علایم عفونت ایمپلنت

شناسایی علایم عفونت ایمپلنت، برای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت دهان و دندان بسیار مهم است.ایمپلنت های دندانی یکی از روش های پر کاربرد امروزی در جایگزینی دندان های از دست رفته هستند.

دندان هایی که یا به علت حوادث، عفونت یا به علت مادرزادی از دست  رفته اند، امروزه توسط ایمپلنت های دندانی به راحتی در یک جلسه  و در بعضی مواقع در کمتر از پنج دقیقه جایگزین می‌شوند اما ایمپلنت ها نیز مانند دیگر روش های درمانی دارای مزایا و معایبی هستند.

در این مقاله می خواهیم به عفونت های اطراف ایمپلنت ها بپردازیم که از عوارضی هستند که بسیاری  از افراد را نگران می‌کند و حتی دغدغه این مسأله را دارند که آیا کاشت ایمپلنت انجام دهند؟ آیا ایمپلنت‌ برای آن ها می تواند درمان مناسبی باشد؟

آیا هنگامی که آن را داخل استخوانشان بکارند ایمپلنت پس می زند؟ و آیا کاشت ایمپلنت ارزش هزینه و زمانی که صرف کرده اند را دارد یا خیر.

پزشک
پزشک

دکتر مصطفی عارف

null
مدت زمان

حدود 5 دقیقه

برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید

درمان مورد علاقه شما چیست؟(ضروری)

علت عفونت ایمپلنت

باید گفت که ایمپلنت درمانی است  که درصد موفقیت بالایی دارد. درصد  موفقیت ایمپلنت در افراد سالم بالای ۹۰ درصد می باشد. این احتمال به قدری زیاد است که اگر برای بیمار سایز ایمپلنت متناسب با فک انتخاب شود، در اغلب موارد درمان با موفقیت همراه است.

علت عفونت ایمپلنت

اما در بعضی از بیماران احتمال دارد که ایمپلنت آنها به علل مختلفی پس بزند. این افراد ممکن است دارای بیماری های سیستمیک و مزمن باشند. شاید دچار مشکلات استخوانی همانند پوکی استخوان، سرطان مغز استخوان و غیره باشند.

محلی که قرار است ایمپلنت در آن کاشته شود، از ضخامت استخوانی مطلوبی برخوردار نباشد. در بعضی از موارد نیز پیش می آید که به علت عدم رعایت بهداشت، اطراف ایمپلنت احتمال دارد که عفونت کند.

اگر به موقع به عفونت اطراف ایمپلنت‌ رسیدگی نشود، باعث می شود که ایمپلنت شما لق شود و مانند دندان لق از دهان خارج گردد.

تشخیص عفونت ایمپلنت

در مراحل اولیه، اینکه بیمار خودش بتواند عفونت ایمپلنت را تشخیص دهد ممکن است کار دشواری باشد. در ذیل به چند نمونه از علائم عفونت های ایمپلنت اشاره می کنیم:

تشخیص عفونت ایمپلنت

عموماً اگر قسمتی در  بدن عفونت داشته باشد، آن قسمت دچار التهاب می شود، یعنی رنگ آن قرمز و خون چکان می شود. همچنین بیمار در آن ناحیه احساس گرما، درد گنگ و خارش می کند. این عوامل می تواند از عوامل اولیه در تشخیص عفونت های دندانی باشد.

بعضی از مواقع بیماران احساس می کنند که از نقطه ای از دهانشان چرک خارج می شود. این یکی از عوامل بارز و تاثیرگذار در تشخیص عفونت ها می باشد.

این خارج شدن چرک شاید دیده نشود اما داخل دهان احتمال دارد مزه بدی احساس شود. در موارد پیشرفته تر، عفونت ایمپلنت های دندانی با تحلیل لثه و استخوان همراه خواهد بود که این تحلیل می تواند داخل دهان مشخص باشد.

یعنی وقتی شما به لثه خود نگاه می کنید، در روی ایمپلنتی که کاشته اید می بینید که لثه ا. حد خود پایین تر آمده است. در موارد شدیدتر، سایه سیاه رنگ ایمپلنت‌ نیز مشخص است.

در این خصوص، وقتی به دندانپزشک خود مراجعه می کنید، اگر به تحلیل لثه و استخوان مشکوک باشد، یک عکس رادیوگرافی از ایمپلنت شما می گیرد. در این عکس کاملا  می توان مشاهده کرد که سطح استخوان شما در چه حدی می باشد.

آیا این سطح نسبت به محل اولیه خود تحلیل رفته است یا خیر و اگر علائم دیگر که در بالا نیز به آن ها اشاره شد، همراه با تحلیل استخوان باشد، می توان به این تشخیص برسیم که احتمالاً ایمپلنت عفونت کرده است.

درمان عفونت ایمپلنت

برای درمان عفونت ایمپلنت‌، ابتدا باید این نکته را یادآوری کرد که به صورت کلی در بدن انسان، درمان عفونت یک روش ساده ای دارد. ابتدا باید آن عامل عفونت را پاکسازی و در حد امکان آن را خارج کرد و سپس از آنتی بیوتیک استفاده کرد.

درمان عفونت ایمپلنتخارج کردن عفونت بسیار مهم می باشد چرا که حجم زیادی از باکتری ها در اطراف آن تجمع کرده اند. چنانچه اگر شما یک درمان عفونی داشته باشید که باعث شود استخوان شما تحلیل رود، بهترین گزینه این است که دندان خود را بکشید و سپس از آنتی بیوتیک استفاده کنید.

