نویسنده: دکتر مصطفی عارف
آیا برای ایمپلنت بیهوشی دارد
سوال اکثر کسانی که فوبیای دندانپزشکی دارند اما قصد دارند کاشت ایمپلنت انجام دهند، این است که آیا برای ایمپلنت بیهوشی دارد؟ باید گفت بله.
بیهوشی در دندانپزشکی، از تکنیک هایی قلمداد می شود که امروزه بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. در این مقاله می خواهیم با انواع کاربردهای بیهوشی در دندانپزشکی آشنا شده و به بررسی ایمپلنت های دندانی تحت بیهوشی بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید
چه افرادی کاندید کاشت ایمپلنت تحت بیهوشی هستند؟
بسیاری از افراد نسبت به محیط دندانپزشکی حس خوبی ندارند و یا فوبیای دندانپزشکی دارند و نسبت به وسایل و انواع روش های استفاده شده در دندانپزشکی ترس بالقوه ای دارند.
این افراد ترجیح می دهند تا در حالت بیهوشی درمان خود را انجام دهند. عده ای دیگر از افراد نیز که دندان های زیادی برای ترمیم دارند و همچنین دارای مشغله زیاد هستند، زمان آن را ندارند تا برای ترمیم دندان های خود چندین بارو به مدت طولانی به دندانپزشکی مراجعه کنند.
برای یک فرد، چنانچه بخواهد حدود ۵ الی ۶ ساعت روی صندلی دندانپزشکی بنشیند تا تمام دندان های خراب او اصلاح شوند، کار دشواری باشد. معمولاً این افراد ترجیح می دهند تا درمان دندان های خود را در حالت بیهوشی انجام دهند.
عده دیگری از افراد که کاندید این نوع تکنیک دندانپزشکی می باشند، کودکان هستند. کودکان در بسیاری از موارد در سنین پایین با دندانپزشک خود همکاری نمی کنند و به خاطر ترس از محیط دندانپزشکی، اجازه کار بر روی دندان های خود را به دندانپزشک نمی دهند. کودکان، یکی از بیشترین کاندید های بیهوشی در دندانپزشکی هستند.
عده دیگر از افراد به علت عدم توانایی فیزیکی بیهوش می شوند. مثلاً افرادی که دچار سندروم دان هستند یا کسانی که ناتوانی های جسمی دارند، از جمله کاندیدای اینگونه درمان در دندانپزشکی هستند.
اما در خصوص ایمپلنت های دندانی باید بگوییم که ایمپلنت ها گاهی اوقات تحت بیهوشی انجام می شوند اما اینکه چه زمانی کاشت ایمپلنت با بیهوشی انجام می گیرد، بستگی به عواملی دارد.
علت کاشت ایمپلنت دندانی تحت بیهوشی
در بعضی مواقع، عوامل بالا که در ابتدای این مقاله ذکر شد، از عامل اصلی می باشند. مثلاً بیمار نسبت به آنکه این درمان را انجام دهد ترس دارد و نمی خواهد از چند و چون مراحل درمان چیزی متوجه شود.
در این موارد می توان تحت بیهوشی، کاشت ایمپلنت را انجام داد. البته عمومأ ایمپلنت ها درمانی نیستند که زمان بر باشند مگر برای افرادی که قصد دارند تعداد زیادی از دندان های خود را ایمپلنت کنند و یا پیچیدگی های استخوانی داشته باشند.
مثلاً مشکل سینوس داشته باشند یا اینکه استخوان های آنها به اندازه کافی محکم نباشد تا بتوان ایمپلنت را جایگذاری کرد. در این حالت دندانپزشک مجبور است برای آنها از پیوند استخوان استفاده کند.
این افراد می توانند بیهوشی را برای درمان دندان های خود انتخاب کنند. اما باز هم باید گفت که عامل اصلی که بیشتر موارد دندانپزشکان برای کاشت ایمپلنت بیمار را بیهوش می کنند، این است که بیمار بخواهد پیوندهایی از دیگر نقاط بدن به داخل دهان خود انجام دهد.
