ایمپلنت دندان جلو در زیبایی چهره تاثیر بسزایی دارد. ایمپلنت ها، یکی از روش های جایگزینی دندان ها می باشند. در بسیاری از افراد پیش می آید که دندان ها به علل مختلف از دست می روند.
زمانی که دندان های قدامی تحت پوسیدگی های شدید یا مصرف بیش از اندازه دخانیات و مواد مخدر و یا علل ژنتیکی و همچنین تصادفات قرار گیرد، یکی از بهترین گزینه ها برای جایگزینی این دندان ها، کاشت ایمپلنت می باشد.
دندان های جلو بسیار حساس هستند، چرا که زیبایی لبخند هر فردی را تحت تاثیر قرار می دهند و افراد به شدت به دندان های قدامی خود اهمیت می دهند. این دندان ها، همچنین در ایجاد ارتباط و مسائل روزمره برای بیماران، بسیار حائز اهمیت هستند.
خوشبختانه، پیشرفت علم و بکارگیری روش های جدید لابراتواری، باعث شده تا افرادی که زیبایی دندان های قدامی خود را بخاطر هر یک از دلایل بالا از دست داده اند، بتوانند با کاشت ایمپلنت و روکش هایی که روی آن نصب می شود، زیبایی دندان را بدست آورند و همانند دندان های طبیعی و چه بسا حتی زیباتر، دندان های خود را باز یابند.
در این مقاله، به بررسی کاشت ایمپلنت برای دندان های جلو می پردازیم. با ما همراه باشید.
دریافت مشاوره
دلیل کاشت ایمپلنت برای دندان جلو
یکی از مهم ترین دلایل رایج شدن ایمپلنت های دندانی آن است که ایمپلنت ها، مشکل قبلی که در کاشت دندان ها وجود داشت را برطرف کردند. قبل از ایمپلنت ها، دندانپزشکان مجبور بودند برای اینکه یک دندان را جایگزین کنیم، دو دندان کناری را می تراشیدن و از آن ها قالب می گرفتیم و روی آن ها نیز روکش می گذاشتیم.
انگار با از دست رفتن یک دندان، دو دندان دیگر نیز درگیر می شدند. اما حسن ایمپلنت ها این است که دیگر نیاز نیست دندان های کناری تراش بخورند و این مسأله زمانی بسیار حائز اهمیت می شود که دندان های کناری بیمار، کاملا سالم باشد و هیچ گونه پوسیدگی روی آنها وجود نداشته باشد.
در این شرایط، دیگر دندان های کناری را تراش نمی دهیم. بلکه در همان محل بی دندانی، یک ایمپلنت درون استخوان می کاریم. به همین دلیل، در دندان های قدامی، اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد که در دندان های کناری بیماران بدون تراش حفظ شوند و آنها نیز دچار آسیب نشوند.
لذا، ایمپلنت ها برای دندان های از دست رفته قدامی، بسیار شایع و فراگیر شده اند.
نحوه کاشت ایمپلنت دندان جلو چگونه است؟
نحوه کاشت ایمپلنت دندان های جلو، تفاوت چندانی با کاشت ایمپلنت دندان های عقب ندارد. اما کاشت ایمپلنت در این نواحی، بسیار حساس تر است. چرا که این ناحیه در معرض دید قرار دارد و این نکته که برای بیماران باید ایمپلنتی کاشته شود که از نظر زیبایی بدون ایراد باشد، بسیار حائز اهمیت است.
مهم ترین نکته ای که در کاشت ایمپلنت های جلویی باید در نظر گرفته شود، در کنار استحکام، مسئله زیبایی است که عموماً بیماران نیز بر این نکته بسیار تاکید می کنند.
در این نواحی، لثه بیمار، به طور دقیق معاینه و مورد بررسی قرار گیرد. چرا که اگر لثه و استخوان بیمار لثه و استخوان خوبی نداشته باشد، به مرور زمان و بعد از ۶ ماه الی ۱ سال، احتمال دارد که لثه بیمار پس بزند.