عفونت ایمپلنت نیز به همین صورت درمان می شود. یعنی اگر عفونت اطراف ایمپلنت‌ یا پری ایمپلنتایتیس تشخیص داده شود، با یک جراحی مقداری از استخوان اطراف ایمپلنت برداشته می شود و با محلول های خاص شست و شوی آن ناحیه صورت می گیرد و آنتی بیوتیک موضعی استفاده می شود و سپس محلی که استخوان آن از دست رفته با پودر استخوان مجدد پر می کنند و پیوند لثه انجام می شود و منتظر نتیجه در ۳ یا ۶ ماه یا یک سال خواهیم بود که با رادیو گرافی آن را چکاپ می کنیم.

این در مواردی است که عفونت ایمپلنت‌ زود تشخیص داده شود. در بعضی از موارد که عفونت پیشروی بیشتری کند، شاید مجبور باشیم که آن ایمپلنت‌ را از محل خود خارج کنیم و استخوان اطراف را کاملاً تمیز نموده، جای آن را با پودر استخوان پر کنیم و اگر بخواهیم ایمپلنت مجددی را آنجا بکاریم باید سه الی چهار ماه بعد این کار را انجام دهیم.

در موارد بسیار جزئی که عفونت هنوز به استخوان ها کشیده نشده و در سطح لثه می باشد، می توان با درمان آنتی بیوتیک از پیشروی عفونت جلوگیری کرد.

پیشگیری از عفونت ایمپلنت‌

احتمالا همیشه شنیده اید که پیشگیری بهتر از درمان است. ‏برای آن که بتوانیم از ایمپلنت هایی که کاشته ایم در طولانی مدت استفاده کنیم، بسیار مهم است که بهداشت آن ها را به خوبی رعایت کنیم.

پیشگیری از عفونت ایمپلنت‌

بسیاری از افراد شاید فکر می کنند وقتی که ایمپلنت را می کارند دیگر هیچ گونه نیاز به مراقبتی ندارند و شاید این درمان به خاطر هزینه بالای آن آنقدر محکم و قابل اعتماد هست که می توان دیگر نگران آن نبود.

اما باید بگویم که کاملا بر خلاف این است. تمامی اقداماتی که داخل دهان و دندان انجام می شود به بهداشت دو الی سه برابری، حداقل نسبت به دندان های طبیعی نیاز دارند.

ایمپلنت ها به خودی خود بسیار محکم هستند چرا که از قطعه ای فلزی ساخته شد اند و این فلزات هیچ وقت مشکلاتی از قبیل پوسیدگی را نخواهند داشت.

اما بدن انسان نسبت به وجود جسم خارجی نیز بسیار حساس است، چرا که اگر بهداشت اطراف این ایمپلنت ها به خوبی رعایت نشود، می توانند محلی برای تجمع باکتری ها باشد.

این باکتری ها می توانند باعث ایجاد عفونت در اطراف ایمپلنت شوند که به مرور زمان با خوردگی لثه و استخوان اطراف، می توانند اطراف ایمپلنت را خالی کنند و ایمپلنت همانند یک دندان لق، از محل خود خارج گردد.

شما برای آن که بتوانید از این گونه از  عفونت ها جلوگیری کنید و از ایمپلنت های خود ۱۰، ۱۵، و یا ۲۰ سال و حتی بیشتر استفاده کنید، نکته حیاتی مهم آن است که ابتدا بتوانید بهداشت آن را درست رعایت کنید.

برای رعایت بهداشت، باید روزانه حداقل دو بار مسواک بزنید و مطمئن باشید بعد از هر بار مسواک زدن، زیر و اطراف روکش هایی که روی ایمپلنت شما قرار گرفته اند به خوبی تمیز شده و تکه هایی از غذا داخل آن ها نمانده است.

برای این که حتی به این اطمینان برسید لازم است که از نخ دندان های مخصوص ایمپلنت استفاده کنید که غالبا به عنوان سوپر فلاس شناخته می شوند.

این نخ دندان ها یک قسمت ضخیم دارند که می توان زیر روکش های ایمپلنت را با آن تمیز نمود و تکه های غذا را از آن خارج کرد. به این ترتیب شما می توانید مدت بسیار زیادی از ایمپلنت خود استفاده کنید بدون آن که هیچ مشکلی برای آن ها به وجود بیاید.

 در هر صورت با پیشرفت تکنولوژی و علم امروزه، ایمپلنت ی تولید شده است که در اغلب موارد اتصال خوبی به استخوان و لثه برقرار می کند.

شما نیز برای آن که متوجه شوید که هنگام کاشت ایمپلنت، کدام گزینه برای شما مناسب تر است، می توانید با شماره‌ های عارف کلینیک، بهترین مرکز ایمپلنت در کرج تماس بگیرید و مشاور رایگان حضوری دریافت نمایید تا متناسب با سایز استخوانتان، سایز ایمپلنت شما سفارش داده شود و آن را در یک جلسه کوتاه در کمتر از نیم ساعت برای شما کار بگذاریم تا بتوانید از ایمپلنت خود استفاده کنید.

سوالات متداول:

اطلاعات خود را درباره ایمپلنت دندان افزایش دهید

این محتوا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست