز استفاده از چسب دندان مصنوعی صحبت کردیم. اگر قصد دارید درباره قیمت دندان مصنوعی کامل در کرج اطلاعات بیشتری را به دست آورید میتوانید شماره خود را در فرم زیر ثبت کنید تا مشاوران عارف کلینیک در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
سوالات متداول
اگر از چسب دندان مصنوعی خود به درستی استفاده می کنید، هنگام خارج کردن دندان نباید مقدار زیادی چسب روی لثه و کام شما باقی بماند. بیماران از روش های مختلفی برای برداشتن چسب استفاده می کنند.
شما می توانید با یک تکه گاز ، یک دستمال مرطوب یا آب داغ و یک مسواک مرطوب ، به راحتی چسب را از دندان خود جدا کنید.
چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره این موضوع به دست آورید میتوانید مقاله طرز استفاده از چسب دندان مصنوعی را مطالعه کنید.
ممکن است آن چسبی را که برای شما مناسب است پیدا نکرده باشید یا این که بزاق شما اجازه ندهد چسب دندان مصنوعی به لثه بچسبد. در اسرع وقت و در صورت امکان ، باید پروتزهای خود را مجدّداً اصلاح کنید تا متناسب با بافت دهان شما باشند.
خیر
برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید
اطلاعات خود را درباره دندان مصنوعی افزایش دهید
دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”