وقتی این لثه تحلیل رود، فلز ایمپلنت در نمای لبخند خودش را نشان می دهد و این نما، جلوه ناخوشایندی برای بیمار خواهد داشت. پس کاشت ایمپلنت برای دندان های جلو از این نظر حائز اهمیت است که باید به مسائل مربوط به زیبایی، کاملا توجه کنیم.
علاوه براین، بعد کاشت ایمپلنت نیز، هنوز کار تمام نشده است، بلکه روکشی که قرار است روی ایمپلنت نصب شود، از نظر فرم و رنگ بسیار حائز اهمیت است تا رنگ و فرمی مشابه مابقی دندان های بیمار داشته باشد تا حین خندیدن، دو رنگی مشخص نشود.
اینکه بتوانیم رنگ مناسب برای روکش انتخاب کنیم، به تشخیص رنگ بستگی دارد و دندان پزشکان ماهر، با استفاده از تجربه خود و الگوهای موجود لابراتواری، رنگ دندان های بیمار را به لابراتوار انتقال داده و لابراتوار نیز، برای بیماران روکش مطابق رنگ دندان بیمار می سازد تا با دندان های کناری تفاوتی نداشته باشد.
چه افرادی باید دندان های جلو خود را ایمپلنت کنند؟
اینکه چه افرادی می توانند دندان های قدامی خود را ایمپلنت کنند، بستگی به شرایط دندان و همچنین خواسته بیمار دارد. بسیاری از افراد که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنند، دارای دندانی هستند که می توان آن را به صورت ساده ترمیم نمود و یا آنکه آن را باز سازی کرد اما خودشان می خواهند که به جای آن، کاشت ایمپلنت انجام دهند.
اینجا باید به این افراد بگوییم که ایمپلنت درمان بسیار خوبی برای افرادی است که دندان خود را از دست داده اند و یا دندان هایی دارند که دیگر نمی توان آن ها را ترمیم کرد. به این نکته دقت کنید که ایمپلنت، درمانی برای جایگزینی دندان می باشد.
چنانچه بیمار دارای دندانی باشد که آن سالم است، یا بتوان آن دندان را بازسازی نمود، گزینه بهتر آن است که خود دندان را ترمیم کرد و آن را خارج نکنیم تا بخواهیم جای آن ایمپلنت بکاریم.
در واقع ایمپلنت برای دندان های از دست رفته می باشد. به این نکته دقت کنید که بافت بدن انسان، تمامی اشیاء خارجی را به عنوان یک جسم بیگانه شناسایی می کند.
همچنین، در بسیاری از موارد، ایمپلنت ها حس دندان طبیعی را به افراد نمی دهند. البته این موضوع بیشتر برای کسانی صادق است که تعداد زیادی از دندان های خود و چه بسا کل دندان های خود را از دست داده اند.
این افراد ممکن است که تا مدتی حدود سه الی چهار سال شاید بعضی از احساسات دندان را نتوانند خوب تجربه کنند مانند حس پروپریوسپتیو. که این حس مربوط به درک موقعیت فضایی اجسام داخل دهان توسط دندان ها می باشد.
همانطور که اگر در حین غذا خوردن سنگ یا تکه سفتی از استخوان بین دندان قرار گیرد، بلافاصله فک ها از همدیگر باز می شوند. این حس درون ایمپلنت ها وجود ندارد و تا مدت ها طول می کشید تا این حس به وجود آید.
چه افرادی می توانند برای دندان جلوی خود ایمپلنت بکارند؟
خبر خوب این است که حدود ۹۰ درصد از افراد می توانند کاشت ایمپلنت را انجام دهند. در مواردی هم که امکان انجام ایمپلنت وجود ندارد، متاسفانه مدت زمان زیادی است که فرد دندان خود را از دست داده و استخوان مربوطه، بسیار نازک و شکننده شده است. در این سری از افراد، یکی از گزینه های پیشنهادی ما، استفاده از بریج است.
