مقالات

عوارض کامپوزیت دندان

آشنایی با عوارض کامپوزیت دندان برای افرادی که تصمیم به انجام این روش زیبایی دارند، یک موضوع حائز اهمیت است. همان‌طورکه می‌دانید، کامپوزیت دندان یکی از بهترین و محبوب‌ترین روش‌ها برای پوشاندن عیوب ظاهری دندان است،

اما این روش محبوب یکسری مزایا و معایب نیز دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

آیا تمام افراد امکان استفاده از کامپوزیت‌های دندان را دارند؟

کامپوزیت دندان یک روش موثر، ایمن و کم‌تهاجم است که می‌تواند به زیبایی دندان‌های شما کمک کند و باعث شود لبخندی زیبا داشته باشید.

حال ممکن است برای بسیاری از افراد سوال پیش آید که چه کسانی نباید از کامپوزیت دندان استفاده کنند که در پاسخ به این سوال باید گفت معمولا اکثر افراد امکان بهره‌مند شدن از این درمان زیبایی و ترمیمی را دارند، اما برخی از افراد نیز وجود دارند که توصیه می‌شود به‌سراغ این روش نروند. این افراد عبارتند از:

  • افرادی که به بهداشت دهان و دندان خود بی‌توجه هستند و نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.
  • افرادی که دچار بیماری‌های شدید لثه و پوسیدگی شدید دندان‌ها هستند.
  • افرادی که استعمال دخانیات دارند و از سیگار و قلیان استفاده می‌کنند.
  • افرادی که دچار عادت‌هایی چون دندان قروچه، جویدن ناخن، جویدن ته مداد و … هستند.
  • افرادی که دندان‌های بسیار بهم‌ریخته دارند و باید از درمان‌های مختلف دیگر استفاده کنند.
  • افرادی که بین دندان‌هایشان فاصله‌ی زیادی وجود دارد.
  • افرادی که ناهنجاری‌های فکی دارند.

اگر شما یکی از موارد بالا را داشته باشید، نمی‌توانید درمان زیبایی و ترمیمی کامپوزیت را انجام دهید، بنابراین به یک متخصص مراجعه کنید تا در ابتدا مشکلات دهان و دندان شما برطرف شود و سپس درمان کامپوزیت صورت گیرد.

گاهی‌اوقات نیاز است که شما به متخصص ارتودنتیست نیز مراجعه کنید تا در ابتدا دندان‌ها فرم و شکل مناسب پیدا کنند و در ادامه درمان کامپوزیت انجام شود.

در برخی از مواقع اگر شما دندانپزشک غیر مجربی را برای درمان انتخاب کنید، دندانپزشک به این نکات توجهی نخواهد کرد که این موضوع منجر به بروز عوارض کامپوزیت دندان خواهد شد.

عوارض کامپوزیت دندان

در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم که کامپوزیت دندان یک روش ایمن و کم‌تهاجم است، اما با این حال عوارض مختلفی نیز وجود دارد که می‌توان برای این روش درنظر گرفت. در ادامه عوارض و معایب کامپوزیت دندان را موردبررسی قرار خواهیم داد تا با آن‌ها آشنا شوید.

حساسیت و درد دندان‌ها پس از نصب کامپوزیت

حساسیت و درد دندان‏ها پس از نصب کامپوزیت یکی از عوارضی است که باید به آن اشاره کرد. برای نصب کامپوزیت معمولا نیازی به تراشیدن دندان‌ها نیست، اما گاهی‌اوقات مینای دندان به میزان جزئی تراشیده می‌شود و همین موضوع می‌تواند حساس شدن دندان‌ها را به همراه داشته باشد.

البته اگر شما این درمان را به یک متخصص دندانپزشکی که مهارت کافی دارد بسپارید، احتمال بروز این مشکل به حداقل خواهد رسید.

پوسیدگی دندان‌های طبیعی

یکی دیگر از مشکلاتی که با انجام کامپوزیت امکان رخ دادن آن وجود دارد، پوسیدگی دندان‌های طبیعی است. در رابطه با این موضوع باید گفت که اگر روکش کامپوزیت به‌درستی روی دندان‌ها نصب نشود، فاصله‌ای میان کامپوزیت و خط لثه ایجاد خواهد شد.

در این فاصله مواد غذایی و باکتری جمع می‌شود و این موضوع شرایط را برای پوسیده شدن دندان‌ها فراهم خواهد کرد. همچنین باید گفت که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز می‌تواند دلیلی بر پوسیدگی دندان‌های طبیعی باشد.

کبودی و ورم لثه‌ها

پس از نصب کامپوزیت، امکان دارد لثه‌ها کبود شوند یا ورم کنند که البته احتمال رخ دادن این عارضه بسیار کم است. همچنین پزشک برای پیشگیری از بروز این عارضه، قرص و داروهای ضد التهاب را نیز برای شما تجویز خواهد کرد تا با مصرف آن‌ها این مشکل را کنترل کنید.

حال شاید برایتان سوال پیش آید که مدت زمان عوارض پس از نصب کامپوزیت چقدر است که در پاسخ به این سوال نمی‌توان زمان دقیقی را مشخص کرد، زیرا هرکدام از عوارض شرایط متفاوتی دارند؛ به‌طوری‌که برخی از آن‌ها پس از گذشت چند هفته بهبود پیدا می‌کنند و برخی تازه بعد از چند ماه خود را نشان می‌دهند.

