1. کلینیک عارف
  2. مجله عارف کلینیک
  3. ایمپلنت دندان
  4. شکست ایمپلنت (پس زدن ایمپلنت)

شکست ایمپلنت (پس زدن ایمپلنت)

شکست ایمپلنت: درمان پس زدن و جوش نخوردن ایمپلنت ناموفق

جهت انجام ایمپلنت های دندانی، از پایه های فلزی استفاده می شود. پایه های فلزی ایمپلنت از طریق جراحی به استخوان فک متصل می گردند تا پس از مدتی، پروتز های دندان  بر روی آن ها قرار بگیرند و توسط این پایه ها، پشتیبانی شوند. پس از قرار گرفتن ایمپلنت، پروتز دندان توسط دندانپزشک متخصص نصب می شود.

با توجه به اینکه درصد موفقیت ایمپلنت های دندانی بسیار بالا است، اما در برخی از افراد امکان پس زدن ایمپلنت دندان وجود دارد. به طور کلی پیش بینی می شود که حدود 5 الی 10 درصد از کاشت های دندانی، پس از مدتی با شکست مواجه می شوند. پس اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که جراحی ایمپلنت دندان را انجام داده اید یا قصد دارید انجام دهید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا با علایم شکست ایمپلنت و عوارض احتمالی آن آشنا شویم.

چه عواملی باعث پس زدن ایمپلنت دندان می شوند؟

پارامتر های بسیار زیادی می توانند بر موفقیت کاشت دندان تاثیر بگذارند و موجب پس زدن ایمپلنت دندان شوند.  این عوامل عبارت هستند از:

پیشنهادی برای مطالعه: «راهنمای جامع و کامل ایمپلنت»

برنامه ریزی قبل از عمل ایمپلنت دندان

عدم برنامه ریزی دقیق، از عواملی می باشد که می تواند نقش بسزایی در پس زدن ایمپلنت دندان داشته باشد. در واقع برنامه ریزی مرتب و دقیق از جمله مراحل حیاتی در فرآیند ایمپلنت‌ گذاری است. در این مرحله، جراح با انجام معاینه دقیقی از وضعیت لثه و استخوان فک بیمار، به ارزیابی سلامت عمومی دهان و دندان می ‌پردازد. اشعه‌ ی ایکس دندان به پزشک اطلاعات مهمی درباره سلامت دهان و اطراف آن ارائه می ‌دهد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده، پزشک برنامه ‌ای دقیق برای ایمپلنت ‌گذاری ترسیم می ‌کند که این برنامه شامل تعیین تعداد ایمپلنت ها و مکان دقیق آن ها، انتخاب مواد مناسب و نیاز به اجرای مراحل تجهیزی قبل از عمل می ‌شود. این برنامه ‌ریزی دقیق موجب بهبود کیفیت جراحی می شود، عوارض احتمالی را کاهش می ‌دهد و از تداخل‌ پایه های فلزی با عوامل داخلی و خارجی جلوگیری می‌ کند.

عوارض و علایم شکست ایمپلنت دندان در کوتاه مدت

پس از مدتی از جراحی ایمپلنت، ممکن است شاهد بروز عوارض و علایم شکست ایمپلنت دندان باشیم. در بازه زمانی سه تا چهار ماه اول پس از جراحی ایمپلنت، این مشکلات ممکن است ظاهر شوند. در این دوره، نه تنها باید به درد و تورم ‌های طبیعی پس از جراحی توجه کرد، بلکه از علائم و عوارض غیر معقول نباید غافل شد. در صورتی که درد پس از پنج تا هفت روز بهبود پیدا نکرد باید به دندانپزشک خود اطلاع دهید. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین عوارض و علایم شکست ایمپلنت یا پس زدن ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.

ایمپلنت های دندانی درصد موفقیت بالایی دارند، اما به دلایل مختلفی ممکن است با شکست مواجه شوند

بر اساس منبع: healthline دانستن خطرات احتمالی بسیار مهم است تا بتوانید برای بهبود شانس موفقیت خود قدم بردارید. این شامل جستجوی درمان برای هر گونه مشکل لثه یا استخوان قبل از جراحی، انتخاب یک جراح با تجربه، و رعایت بهداشت دهان و دندان قبل و بعد از جراحی است.

