1. کلینیک عارف
  2. مقالات
  3. ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان

ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان

حتی اگر با گذشت سال های زیادی هنوز شکاف دندان خود را پر نکرده اید، کاشت ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان انجام می شود و هیچ مانعی برای این کار وجود ندارد.

ایمپلنت، درمانی است که سابقه طولانی مدت دارد. البته واژه ایمپلنت به معنای کاشت می باشد. ایمپلنت در دندان پزشکی که به عنوان کاشت دندان از آن یاد می شود، واژه ای است که جدیداً فراگیر شده است اما سابقه استفاده از ایمپلنت های دندانی به بیش از چند دهه می رسد.

امروزه ایمپلنت ها انواع مختلفی دارند و همچنین تکنیک های متفاوتی برای کاشت آنها وجود دارد. در این مقاله قصد داریم که بررسی کنیم ما چه مدت بعد از اینکه دندان خود را از دست داده ایم یا آن را کشیده این می توانیم ایمپلنت بگذاریم و همچنین مناسب ترین زمان برای قرار دهی ایمپلنت‌ چه موقع می باشد؟ پس با ما همراه باشید.

پزشک
پزشک

دکتر مصطفی عارف

null
مدت زمان

حدود 7 دقیقه

برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید

درمان مورد نیاز شما چیست؟(ضروری)

آیا کاشت ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان می تواند انجام گیرد؟

در بعضی از شرایط، امکان دارد بیماران دندان های خود را سال های قبل کشیده اند یا آنها را از دست داده اند‌ و می خواهند بعد از گذشت مدت زمانی، مثلاً ۵ سال یا حتی بیشتر، در آن قسمت که جای دندان خالی است، ایمپلنت بکارند.

آیا کاشت ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان می تواند انجام گیرد؟

سوال اینجاست که آیا می توان بعد از مدت زیادی که از کشیدن دندان یا از دست رفتن آن گذشته، کاشت ایمپلنت انجام داد؟ در جواب باید بگوییم که چنانچه شرایط استخوانی بیمار مطلوب باشد و بیمار مشکل سیستمیک نداشته باشد، یعنی بیماری زمینه ای مثل قند، دیابت یا بیماری های استخوانی نداشته باشد.

در اغلب موارد می توان ایمپلنت را بعد از مدت زمان طولانی کاشت اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که وقتی دندان ها از دست می روند، در گذر زمان تغییراتی در آن ناحیه به وجود می آید.

مثلا در فک بالا سینوس نزدیک به لبه استخوان می شود که این موضوع می تواند برای قرار دادن ایمپلنت‌، ایجاد مشکل کند و همین موضوع باعث می شود تا قبل از اینکه بتوان ایمپلنت را داخل دهان بیمار کاشت، یک جراحی سینوس لیفت انجام داد.

همچنین وقتی مدت زمانی از کشیدن دندان می گذرد، دندان های کناری یا حتی فک مقابل یه سمت فضای خالی حرکت می کنند و کج می شوند. این انحراف دندان می تواند آنقدر ادامه یابد که حتی نتوان یک ایمپلنت را در  آن فضا کاشت.

چون فضای آن دندان توسط دندان های کناری اشغال شده است. پس اگر بیمار خوش شانس باشد و دندان های کناری و فضاهای آناتومیک مانند سینوس ها و یا عصب در فک پایین، تداخلی با کاشت ایمپلنت ایجاد نکند، می توان در محل دندان های از دست رفته، پس از مدت ها ایمپلنت را کاشت.

اما در اینجا، باید این را نیز اضافه کنیم که اگر به تازگی دندان خود را از دست داده اسد، حتما به دنبال جایگزینی آن باشید. همانطور که اشاره کردیم، با گذر زمان احتمال جراحی های تکمیلی بیشتر شده و کاشت ایمپلنت سخت تر می شود.

در بسیاری از افراد نیز، با اینکه مدت زمان زیادی از کشیدن دندان و از دست رفتن دندان قبلی آن ها گذشته است، اما خوشبختانه تمام شرایط نرمال می باشد و به راحتی می توان در محل دندان از دست رفته، یک ایمپلنت‌ را کاشت.

پس نکته تعیین کننده، شرایط داخل دهان است که باید توسط معاینه کلینیکال و یک عکس رادیوگرافی تشخیص داده شود.

چه مدت بعد از کشیدن دندان می توان کاشت ایمپلنت را انجام داد؟

یک سوال بسیار شایع در پروسه کاشت ایمپلنت این است که از چه زمانی بعد از کشیدن دندان، می توان ایمپلنت کاشت و یا بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت، چه زمانی می باشد؟

چه مدت بعد از کشیدن دندان می توان کاشت ایمپلنت را انجام داد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که حتی ایمپلنت هایی تحت عنوان ایمپلنت‌ فوری وجود دارد که همانطور که از نامشان پیداست، بلافاصله بعد از خارج کردن دندان، این ایمپلنت ها را کاشت.