شما می‌توانید با بررسی معاینه‌های دوره‌ای متوجه مشکلات و عوارض احتمالی شوید و اقدامات لازم را برای پیشگیری و درمان انجام دهید. باید متذکر شد که بی‌توجهی به عوارض می‌تواند پیامدهای منفی بیشتری را به همراه داشته باشد و باعث مشکلات جدی‌تر شود.

معایب کامپوزیت دندان

تابه‌اینجا عوارض کامپوزیت دندان را موردبررسی قرار دادیم؛ اما لازم است که با معایب کامپوزیت دندان نیز آشنا شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را در رابطه با انجام این درمان بگیرید.

یکی از معایب کامپوزیت دندان نسبت به لمینت دندان این است که استحکام آن نسبت به روکش‌های سرامیکی کمتر است، در نتیجه ماندگاری و طول عمر کمتری خواهد داشت. همچنین تغییر رنگ و زرد شدن کامپوزیت ونیر دندان نیز از معایب این درمان به‌شمار می‌آید که باید به آن توجه داشت.

البته نباید از مزایای کامپوزیت دندان نیز غافل شد؛ برای مثال می‌توان گفت که تعمیر و تعویض کامپوزیت‌ها بسیار ساده‌تر از لمینت‌ها خواهد بود. قیمت ونیرهای کامپوزیت در مقایسه با هر واحد لمینت کمتر است که این ویژگی نیز خود یکی از مزایای کامپوزیت دندان است.

راه‌های پیشگیری از عوارض کامپوزیت دندان‌ها

همان‌طورکه گفته شد، احتمال بروز عوارض کامپوزیت دندان معمولا کم است، اما در این بخش شما را با راه‌های پیشگیری از عوارض کامپوزیت دندان‌ها آشنا خواهیم کرد تا با درنظر گرفتن آن‌ها مشکلات کمتری را تجربه کنید.

توجه به بهداشت دهان و دهان: اولین و مهمترین راه پیشگیری از عوارض کامپوزیت، رعایت بهداشت دهان و دندان است. بنابراین توصیه می‌شود روزانه دو بار از مسواک استفاده کنید و حتما دندان‌ها را نخ دندان نیز بکشید.

همچنین شما می‌توانید با دندانپزشک خود مشورت کنید تا دهانشویه‌ی مناسبی به شما پیشنهاد شود تا از آن استفاده کنید.

درمان‌های لازم را در ابتدا انجام دهید: دقت داشته باشید، دندان‌هایی که مشکل دارند باید در ابتدا درمان شوند تا شرایط برای انجام کامپوزیت فراهم شود. حال اگر شما درمان‌های موردنیاز قبل از انجام کامپوزیت را انجام ندهید، احتمال بروز مشکلات جدی‌تر وجود خواهد داشت.

انتخاب بهترین کلینیک دندانپزشکی: انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی خوب و حرفه‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا هرچه کلینیک دندانپزشکی بهتر باشد، از متریال بهتری نیز استفاده خواهد کرد و مسلما درمان به شکل بهتری انجام خواهد شد.

از همین رو ما به شما کلینیک دندانپزشکی دکتر عارف را پیشنهاد می‌دهیم. در این مجموعه بهترین دندانپزشک‌ها مشغول به فعالیت هستند و از بهترین مواد و متریال استفاده می‌کنند؛ در نتیجه احتمال بروز عوارض کامپوزیت دندان به حداقل می‌رسد.

جمع‌بندی

همان‌طورکه مطالعه کردید، در این مقاله در رابطه با عوارض کامپوزیت دندان صحبت کردیم و از معایب آن نسبت به دیگر روش‌ها نیز گفتیم؛ البته به مزایای این درمان نیز اشاره کردیم تا شما بتوانید تصمیم نهایی خود را برای انجام این روش بگیرید.

همچنین اگر شما سوال دیگری دارید، می‌توانید اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید تا مشاوران عارف کلینیک با شما تماس بگیرند و به‌صورت رایگان به شما مشاوره بدهند.

سوالات متداول

آیا نصب کامپوزیت می‌تواند باعث بوی بد دهان شود؟

اگر شما بهداشت دهان و دندان خود را به‌طور صحیح رعایت نکنید، ممکن است باکتری‌ها و پلاک‌ها داخل دهان و روی دندان‌ها جمع شوند که نتیجه‌ی چنین اتفاقی، بوی بد دهان خواهد بود.

آیا نصب کامپوزیت، باعث آسیب دیدن دندان‌های طبیعی خواهد شد؟

برای نصب کامپوزیت‌ها نیاز نیست که دندانپزشک دندان‌ها را تراش دهد و اگر این کار صورت گیرد، میزان تراشیدگی دندان بسیار کم خواهد بود. بنابراین اگر این درمان توسط یک دندانپزشک ماهر انجام شود، آسیبی به دندان‌های شما وارد نخواهد کرد.

آیا هزینه‌ی نصب کامپوزیت توسط بیمه پوشش داده می‌شود؟

از آنجایی که نصب کامپوزیت دندان در گروه دندانپزشکی زیبایی قرار می‌گیرد، بیمه پوششی را برای هزینه‌ی آن درنظر نخواهد گرفت. البته این ویژگی به نوع بیمه شما نیز بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *