باز شدن هیلینگ ایمپلنت از جمله مشکلات شایع و جدی است که امکان دارد در حین و حتی بعد از انجام ایمپلنت برای فرد متقاضی این درمان پیش آید.
همچنین در نظر داشته باشید که انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز این مشکل یا رفع آن بسیار اهمیت دارد، زیرا اگر این اقدامات انجام نشوند تمامی زحمات دندانپزشک و فرد از بین خواهند رفت.
باز شدن هیلینگ ایمپلنت دندان
باز شدن هیلینگ ایمپلنت از جمله مشکلات شایع و جدی است که امکان دارد در حین و حتی بعد از انجام ایمپلنت برای فرد متقاضی این درمان پیش آید.
دریافت مشاوره
هیلینگ ایمپلنت چیست؟
هیلینگها که ارتفاعی بین 2 الی 10 میلیمتر دارند به ایمپلنت دندان متصل هستند و میتوان آنها را سیلندرهای فلزی گنبدی شکل در نظر گرفت که در بالای لثه قرار میگیرند و از آلیاژهای تیتانیوم یا خود تیتانیوم ساخته میشوند.
باید متذکر شد که نقش هیلینگ در ایمپلنت دندان بسیار مهم است، زیرا از نفوذ جسم خارجی و باکتری به داخل پایه ایمپلنت جلوگیری میکند. البته هیلینگ ایمپلنت کاربردهای دیگری نیز دارد که میتوان به حفظ سلامتی و مدیریت بافت لثه اشاره کرد.
دلایل باز شدن هیلینگ ایمپلنت
همانطورکه گفته شد، امروزه پیشرفتهای چشمگیری در حوزه دندانپزشکی رخ داده است، اما با این وجود همچنان برخی از افراد باز شدن هیلینگ ایمپلنت را تجربه میکنندو این یک امر کاملا طبیعی می باشد و لزوما به علت مواردی که خواهیم گفت نمی باشد.
از همین رو آزمایش و ارزیابیهای مختلفی صورت گرفته است تا دلایل و علل این مشکل مشخص شوند. حال در ادامه به بررسی این دلایل میپردازیم تا با آنها آشنا شوید.
البته پیش از آنکه به بررسی این دلایل بپردازیم، لازم است بدانید که باز شدن یا افتادن هیلینگ ایمپلنت اتفاق خوبی نیست و زمانیکه این مشکل پیش میآید به این معنا است که روش کاشت ایمپلنت موفقیتآمیز نبوده است.
از طرفی جایگذاری ایمپلنت نیز ساده نیست و هم برای دندانپزشک و هم بیمار سخت خواهد بود. حال دلایل باز شدن هیلینگ ایمپلنت عبارتند از:
عدم اتصال بین پیچ ایمپلنت و استخوان
یکی از اصلیترین دلایلی که باعث میشود درمان ایمپلنت با شکست مواجه شود را میتوان عدم اتصال پیچ ایمپلنت به استخوان فک درنظر گرفت. این مشکل زمانی اتفاق میافتد که استخوان فک استحکام کافی نداشته باشد و نتواند از پیچ ایمپلنت حمایت کند.
در نتیجه پیچ از استخوان خارج میشود و درمان ایمپلنت شکست خواهد خورد. حال شاید برای شما سوال پیش آید که چرا پیچ با استخوان فک جوش نمیخورد که در جواب باید گفت دلایل مختلفی وجود دارد که برخی از آنها را میتوان کافی نبودن استحکام استخوان فک، مراقبت نکردن از پیچ ایمپلنت، بیماریهای خودایمنی مانند سرطان و عدم تعیین جای دقیق کاشت ایمپلنت درنظر گرفت.
انتخاب ایمپلنت نامناسب برای بیمار
همانطورکه میدانید، ایمپلنتها از نظر نوع و شکل به دستههای مختلفی تقسیم میشوند و دندانپزشک برای هر بیمار از ایمپلنت متفاوتی استفاده میکند.
حال اگر دندانپزشک نتواند براساس شرایط فرد شکل مناسب ایمپلنت دندان را مشخص کند، این درمان با شکست مواجه خواهد شد. دلیل این موضوع نیز معمولا عدم جوش خوردن پیچ ایمپلنت به استخوان فک است.
استفاده از ایمپلنتهای فوری
ایمپلنت فوری که امروزه بسیار موردتوجه افراد قرار گرفته، ممکن است از جمله روشهایی باشد که موفقیتآمیز نباشد، زیرا در این روش معمولا انجام کارهایی چون جویدن، فشردن دو فک به یکدیگر و وارد شدن ضربه به فک میتوانند باعث باز شدن هیلینگ ایمپلنت شوند.