مثلاً برای بیماری که استخوان های فک او به قدری باریک می باشد که ایمپلنت درون آن جای نمی گیرد، بعضی اوقات لازم است تا از استخوان لگن، دنده یا جمجمه فرد برداشته شود و به استخوان فک او پیوند داده شود.
این گونه جراحی ها به گونه ای نیست که در مطب و یا کلینیک های دندانپزشکی بتوان آن ها را انجام داد و باید تحت بیهوشی انجام شود. پس علت اصلی کاشت ایمپلنت های دندانی تحت بیهوشی، عمل های تکمیلی از دیگر نقاط بدن می باشد و به غیر از این موارد نود درصد ایمپلنت ها، با بی حس کردن دندان در محیط دندانپزشکی و با زمانی کمتر از یک ساعت قابل انجام است.
برای کاشت ایمپلنت، درچه شرایطی بیمار را بی هوش می کنند؟
برای انجام بیهوشی در دندانپزشکی، بخاطر هر کدام از دلایل بالا که در ابتدای این مقاله ذکر شد، ابتدا بیمار باید یک آزمایش خون بدهد و آزمایش را نزد یک پزشک متخصص بیهوشی ببرد.
اینکه آیا شرایط بیهوشی برای بیمار فراهم است یا خیر، بستگی به نظر متخصص بیهوشی دارد. بعد از آنکه متخصص بیهوشی موافقت کرد که بیمار بیهوش شود، با هماهنگی با دندانپزشک، وقت عمل برای بیمار رزرو می شود و بیمار صبح به صورت ناشتا که حداقل از هشت ساعت قبل چیزی نخورده باشد، وارد اتاق عمل می شود و در بیهوشی پروسه کاشت دندان ها انجام می شود.
استفاده از داروی آرام بخش برای ایمپلنت با بیهوشی
در بسیاری از مواقع، درمان دندان بیمار آنقدر پیچیده نمی باشد که بیمار بخواهد بیهوش شود اما بعضی بیماران به خاطر ترس های بالقوه، دوست ندارند از دندانپزشکی و اقدامات حین درمان خود اطلاعات چندانی بدست بیاورند.
برای این افراد می توان از داروهای آرامبخش استفاده کرد. داروهایی که باعث می شود بیمار حس آرامش بیشتری داشته باشد و در پروسه درمان در حالت بی خیالی به سر ببرد.
این داروها می تواند برای این دسته از افراد که درمان های ساده ای دارند اما خودشان از محیط دندانپزشکی خاطره خوبی ندارند، استفاده شود.
عوارض ایمپلنت با بیهوشی
این که آیا بیهوشی دندان عوارضی دارد یا خیر، یک نظر تخصصی است که باید توسط پزشک متخصص بیهوشی انجام شود و معمولا دندانپزشکان در این حیطه وارد نمی شوند.
شما نیر می توانید با مشاوره قبل از بیهوشی، سوالات خود را از متخصص خود بپرسید. اما آن چیز که به صورت عرفا مرسوم است و انجام می شود، آن است که امروزه برای بسیاری از عمل های ساده و پیشرفته از بیهوشی استفاده می شود.
بیهوشی در دندانپزشکی نیز هیچ تفاوتی با عمل های دیگر ندارد و روال کار به یک صورت می باشد: شما با دریافت دارو های بیهوشی، در ساعت خاصی بیهوش می شوید و بعد از اتمام اثر دارو ها فرد به هوش می آید و در این مدت دندانپزشک کار خود را بر روی دندان ها انجام می دهد.
امروزه بسیاری از افراد، بدون نگرانی از بیهوشی که در گذشته خطرات آن موجود بوده، به دندان پزشکان مراجعه می کنند و خواستار آن هستند که در مکانی تحت بیهوشی، درمان های خود را انجام دهند.
البته چنانچه دندانپزشک تشخیص دهد که درمان آن قدر پیچیده و زمان بر نیست، می تواند با بیمار خود صحبت کند و به او اطمینان خاطر دهد که در جلسات کوتاه مدت درمان او را انجام خواهد داد و نیازی به بیهوشی نباشد.