البته کاشت ایمپلنت های فوری، به شرایط خاصی نیاز دارد. مثلاً اینکه ریشه دندان ها های قبلی دارای عفونت یا کیست های دندانی فعال نباشد. در بسیاری از موارد، دندانپزشکان و جراحان ترجیح می دهند بعد از کشیدن دندان، به علت ضعف استخوانی آن ناحیه، کمی صبر کنند و پس از مدتی ایمپلنت را در آن محل بکارند.

در بسیاری از مواقع نیز ترجیح  می دهند بعد از آن که دندان قبلی کشیده شد، جای ریشه های آن را با پودر استخوان پر کنند تا استخوان با کیفیت تری در دهان بیمار ایجاد شود.

دقت کنید که اگر شما نیز شرایطی داشتید که مجبور شدید اول دندان های خود را بکشید و بعد از مدت زمانی مثلاً ۳ الی ۴ ماه ایمپلنت بکارید، بهتر است محل دندان کشیده شده را با پودر استخوان پر کرده تا استخوان قوی تری برای شما ایجاد شود.

البته باید گفت که بسیاری از افراد نیز وقتی دندان هایشان را می کشند، بعد از مدت زمان یک سال و یا بیشتر، تصمیم می گیرند تا دندان خود را بکارند. این افراد نیز می توانند برای دندان های از دست رفته خود ایمپلنت جایگزین کنند اما باید بدانید که هر چه جایگزینی ایمپلنت را زودتر انجام دهید، نتیجه درمان بهتری خواهید داشت و از جراحی های پیشگیری خواهد شد.

بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت یا در جلسه خارج کردن ریشه، یا بعد از گذشت دو الی سه ماه می باشد. همچنین بهتر است بعد از خارج کردن ریشه ها، حتماً داخل استخوان را با پودر استخوان پر نمایید.

ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان به چه روشی کاشته می شود؟

برای کاشت ایمپلنت، روش های مختلفی وجود دارد. بعضی از جراحان ترجیح می دهند در همان مرحله ای که ایمپلنت را می کارند، روی آن قطعه ای به نام هیلینگ ببندند که وقتی جراحی بیمار  تمام شد، می تواند داخل دهان خود پیچ هایی را روی ایمپلنت ها ببیند.

ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان به چه روشی کاشته می شود؟

در بعضی از مواقع، جراحان ترجیح می دهند تا ایمپلنت را در سه ماهه اول کاملا زیر لثه بیمار قرار دهند. اینکه کدام یک از این روش ها، یعنی جراحی یک مرحله ای یا جراحی دو مرحله ای برای بیمار انجام شود، بستگی به شرایط استخوانی بیمار دارد.

این روش ها قبل از اینکه پروسه درمانی ایمپلنت آغاز شود، بطور کامل ارزیابی می شوند اما در حین جراحی ایمپلنت نیز زمان مناسبی است که جراحان معمولاً در این مرحله تصمیم می گیرند که از کدام روش برای کاشت ایمپلنت استفاده کنند.

معمولاً، در ایمپلنت هایی که در همان روز بعد از کشیدن دندان انجام می شود، به احتمال ۵۰ درصد زیر لثه بیمار قرار خواهند گرفت اما ایمپلنت هایی که بعد از گذشت مدتی از کشیدن دندان ها یا از دست رفتن آن ها جایگزین می شوند، اگر کیفیت استخوان مطلوب باشد، در همان جلسه هیلینگ نیز روی ایمپلنت بسته می شود.

اینکه کدام روش برای بیمار ارجحیت داشته باشد، بستگی به معاینه کلینیکال خواهد داشت و شما می توانید به این منظور با رزرو مشاوره رایگان از کلینیک دکتر عارف (بهترین دکتر متخصص ایمپلنت در مارلیک کرج)، از وضعیت دندان های خود و بهترین روش کاشت ایمپلنت آگاه شوید.

سوالات متداول:

کاندید شدن برای جراحی ایمپلنت دندان، ارتباط چندانی با زمان کشیدن دندان ندارد و بیشتر به سلامت کلی دهان و دندان مربوط می شود. با این حال، مدت زمانی که یک فرد بدون دندان بوده است ممکن است بر کیفیت استخوان فک او تأثیر بگذارد.

اگر توده استخوانی کافی در فک وجود نداشته باشد، ایمپلنت ها به خوبی چسبیده نمی شوند مگر اینکه دندان پزشک پیوند استخوان را قبل از جراحی ایمپلنت دندان انجام دهد.

با توجه به ماهیت مواد مورد استفاده برای این روش ، ایمپلنت های دندانی قوی تر از دندان های واقعی هستند. ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم، یکی از سخت ترین مواد، ساخته شده اند.

در جراحی، همیشه خطر وجود دارد، اما ایمپلنت دندان همچنان یکی از ایمن ترین روش های دندانی با میزان موفقیت 95 تا 98 درصد است.

برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید

درمان مورد نیاز شما چیست؟(ضروری)

اطلاعات خود را درباره ایمپلنت دندان افزایش دهید

نتیجه‌ای پیدا نشد.

این محتوا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Button