از همین رو اگر تصمیم به انجام این درمان دارید، توصیه میشود حتما بررسیهای لازم را انجام دهید و مطمئن شوید که کاندیدای مناسبی برای این درمان هستید.
عدم مهارت کافی دندانپزشک
ایمپلنت دندان از جمله روشهای نوین است، از همین رو انجام این روش توسط فردی که مهارت و تجربه کافی دارد بسیار مهم است.
البته مهارت و تجربه دندانپزشک در تمامی فرایندهای دندانپزشکی اهمیت دارد، اما اهمیت این موضوع برای درمان ایمپلنت دو چندان است و باید با دقت و ظرافت بالایی انجام شود.
از همین رو اگر دندانپزشک نتواند بهخوبی و بهدرستی پیچ ایمپلنت را در استخوان فک قرار دهد، امکان پس زدن کاشت ایمپلنت وجود دارد.
علائم باز شدن هیلینگ ایمپلنت چیست؟
علائمی وجود دارد که میتوانید با مشاهدهی آنها متوجه شوید که هیلینگ ایمپلنت در حال شل شدن یا باز شدن است، بنابراین میتوانید پیش از آنکه دیر شود به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم صورت گیرد.
این علائم عبارتند از:
- احساس درد در لثه
- تغییر رنگ بافت لثه
- خونریزی لثه
- خونمردگی در لثه
مراقبتهای پس از هیلینگ ایمپلنت به چه شکل است؟
همانطورکه گفته شد، باز شدن هیلینگ ایمپلنت خطرات و مشکلات دیگری را به همراه خواهد داشت، از همین رو توصیه میشود با انجام مراقبتهای لازم احتمال شل شدن یا باز شدن هیلینگ ایمپلنت را کاهش دهید. در ادامه به برخی از این مراقبتها اشاره خواهیم کرد.
- در روزهای ابتدایی انجام این درمان علائمی چون خونریزی، درد، ورم کاملا طبیعی است، بنابراین توصیه میشود برای مدیریت این شرایط مراقب باشید که به ناحیهی جراحی ضربه و آسیبی وارد نشود.
- از خوردن غذا و خوراکیهای سفت پرهیز کنید و بیشتر غذاهای نرم و آبکی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- در طول روز چندین مرتبه دهان و دندانهای خود را با آب و نمک بشویید و استراحت کافی داشته باشید.
جمعبندی
باز شدن هیلینگ ایمپلنت از جمله مشکلاتی است که امکان دارد برای برخی از افراد که نسبت به انجام ایمپلنت اقدام میکنند پیش آید. حال از آنجایی که این مشکل میتواند درمان ایمپلنت دندان را با شکست مواجه کند، توصیه میشود در ابتدا یک کلینیک و متخصص ایمپلنت را برای انجام این درمان انتخاب کنید و پس از انجام این درمان مراقبتهای لازم را انجام دهید تا مشکلی در ادامه پیش نیاید.
از همین رو ما به شما کلینیک دکتر عارف را پیشنهاد میدهیم. در این مجموعه بهترین متخصصان مشغول به فعالیت هستند و بهترین خدمات را به شما ارائه میدهند.
حال اگر شما در رابطه با باز شدن هیلینگ ایمپلنت سوالی دارید، میتوانید اطلاعات خودتان را در فرم زیر وارد کنید تا مشاوران عارف کلینیک با شما تماس بگیرند و به شما مشاوره رایگان بدهند.
سوالات متداول
آیا مصرف دخانیات بر هیلینگ ایمپلنت تاثیر دارد؟
مصرف تنباکو و سیگار کشیدن از جمله مواردی هستند که در روند هیلینگ ایمپلنت تاثیر میگذارند، بنابراین توصیه میشود مصرف دخانیات را قطع کنید تا مشکلی پیش نیاید.
آیا بیماریها میتوانند باعث باز شدن هیلینگ ایمپلنت شوند؟
بله، بیماریهایی چون دیابت میتوانند روند هیلینگ ایمپلنت را با مشکل مواجه کنند و حتی باعث طولانیتر شدن دوره درمان شوند.
دلیل استفاده از هیلینگ ایمپلنت چیست؟
استفاده از هیلینگ زیبایی ظاهری ایمپلنت را به همراه دارد، زیرا به شکلگیری طبیعی لثه بعد از جراحی ایمپلنت کمک میکند.
دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”