هزینه ایمپلنت با بیهوشی
در خصوص هزینه درمان با بیهوشی، مشخصاً وقتی با بیهوشی درمان خود را انجام می دهید، هزینه اتاق عمل و پزشک متخصص به هزینه درمان شما اضافه می شود.
معمولاً در بیمارستان ها و مراکز جراحی که دارای اتاق بیهوشی می باشند، عرفا به این صورت است که برای دو ساعت اولیه یک هزینه اولیه شارژ می شود. بعد از دو ساعت چنانچه نیاز به تمدید زمان باشد، به صورت دقیقه ای، برحسب هزینه های اتاق عمل، بر هزینه بیهوشی اضافه می شود.
همچنین هزینه دندانپزشکی که تحت بیهوشی کار خود را انجام می دهد، شاید مقداری بیشتر باشد چرا که نیاز دارد تا یک روز کاری خود را کامل در اختیار یک بیمار قرار دهد.
بعلاوه، زمانی که بیمار بیهوش می شود، آنچه به صلاح است این است که تمامی دندان های که دچار مشکل هستند در آن جلسه بیهوشی درمان شوند. این نکته بسیار مهمی است که ممکن است روی هزینه درمان تاثیرگذار باشد.
چون زمانی که بیمار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کند، هنگام پرداخت هزینه معمولاً جلسه به جلسه یا بر اساس درمان انجام شده، پرداخت صورت می گیرد.
اما در بیهوشی، باید قبل از آنکه درمان انجام شود تمام هزینهها تسویه شود و این می تواند روی هزینه کلی تاثیر گذار باشد. در ایمپلنت نیز، معمولاً اگر جراحی جداگانه ای نیاز باشد، باید هزینه آن تسویه گردد.
پس دلیل اینکه هزینه انجام ایمپلنت تحت بیهوشی بیشتر از حالت عادی می باشد، هزینه اتاق عمل و کاشت همه ایمپلنت ها در یک جلسه می باشد.
کلام آخر
چنانچه شما یا یکی از آشنایانتان جزو یکی از گروه های فوق باشد که در ابتدای این مقاله به آن اشاره شد، دندانپزشکی تحت بیهوشی برای شما گزینه ای بسیار مناسب است.
کلینیک دندان پزشکی دکتر عارف بهترین مرکز ایمپلنت در کرج می باشد. ما در عارف کلینیک با بررسی صحیح درمان و ایجاد ارزیابی های قبل از درمان از بیماران، تصمیم می گیریم که با رضایت بیمار، درمان دندان تحت بیهوشی را مخصوصا برای کودکان انجام دهیم.
سوالات متداول:
کاشت ایمپلنت دندان یک گزینه رایج برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. برخلاف پروتزهای متحرک که روی خط لثه قرار می گیرند، ایمپلنت دندان یک درمان طولانی مدت است که با جراحی در فک کاشته می شود. این دندانهای کاشته شده شبیه دندانهای واقعی هستند و عملکردی مشابه دارند.
افرادی که از دندانپزشکی و محیط آن بیزارند و همچنین کودکانی که از دندانپزشکی می ترسند و با دندانپزشک همکاری نمی کنند.
مشابه هر روش جراحی، هنگام کاشت ایمپلنت احتمال عفونت، درد و التهاب وجود دارد. با این حال، اثرات منفی نادر هستند و در صورت وقوع معمولا جزئی هستند. دندانپزشک شما در مورد اینکه چگونه می توانند این خطرات را برای شرایط خاص شما مدیریت کنند با شما صحبت خواهد کرد
برای دریافت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید
اطلاعات خود را درباره ایمپلنت دندان افزایش دهید
دکتر مصطفی عارف هستم، فارغ التحصیل دکترای حرفه ای دندانپزشکی از دانشگاه تهران و مدیر کلینیک دندانپزشکی عارف. “همیشه هدفم این بوده که درمان را برای بیمارانم طوری انجام دهم که تا مدت های طولانی برایشان مشکلی پیش نیاید و این یک اصل مهم برای من محسوب میشود”