عوارض بلند مدت و علائم شکست ایمپلنت دندان

عوارض بلند مدت از دیگر دلایل پس زدن ایمپلنت دندان هستند که باعث ایجاد پیامد هایی می شوند که می توانند تاثیرات جدی بر روی سلامت دهان و دندان داشته باشند. برخی از مهمترین عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان عبارت هستند از:

  • آسیب رساندن به عصب ‌ها یا بافت ‌های نزدیک ایمپلنت.
  • ورود ایمپلنت به حفره سینوسی از طریق فک بالا.
  • از مهمترین عوارض بلند ایمپلنت می توان به شل شدن ایمپلنت ها و پس زدن ایمپلنت دندان اشاره کرد.
  • برخورد جسم خارجی که باعث التهاب و عفونت در محل ایمپلنت می‌ شود.

برای پیشگیری از عوارض بلند مدت کاشت دندان و جلوگیری از بروز علایم شکست ایمپلنت باید دستور العمل ‌های پزشک را با دقت عمل کنید. بنابراین حفظ بهداشت دهان و دندان و انجام معاینات منظم توسط دندانپزشک ضروری است.

علایم شکست ایمپلنت دندان چیست؟

برخی از مهمترین علایم شکست ایمپلنت دندان عبارت هستند از:

  • مشکلات مربوط به جویدن
  • التهاب لثه
  • تحلیل لثه
  • بیشتر شدن تورم
  • لق شدن ایمپلنت
  • درد یا ناراحتی شدید

اقدامات لازم جهت نگهداری از ایمپلنت دندان

برای جلوگیری از پس زدن ایمپلنت دندان، باید با دقت از ایمپلنت ها نگهداری کنید. برخی از مهمترین اقداماتی که جهت نگهداری از ایمپلنت دندان باید انجام دهید عبارت هستند از:

  • مسواک‌زدن روزانه.
  •  استفاده از نخ دندان و دهانشویه.
  • مراجعه به دندانپزشک هر شش ماه یکبار.
  • ترک سیگار و مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم.
  •  استفاده از محافظ دهانی و پرهیز از عادت ‌های مضر مانند خوردن یخ.

روش های درمانی جایگزینی مناسب برای ایمپلنت دندان

بریج دندان یکی از روش‌ های درمانی جایگزین ایمپلنت دندان است که به چهار نوع سنتی، معلق یا کانتی لور، مریلند و پشتیبانی شده با ایمپلنت تقسیم می ‌شود. پل سنتی به عنوان روشی متداول و کلاسیک جهت جایگزینی دندان ‌های از دست رفته به کار می‌ رود. در این روش، دندان ‌های مصنوعی به دندان ‌های مجاور اتصال می یابند و برای نصب پل، تراش دندان‌ های مجاور ضروری است.

پل معلق یا کانتی لور برای جایگزینی یک دندان از دست رفته با یک دندان مصنوعی به کار می ‌رود. در این روش، دندان پایه یا پانیک تراش داده شده و پل به آن متصل می‌ شود. پل مریلند با اتصال به دندان‌ های طبیعی مجاور، دندان مصنوعی را در مکان خالی قرار می ‌دهد، اما مزیت آن این است که نیازی به تراش دندان ‌های مجاور ندارد.

در پل پشتیبانی شده با ایمپلنت، ایمپلنت ‌ها به عنوان تثبیت کننده‌ ها استفاده می ‌شوند و بیمار باید بیش از یک دندان را از دست داده باشد. این ایمپلنت ‌ها از طریق پل حمایت می شوند و نیازی به تراشیدن دندان ‌های اطراف نمی باشد.

منبع: verywellhealth

دریافت مشاوره

درمان مورد نیاز شما چیست؟(ضروری)

بسیاری از کسانی که قصد کاشت ایمپلنت را دارند، نگران رخ دادن عفونت ایمپلنت دندان هستند. باید بگوییم که علائم عفونت ایمپلنت دندان تنها در 4 الی 10 درصد از افرادی که کاشت ایمپلنت را انجام می دهند رخ می دهد. از طرفی با انجام برخی اقدامات ساده، تا حد زیادی امکان پیشگیری از عفونی شدن ایمپلنت وجود دارد.

این محتوا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Button