در نهایت، این پزشک است که با توجه به شرایط شما، باید تصمیم بگیرد که ایمپلنت برایتان بهتر است یا بریج. دندانپزشک نیز با توجه به عکس های OPG و CBCT، استخوان شما را بررسی کرده و گزینه مناسب تر را به شما پیشنهاد می دهد.
مزیت های ایمپلنت دندان جلو
ایمپلنت های دندانی که امروزه استفاده می شوند، مزایای بسیار زیادی نسبت به روش های دیگر جایگزینی دندان ها دارند. چندی قبل تر، وقتی دندانی از دست می رفت، با قالب گیری از دندان ها، یک دندان مصنوعی ساخته می شد که بیماران می توانستند آن را از دهان خود خارج نمایند و مجدد آن را استفاده کنند.
این دندان ها به دندان های متحرک مرسوم می باشند. اما ایمپلنت ها، در محل خود ثابت هستند و خارج نمی شوند. این ویژگی، بسیار حائز اهمیت است چرا که کیفیت غذا خوردن و زیبایی دندان های بیماران را بسیار زیاد می کند.
همچنین، مراقبت از دندان های کناری نیز در ایمپلنت ها بسیار ساده تر می باشد. در دندان های جلو وقتی از ایمپلنت استفاده می شود، دیگر نیاز نیست که دندان های کناری تراش بخورند.
در روش های قدیمی تر دندان ها تراش می خوردند تا بتوان یک دندان را جایگزین نمود اما از مزایای ایمپلنت این است که بدون اینکه به دندان کناری کاری داشته باشیم، آنها را قرار داد و دندان های بیمار بسیار زیبا خواهد شد.
از دیگر مزایای ایمپلنت، راحتی انجام درمان آن می باشد. بر خلاف تصور بسیاری از افراد که فکر می کنند ایمپلنت درمانی سخت و دارای درد می باشد، باید بگوییم که جراحی ایمپلنت بسیار ساده است و در زمان کوتاهی انجام می شود.
کما اینکه در بسیاری از موارد اگر استخوان بیمار شرایط مطلوبی داشته باشد، کاشت یک واحد ایمپلنت شاید حدود پنج دقیقه به طول بینجامد و اینکه سرعت درمان ایمپلنت بالا می باشد، از مزیت این روش نسبت به دیگر روش های درمانی است.
اما باید به این نکته نیز توجه داشت که در همه موارد نمی توان از ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی دندان ها استفاده کرد. چنانچه شما یا یکی از اطرافیانتان دندانی را از دست داده آید و می خواهید بهترین روش را برای جایگزینی دندان خود انتخاب کنید.
و اینکه روی زیبایی دندان های خود حساس هستید و می خواهید دندانهایی همچون دندان های خود و چه بسا زیباتر داشته باشید، می توانید ایمپلنت را همراه با درمان های زیبایی تکمیل نموده و آن را انجام دهید.
ما در عارف کلینیک (بهترین دکتر ایمپلنت در مارلیک کرج) با بررسی صحیح درمان و ایجاد ارزیابی های قبل از درمان از بیماران، تصمیم می گیریم که با رضایت بیمار، درمان ایمپلنت را برای بیماران انجام دهیم.
سوالات متداول:
در کجا می توانیم ایمپلنت دندان جلو انجام دهیم؟
امروزه کلینیک های دندانپزشکی زیادی هستند که می توانید برای کاشت ایمپلنت دندان جلو به آن ها مراجعه کنید. کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف، یکی از کلینیک های تخصصی دندانپزشکی می باشد که در زمینه های کاشت انواع ایمپلنت، کامپوزیت، روکش، بلیچینگ، ارتودنسی، کاشت دندان مصنوعی و … فعالیت می کند.
مهم ترین مزیت ایمپلنت دندان جلو چیست؟
در گذشته برای کاشت یک دندان، دو دندان کناری آن نیز باید تراشیده می شدند، حتی اگر سالم و بدون آسیب بودند. اما امروزه به لطف ایمپلنت دندان، دیگر نیازی به تراشیدن سایر دندان ها نبوده و کار فقط روی دندان آسیب دیده انجام می شود.
دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”